Storbyferie

Shoppingtur til London? Kjærestetur til Paris? Venninnetur til Riga? Hos Solfaktor finner du de beste tilbudene på storbyferie enten du reiser med familien, kjæresten, venner eller alene. Utforsk fantastiske storbyer med verdenskjente monumenter, imponerende arkitektur, shopping i verdensklasse og kulinariske matopplevelser. Bestill en billig reise på storbyferie hos Solfaktor!

Opplev det beste av Europas storbyer

På storbyferie åpner det seg en verden av muligheter. Uansett hvilken storby i Europa du legger ferien til vil du kunne vandre gjennom historiske gater, besøke ikoniske monumenter og utforske det unike, europeiske kulturlivet. En storbyferie er aldri komplett uten fantastiske matopplevelser og du vil finne alt fra autentiske lokale tavernaer til gourmetrestauranter i verdensklasse. Mange reiser på storbyferie for kulturelle opplevelser som museer og kunstgallerier, eller opera og teaterforestillinger og Europas storbyer byr på noe av det beste innen kunst og kultur.

Det er også mange som ønsker gode shoppingmuligheter på storbyferie og noen av Europas storbyer er kjent for å være et eldorado for shopping. Her finner du både trendy motebutikker, luksuriøse designerbutikker og mange vintageskatter på din lille ferie. Når du ønsker en pust i bakken, bort fra asfalt og støy, kan du ta turen til grønne parker og naturområder for å nyte en blomstrende og frodig atmosfære. Ta en kopp kaffe og prøv lokale bakverk på koselige kafeér og se på livet i Europas hektiske metropoler. Nattelivet i Europas storbyer er hektisk og pulserende med både puber, trendy barer og eksklusive nattklubber som holder det gående til tidlig morgen.

Populære destinasjoner på storbyferie

Utforsk Europas mest ikoniske reisemål på storbyferie. På for eksempel en høstferie. Fra shoppingmetropolen London, til historiske monumenter i Roma og den romantiske atmosfæren i Paris. De lave prisene i Riga og Gdansk, den pulserende stemningen i Berlin og livlige energien i Barcelona tiltrekker seg også mange på storbyferie. Og for ikke å glemme storby-klassikeren København som nordmenn er så glad å reise til.

Storbyferie i London

London er en klassiker på storbyferie og byr på et eldorado av opplevelser for enhver smak. Her kan du utforske historiske landemerker som Tower of London og Buckingham Palace, nyte en avslappende tur langs Themsen og besøke museer i verdensklasse som British Museum og Tate Modern. For de som elsker shopping er London en drømmedestinasjon for storbyferie med luksuriøse butikker på Oxford Street og Regent Street, samt vintage skatter og kunst i Camden Market og Covent Garden. London er også berømt for storslått underholdning og inviterer til teateropplevelser i det travle området West End eller spennende fotballkamper i Englands øverste divisjon. Matentusiaster på storbyferie vil elske London og kan glede seg over et mangfold av gode restauranter og smaker fra alle verdens hjørner. For de som vil fortsette kvelden ut i de sene nattetimer på en kortere ferie byr London på et livlig og pulserende natteliv med både klassiske puber, hippe cocktail-barer og store nattklubber.

Storbyferie i Roma

Roma er en yndet destinasjon på storbyferie med enestående severdigheter, gastronomiske matopplevelser og en sjarmerende atmosfære. Byen er kjent for sine mange kulturelle monumenter som Colosseum, Pantheon og Vatikanstaten med Peterskirken og Det sixtinske kapell. Severdighetene ligger ikke langt unna hverandre på din reise i Roma, og i sin bykjerne kan du utforske mye av byens rike historie og fantastiske arkitektur mens du vandrer gjennom de sjarmerende brosteinsgatene. Her finner du også gode shoppingmuligheter på din storbyferie. Med alt fra high-end mote til lokale håndverk. Du kan nyte en klassisk operaforestilling eller besøke kjente museer. Matopplevelsene i Roma er også en viktig del av turen og du kan glede deg over autentisk italiensk mat og delikatesser på koselige gatehjørner over hele byen under din storbyferie.

