Reiser til Kolymbia

Kolymbari er en perfekt landsby for de som vil slappe av på stranden og bo litt unna de største turiststedene. Her er du rett ved foten av Rodapouhalvøya som er et eldorado for fotturister.

Kolymbari  er en perfekt landsby for de som vil slappe av og bo litt unna de største turiststedene.

Kolymbari er en stille og rolig gresk fiskerlandsby nord på Kreta. Den er blant kretere kjent for sine tavernaer som serverer lekre fiskeretter, og for noen år siden åpnet det et stort fiskemuseum her som er vel verd er besøk.

Landsbyen ligger ved foten av Rodapouhalvøya som er et eldorado for fotturister. Helt ytterst på halvøya kan du besøke en tempelplass bygget av dorere i det 9.århundre før Kristus.

500 meter opp fra Kolymbari kan du få omvisning på det greskortodokse klosteret Gonia, som opprinnelig ble bygget i det 13.århundre. Dagens kloster er datert til det 16.århundre og drives av fem munker. Velger du å avlegge klosteret et besøk så husk på at du må ha med deg et klesskift. Her er det ikke tillatt med shorts eller miniskjørt, og et sjal om skuldrene bør du ha.

Hele strandsonen er bygget om til et bilfritt område. Stranden er en blanding av rullestein og sand og den strekker seg helt til nabobyen Maleme.

Kolymbari har flere gode tavernaer å velge mellom. Dette er en perfekt by for de som vil slappe av og vil bo litt unna de største turiststedene.

Kolymbari ligger på Kretas vakreste bykyst, hvor også flere av den greske middelhavsøyas mest populære badebyer ligger som perler på en snor. Det er f.eks. kun rundt 10 km fra Kolymbari mot øst til Platanias og Agia Marina. Chania, Kretas neststørste by og med sine mange tilbud, er også innenfor overkommelig rekkevidde. 

Fredelig reisemål på Chaniakysten

I motsetning til de mer kjente og større badebyene tettere på Chania har Kolymbari en sterke følelse av ekte gresk landsby, hvor det oser av fred og ro. Selvom det er bygget en del nye hotell og feriehus de senere årene nede ved kysten, er det ikke kun turisme som preger livet oppe i den eldre delen av Kolymbari. Dette kan du f.eks. oppleve fredag morgen, når områdets landmenn kommer til byen for å selge deres produkter som honning og olivenolje på landsbyens små marked.

Stranden ved Kolymbari består av både sand og småstein, så badesko kan enkelte steder være en fordel. Det kan forholdsvist raskt bli dypt, så strendene er mest egnet for erfarne svømmere. Men om du vil ha litt variasjon, er det fine med å reise til denne delen av Kreta, at du har et valg av badestrender av forskjellige typer innenfor rekkevidde. Reiser du med barn så er det også mulig å finne lavvann strender mens du er på ferie. Det kan også anbefales å sette en dag av til å kjøre en tur vest for å oppleve det krystallklare, turkisblå vannet ved Falassarna strenden eller nede ved Elafonissi på øyas sørvestlige hjørne. Det lave vannet og steinrevene utenfor kysten inviterer til snorkling, mens de uspolerte omgivelsene oppe på den bløte, fine stranden,  byr på ren avslapning. 

Utfluktsmål 

Reiser du til Kolymbari på sommeren, vil stranden være et naturlig omdreiningspunkt for ferien. Men det er mye annet å oppleve på Kreta. Spesielt hvis du reise hit på våren eller høsten, hvor det da er litt lavere temperaturer som inviterer til en mer aktiv ferie. Da kan det f.eks. være et fint tidspunkt til å ta en tur gjennom den vakre Smariakløften. 

Kolymbari er et ideelt reisemål for deg som ønsker å bo ved den populære Chaniakysten, men gjerne vil være litt på avstand fra de mest hektiske turistområdene. Den hyggelige, avslappede stemningen preger også byens resturanter, som også blandt krettenserne er kjent for deres gode fiskeretter. Det er til gjengjeld ikke noe spesielt nattliv i byen, men er du ute etter en livlig kveld på byen du ønsker, da er det ikke langt til Platanias eller Chania. 

Reiser til Hellas

Les mer om Hellas og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Hellas her

Hoteller i Kolymbari

Populære hoteller i Kolymbari

Hellas, Kreta, Kolymbari
  • Nærmeste flyplass: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Internettilgang / WiFi
Hellas, Kreta, Kolymbari
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Hellas, Kreta, Kolymbari
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)