Reiser til Amsterdam

Amsterdam er kanaler, broer, husbåter, kafeer og sykler - der nåtiden møter fortiden i en herlig kontrast. Det fins utallige smug og trange gater som munner ut i små torg mellom de mange kanalene.

Med alle kanalene, unik arkitektur, verdenskjente museum og historiske severdigheter er Amsterdam blant de vakreste byene i Europa. Byen et shoppingparadis, både med kjøpesentrene, mange små gater med butikker og markeder.

Rijksmuseum, van Gogh museumet, og Stedelijk museum er velkjent for mange, men det er mye mer. Amsterdam har over femti museum. Andre severdigheter vi kan nevne Rembrandt Huis, Anne Frank Huis og ved Damm ligger det kongelige slott. Red light district er også en stor turistattraksjon og ligger i hjertet av den eldste delen av Amsterdam.

En tur innom Bloemenmarkt (blomstermarkedet) i Amsterdam hører med når man besøker byen. Disse flytende boder har vært å finne på Singel-kanalen siden 1862 og er det eneste gjenværende blomstermarkedet av sitt slag i Nederland. Det er vel verdt å få med seg et kanal cruise, er en fin måte å oppleve unik arkitektur, historiske herskapshus, det smaleste huset i byen og alle de flotte broene.

Kaféene deles opp i brune og hvite, der de brune er mer genuine møteplasser og de hvite er mer moderne, men samme tilbud som de brune. Amsterdam har et stort utvalg  restauranter fra hele verden, alt fra det lokale kjøkken og er kjent for mange bra indonesiske restauranter.

Du kan fly direkte til Amsterdam fra flere norske byer, og fra Gardermoen er det mange daglige avganger. Fra Schiphol flyplass til sentrum er det ca 14 km og man kommer seg enkelt inn til sentrum med tog eller taxi.

Hvem passer dette reisemålet for?

I Amsterdam finnes noe for de aller fleste, uansett om man søker museer, sport, kultur, shopping, fornøyelser eller gourmet opplevelser. Tilpass hotell og beliggenhet etter hva du vil se og gjøre. Denne byen passer godt enten det er par, venner, familie eller firma som skal på tur.

Når er det best å reise hit?

Byen kan besøkes hele året, vær og temperatur varierer en del etter hvilken årstid det er. Fint om våren når tulipanene blomster, uteservering og fortauskafeer starter opp. Midt på sommeren kan være vanskelig å få tak i hotell med sentral beliggenhet. Høsten er en fin tid å reise til Amsterdam. Sjelden snø og mange minusgrader om vinteren, men det kan være både regn, vind og tåke.

Med sitt store nettverk av kanaler er Amsterdam en av Europas mest ikoniske byer, og et perfekt reisemål for både helgeturer og lengre opphold. Den fascinerende og multikulturelle byen har mye å by på, og oppleves best til fots rundt i brosteinsgatene, hvor du kan stoppe opp underveis og beundre den flotte arkitekturen og de interessante severdighetene, samt oppleve byens markeder og små butikker. 

De smale gatene fører til åpne torg som summer av liv fra de utallige kaféene, der du kan sette deg og la beina få en pause mens du studerer bylivet og de mange forbipasserende menneskene. Du kan selvfølgelig også velge å ta en båttur rundt i de berømte kanalene - det går turer både på dagtid og på kvelden, og du kan bl.a. dra på en romantisk tur med middag og levende lys.

En annen fantastisk måte å oppleve byen på er ved å leie en sykkel og sykle rundt på de mange sykkelstiene sammen med alle de lokale. Det er få steder i verden hvor du ser så mange syklister som her i Amsterdam, så du kan like gjerne slutte deg til dem og oppleve byen på to hjul. Etter en hel dag på jernhesten langs kanalene og over byens mange broer kan du nyte et lekkert måltid på en av byens mange restauranter. 

Amsterdam er absolutt også verdt et besøk for de kulturinteresserte. Byen har flere fantastiske gallerier og museer som f.eks. Rijksmuseum og Van Gogh Museum, og du kan også besøke huset hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbok. Når du trenger en pause kan du ta en tur i vakre Vondelpark og slappe av. Parken er også et herlig sted for barn. 

Amsterdam ligger kun en kort flytur på rundt 2 timer fra Norge, noe som gjør det til et perfekt reisemål for en spontan storbyferie. Når du reiser til Amsterdam får du både kultur, underholdning, fantastiske kaféer og unik arkitektur som ingen andre steder i Europa, samtidig som byen har en tilbakelent og imøtekommende atmosfære. Her kan du la hverdagen ligge og oppleve noe nytt og spennende, både alene, som par og som familie.

>> Les også om reiser til Berlin her
>> Les også om reiser til London her

Hoteller i Amsterdam

Populære hoteller i Amsterdam

Nederland, Amsterdam
9,0
Fantastisk
1568 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Nederland, Amsterdam
8,0
Meget bra
2317 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 35 km
  • Internettilgang / WiFi
Nederland, Amsterdam
8,4
Meget bra
8844 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Avstand til sentrum: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi


Reiser til Nederland

Les mer om Nederland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Nederland her