>> Les mer om reiser til Hamburg i Tyskland

>> Les mer om reiser til Tirana i Albania

Storbyferie i Paris

Paris er et berømt reisemål, spesielt på romantisk ferie, og tiltrekker seg turister på storbyferie året rundt fra hele verden. På din reise kan du oppleve ikoniske monumenter som Eiffeltårnet, Louvre-museet med “Mona Lisa” - et av verdens mest kjente kunstverk og Notre-Dame-katedralen. Byen har også et bredt underholdningstilbud med ballett og opera, konserter og teaterforestillinger. Shopping i Paris er et eldorado for mote-entusiaster på storbyferie. Med luksuriøse designerbutikker på Champs-Élysées og sjarmerende markeder og vintage skatter i Les Marais og Latinerkvarteret. Matopplevelsene i Paris er et høydepunkt og her finner du hyggelige bistroer, klassiske kaféer med franske bakevarer samt gourmet restauranter i verdensklasse.

Storbyferie i Barcelona

Barcelona er en unik destinasjon for storbyferie. Byen er kjent for sin arkitektoniske skjønnhet med mesterverk som Sagrada Família og Park Güell av den katalanske arkitekten Antoni Gaudí. Vandre rundt i de koselige, smale gatene i det gotiske kvarteret og gå på shopping i Passeig de Gràcia og La Rambla er nesten pålagt for en storbyferie til Barcelona. Hvor du finner et bredt utvalg av motebutikker. Barcelona har også en langstrakt bystrand som gjør det enkelt å kombinere storbyferie med sol og bad. Du finner et variert tilbud av underholdning i byen. Blant annet kan du oppleve Flamenco-show flere steder. Matopplevelsene i Barcelona er en stor del av turen og du finner både autentiske, spanske tapas-restauranter og gourmetrestauranter med internasjonalt kjøkken. Er du glad i Spania sin matkultur bør du ta turen til La Boqueria-markedet som lar deg smake ferske, spanske råvarer.

>> Les mer om reiser til Munchen i Tyskland

>> Les mer om reiser til Firenze i Italia

Når er beste perioden å reise på storbyferie?

På storbyferie i Europa kan du reise året rundt og hver sesong har sine unike fordeler. De mest populære sesongene for storbyferie er våren og høsten, men det er også mange som vil kombinere sol og bad med storbyliv på ferie og da er sommeren den mest populære tiden å reise. En høstferie blir gjerne brukt til en storbyferie.

Våren, fra mars til mai, er vanligvis preget av mildt vær, blomstrende hager og muligheten til å utforske byene til fots uten intens sommervarme. Sommeren, fra juni til august, byr på solrike dager og høye temperaturer de fleste steder. Ofte er det arrangementer og festivaler som gir deg en smak av lokal kultur. Høsten, fra september til november, er vanligvis mild med behagelige temperaturer, vakre høstfarger og gode muligheter til å utforske mange aktiviteter og attraksjoner på en storbyferie. Vinteren, fra desember til februar, byr på hyggelig stemning i mange byer. Spesielt rundt juletider med julemarkeder, og kulturelle opplevelser som teaterforestillinger og museer.

>> Les mer om reiser til Split i Kroatia

>> Les mer om reiser til Køln i Tyskland

Storbyferie i København

København er et yndet reisemål for storbyferie og er en av nordmenns store favoritter. København kombinerer historisk sjarm med moderne innovasjon og inviterer til både shopping, matopplevelser og pulserende kulturliv. Du kan besøke kjente attraksjoner som Den Lille Havfrue, Rosenborg Slot, Nasjonalmuseet og det vakre Amalienborg-slottet som gir innblikk inn i dansk kunst og historie. Shoppingentusiaster vil elske Strøget, en av Europas lengste handlegater, mens matelskere på storbyferie kan nyte herlige smørbrød på hyggelige kafeer og kulinariske opplevelser på Michelin-restauranter. Nattelivet er livlig med trendy barer og klubber som holder det gående til de sene nattetimer. København er godt tilrettelagt for syklister, som gjør sykkel til en flott måte å utforske byen på under din ferie.

Storbyferie i Berlin

Berlin er en flott destinasjon på storbyferie som kombinerer historiske severdigheter, storslåtte kulturopplevelser og et pulserende uteliv. Her kan du utforske imponerende Brandenburger Tor og den bevarte delen av Berlinmuren, samt ta turen til Museumsinsel som står på UNESCOs verdensarvliste og er Berlin sin eldste og mest kjente museumskompleks. Gode shoppingmuligheter finner du i hjertet av byen i det fasjonable Mitte-distriktet eller det berømte kjøpesenteret KaDeWe. Utforsk parker som den vakre Tiergarten eller leie sykkel og utforske byen på storbyferie som en ekte berliner. Den kulinariske scenen i byen er mangfoldig med både lokale delikatesser og internasjonale matopplevelser. Nattelivet i Berlin er verdenskjent. Fra intime klubber til store musikkarenaer.

