Reiser til Amsterdam

Amsterdam er et eldorado for kunst og kultur. Her kan du oppleve verdensberømte kunstverk, historiske severdigheter, blomstrende parker og et rikt uteliv. Bestill en billig reise til Amsterdam med Solfaktor!

Amsterdam som reisemål

Amsterdam er hovedstaden i Nederland og ligger ved det sørvestlige hjørne av IJsselmeer. Byen har over 800 000 innbyggere og er et ettertraktet reisemål året rundt. Amsterdam er kanaler, broer, husbåter, kafeer og sykler - der nåtiden møter fortiden i en herlig kontrast. Det fins utallige smug og trange gater som munner ut i små torg mellom de mange kanalene. Med alle kanalene, unik arkitektur, verdenskjente museum og historiske severdigheter er Amsterdam blant de vakreste byene i Europa. Dette gjør sitt til at en storbyferie til Amsterdam er svært populært.

Attraksjoner og aktiviteter i Amsterdam

Kulturbyen Amsterdam har et bredt spekter av attraksjoner og aktiviteter for besøkende. En av hovedattraksjonene er et besøk til Anne Frank Huset hvor du får lære mer om Anne Franks liv og se det beryktede skjulestedet hennes under andre verdenskrig. I Amsterdam finner du også det verdensberømte Rijksmuseum. En skattkiste med nederlandsk gullalderkunst, inkludert mesterverk av Rembrandt og Vermeer, mens Van Gogh-museet huser den største samlingen av Vincent van Goghs verker i verden. Ta turen til Dam-plassen hvor du finner det kongelige slottet og Nasjonalmuseet. Amsterdam er et pulserende sentrum for aktiviteter og kulturelle begivenheter.

På en reise til Amsterdam besøker man også den store byparken Vondelpark som er ideell for avslappende spaserturer og piknik. Landskapsparken Amsterdamse Bos gir gode muligheter for fotturer, sykling og bading. Båtturer på kanalene er også en yndet aktivitet i Amsterdam og det er en unik måte å utforske byen og den historiske arkitekturen. Det er også populært å besøke Keukenhof, kjent som Hollands hage, som er en av verdens mest kjente blomsterhager. Hagen er spesielt kjent for sin praktfulle utstilling av tulipaner og andre vårblomster. Sesongen begynner i midten av mars, men den flotteste blomstringen og høysesongen for turister er fra midten av april til tidlig mai.

En tur innom Bloemenmarkt (blomstermarkedet) i Amsterdam hører med når man besøker byen. Disse flytende boder har vært å finne på Singel-kanalen siden 1862 og er det eneste gjenværende blomstermarkedet av sitt slag i Nederland.

Når er det best å reise til Amsterdam?

Du kan besøke Amsterdam året rundt, men høysesongen er på sommeren. I denne perioden er det varmt, solfylt og mye som skjer i bybildet med utendørsarrangementer og festivaler. Det er sesongen med flest besøkende så det kan være lange køer på populære attraksjoner. Amsterdam har mange flotte parker som gjør våren en flott tid å besøke når det er blomstringstid. Knapt noen bedre tid enn våren i Amsterdam for en storbyferie. Det samme kan sies om høsten når det er skiftende, flotte høstfarger i parkene. I disse periodene er det også litt færre turister som besøker byen. På vinteren er det kaldt og kjølig, men spesielt i desember er det mange som besøker Amsterdam for å oppleve byens festlige julemarkeder.

Matopplevelser og uteliv i Amsterdam

Amsterdam byr på smaksrike matopplevelser med en variert matkultur. Her kan du utforske tradisjonell nedelansk kost og eksotiske retter fra alle verdens hjørner. Er du glad i ost kan du glede deg over lokale delikatesser som Gouda og Edam. Pannekaker er en spesialitet for Nederland og du finner dem i mange varianter i Amsterdam. Enten du foretrekker søte pannekaker med sirup og bær eller salte varianter med bacon og ost. Byen har også flere restauranter som tilbyr fersk fisk og sjømat med sin beliggenhet ved sjøen. For eksempel er det populært med herring og fiskesuppe. Rembrandtplein er et livlig torg med et bredt utvalg av restauranter og barer.

Amsterdam byr på et energisk uteliv som tiltrekker seg turister fra hele verden. Her finner du mange barer, puber og nattklubber med DJer eller live musikk som holder det gående til de tidlige morgentimene. Du kan også bli med på kanalbåtturer på kvelden. Heineken Experience er for eksempel populært blant ølelskere.

Fly og hotell i Amsterdam

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Amsterdam og Nederland. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Amsterdam Schiphol Flyplass (AMS) og flyturen tar ca 1 time og 55 minutter. Den mest effektive måten å komme seg til sentrum av Amsterdam er med tog. 
Togstasjonen er på flyplassen og togene har hyppige avganger til sentralstasjonen i Amsterdam. Du kan også ta høyhastighetsflytog som tar deg til sentrum av Amsterdam enda raskere en vanlig tog, men disse krever ofte forhåndsreservasjon og er dyrere.
Det er flere bussforbindelser fra flyplassen til ulike deler av Amsterdam og en av de mest populære bussene er KLM-bussen som tar deg til KLM-busstasjonen i sentrum. Du kan også velge å ta taxi direkte til ditt hotell og du finner holdeplassen utenfor ankomsthallen. Selv om Amsterdam har et utmerket kollektivtransportsystem kan du også leie bil om du ønsker å utforske omkringliggende områder på din ferie i Amsterdam.

Det er en rekke gode overnattingsmuligheter for enhver smak i Amsterdam. Her vil du finne kjente hotellkjeder med mange fasiliteter, all-inclusive hoteller, koselige gjestgiveri og fem-stjerners hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Amsterdam og Nederland!Hoteller i Amsterdam

Populære hoteller i Amsterdam

Nederland, Amsterdam
8,2
Meget bra
3313 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.8 km
  • Internettilgang / WiFi
Nederland, Amsterdam
9,5
Fantastisk
735 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Nederland, Amsterdam
8,3
Meget bra
6809 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Avstand til sentrum: ca. 5 km
  • Internettilgang / WiFi


Reiser til Nederland

Les mer om Nederland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Nederland her