>> Les mer om reiser til Milano i Italia

>> Les mer om reiser til Amsterdam i Nederland

Storbyferie i Gdansk

Gdansk er en sjarmerende by ved Østersjøen i Polen og et yndet reisemål på storbyferie. Her kan du oppleve historiske severdigheter, kulturelle opplevelser og god mat til lave priser. Besøk den hyggelige gamlebyen med brosteinsgater og fargerike bygninger og utforsk kjente landemerker som Den Lange Bryggen og Artus Court. En reise til Gdansk gir deg et mangfoldig kulturelt tilbud med flere museer og teatere. Shopping-entusiaster vil glede seg over det store utvalget av lokale håndverk og moderne butikker. Du kan smake tradisjonell polsk mat på flere lokale restauranter og kafeer eller prøve byens mange restauranter med internasjonalt kjøkken. Det er relativt billig å shoppe, ta en ferie og oppleve ting i Gdansk og her får du generelt mye for pengene på din storbyferie!

Storbyferie i Riga

Riga er hovedstaden i Latvia og har blitt en spennende destinasjon på storbyferie. Her kan du utforske imponerende arkitektur og den vakre gamlebyen som står på UNESCOs verdensarvliste. Besøk Riga-katedralen, St. Peterskirken og Frihetsmonumentet for å få et innblikk i byens historie. Byen har også et godt utvalg av teatre og konsertsaler og det er gode shoppingmuligheter på Riga Central Market og de trendy butikkene langs Bergs Bazaar. Du kan nyte smakfulle matopplevelser på storbyferie i Riga med alt fra lokale til internasjonale retter. Byen har også et livlig natteliv. Riga er en destinasjon som kombinerer historisk sjarm med moderne energi. Prisnivået er generelt lavere enn flere andre europeiske reisemål.

>> Les mer om reiser til Napoli i Italia

>> Les mer om reiser til Dubrovnik i Kroatia

>> Les mer om reiser til Venezia i Italia

Storbyferie med fly og hotell

Solfaktor tilbyr et bredt utvalg av fleksible pakkereiser til mange storbyer i Europa. Du finner billige pakkereiser til blant annet London, Paris, Roma, Riga, Gdansk, Barcelona, København eller Berlin. I vår reisesøkemotor får du tilgang til mange avganger og flyforbindelser slik at du kan finne det beste alternativet for din storbyferie til den beste prisen. Du velger selv om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly og hotell inkludert. Solfaktor tilbyr et bredt utvalg av ulike typer hoteller og ferieleiligheter og på noen reisemål kan du også inkludere leiebil eller transport til og fra flyplassen i din pakkereise. På den måten kan du skreddersy din storbyferie akkurat slik du ønsker det og samtidig vil du få fordelen av reisegaranti på pakkereiser.

4 tips for å spare penger på storbyferie

Det kan fort bli dyrt på storbyferie og for å spare penger handler mye om å ta smarte valg. Her er fire tips som kan hjelpe deg med å spare penger mens du nyter storbyopplevelsene:

1.) Offentlig transport

De fleste storbyer i Europa har godt utbygd kollektivtransport. Du kan spare mye penger å reise kollektivt med buss, trikk eller metro istedenfor taxi og privat transport når du reiser rundt i storbyen.

2.) Bruk lokale minibanker

Hvis du trenger kontanter på storbyferie kan du spare mye penger på å bruke lokale minibanker i stedet for å veksle penger på forhånd. Dette kan gi bedre valutakurs og du slipper så mye avgifter. 

3.) Gratis og rimelige aktiviteter

Du kan spare mye penger på å sjekke ut byens mange gratis aktiviteter når du er på storbyferie. Mange grønne parker, lokale markeder og historiske severdigheter byr på gratis inngang eller svært rimelig inngangsbillett. Det er også flere byer som tilbyr gratis guidede turer rundt i byens historiske områder.

4.) Prøv lokale spisesteder

Det er mange penger å spare ved å unngå de mest turistifiserte restaurantene på storbyferie. Prøv heller lokale spisesteder og restauranter og ta turen til lokale matmarkeder. Ikke bare sparer du penger, men du kan også smake autentisk lokalmat til en lavere pris.

Bestill en billig storbyferie hos Solfaktor i dag!