Reiser til Praha

Praha er Tsjekkia sin hovedstad beliggende ved elven Moldau (Vltava). Byen er et sjarmerende reisemål som tiltrekker seg turister året rundt. Byen kan lokke med vakre middelalderske bygninger, historiske slott og brosteinsbelagte gater. En ferie til Praha passer like godt til familietur, partur og vennetur. Bestill en billig reise til Praha med Solfaktor!

Attraksjoner og severdigheter i Praha

Det stopper nesten ikke med attraksjoner og severdigheter for en by som Praha. Hovedstaden i Tsjekkia er en av Europas vakreste byer og skilter blant annet med historiske severdigheter som slottet i Praha (Hradcanské námestí) – et av de største slottskompleksene i verden. Det er en arkitektonisk perle med imponerende bygninger, inkludert St. Vitus-katedralen. Her kan du spasere rundt i gamlebyens sjarmerende brosteinsbelagte gater. Det er også verdt å ta turen til det jødiske kvarteret Josefov, titte innom Petrín-tårnet som gir panoramautsikt over Praha og den historiske Vyšehrad-festningen. Når du trenger en pust i bakken kan du bli med på rolig elvecruise på Moldau (Vltava) for å beundre Prahas vakre broer og arkitektur fra vannet. På tvers av elven Moldau går den berømte Karlsbroen mellom Staré Mesto og Malá Strana. Karlsbroen er en av de eldste broene i byen, utsmykket med 30 helgenstatuer og som alltid summer av liv. Denne 520 meter lange, gotiske broen over Moldau-elven kan med rette sies å være Europas vakreste middelalderbro og er ikke overraskende ett av byens mest kjente vartegn. Fra broen kan man nyte en vakker utsikt over Praha og følge de sjarmerende gatene videre til både interessante museer og kulturelle opplevelser, for eksempel St. Vitus-katedralen og Det Astronomiske Uret.

I 1992 ble Praha sitt gamle sentrum ført opp på UNESCOs verdensarvliste og mottar rundt åtte millioner besøkende årlig, hvorav hovedparten er internasjonale reisende.  Praha bugner av sjarme med små, krokete gater, gamle bygninger adskilt av utallige porter som åpner opp til hyggelige bakgårder. På byens mange gatehjørner og torgplasser ligger spennende restauranter og barer side om side og lokker med priser som ligger merkbart under de vi kjenner fra Norge.

Matopplevelser og uteliv i Praha

Det er viktig å unne seg gode matopplevelser mellom shopping og severdigheter og i Praha kan du kombinere tradisjonelle tsjekkiske smaker med internasjonale innflytelser. Det er et stort utvalg av sjarmerende kafeer og restauranter i Praha sin gamleby, for eksempel i Mala Strana-området ved foten av Praha sitt slott, vil du finne en rekke spisesteder som er verdt et besøk. Tradisjonelt hører tsjekkisk mat til blant de mer tunge matrettene og er preget av kjøttrike pølse- og gryteretter. Typisk ledsages rettene av kål, potetmos eller knödel, som er en slags melbolle. Selv om det fortsatt er mulig å få smake disse lokale, tradisjonelle matrettene vil du nok fort oppdage at Praha sitt spisekart i dag bærer preg av innflytelse fra mange andre matkulturer. For eksempel er mange restauranter inspirert av det franske og italienske kjøkkenet. Det generelt lave prisnivået i Tsjekkia kommer naturligvis også til rette på menykartene, noe som betyr at det er gode muligheter til å unne seg litt ekstra flotte gastronomiske opplevelser. Dette inkluderer ølet, som spiller en viktig rolle i tsjekkisk kultur.

Det er heller ingen mangel på skjenkesteder i Praha. Om sommeren er det gode muligheter for å nyte en kald øl i en av byens grønne parker eller i en av vertshusenes hyggelige hager. Utelivet i Praha er pulserende og variert, og her finner du noe for alle. Her finner du alt fra pulserende diskoteker til stemningsfylte jazzklubber. De lave prisene tiltrekker ikke overraskende en del festglade, unge turister som slår seg løs til sent på natten.  Samtidig er det også mange muligheter til å nyte en mer fredelig kveld ute i et av de tradisjonelle vertshusene, på elegante cocktailbarer eller med en intimkonsert.

Hvem vel verdsette våre reiser til Praha?

Praha er perfekt for en langhelg, enten det er par, familie eller venner som er på tur. Her er det massevis å oppleve av historie, museer, kultur, arkitektur, shopping og fornøyelser i en avslappende atmosfære.

Julemarked og juleshopping i Praha

Et unikt sted for å ta din årlige juleshopping vil være Praha. Hovedstaden i Tsjekkia åpner sine julemarkeder fra 2. desember og holder det åpent ut året. For alle som ønsker å komme i julestemning er dette en uforglemmelig opplevelse. Her vil du oppleve eventyrlige julemarkeder med julegran, en mengde skinnende julelys og alt hva du kan tenke deg av gaver for en juleshopping. Praha kan i tillegg til en tradisjonell juleshopping med musikalske forestillinger, julepynt og julespesialiteter også skilte med imponerende arkitektur og et livlig uteliv. En uklanderlig kombinasjon for en helg med juleshopping.

Når på året bør man reise til Praha?

Praha ligger sentralt i kontinental-Europa og har et typisk fastlandsklima med varme og tørre somre og kalde vintre. Samtidig kommer våren tidlig, noe som gjør Praha til en populær destinasjon for påskeferie. Mange av hotellene tilbyr lave priser i august, mens temperaturene er på sitt høyeste.

Fly og hoteller i Praha

Det er enkelt å komme seg til Praha med direktefly fra flere norske byer og flyturen fra Oslo Gardermoen til hovedflyplassen Václav Havel lufthavn (PRG) tar ca 2 timer og 10 minutter. Det er et stort utvalg av overnattingsmuligheter i byen og her kan du velge mellom både all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, koselige gjestgiveri, sjarmerende ferieleiligheter og hoteller i alle prisklasser og nivåer. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Praha og Tsjekkia!

Reiser til Tsjekkia

Les mer om Tsjekkia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tsjekkia her

Andre linker

Hoteller i Praha

Populære hoteller i Praha

Tsjekkia, Praha
9,6
Fantastisk
1568 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Tsjekkia, Praha
9,0
Fantastisk
3283 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Avstand til sentrum: ca. 750 m
  • Internettilgang / WiFi
Tsjekkia, Praha
9,3
Fantastisk
5702 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Avstand til sentrum: ca. 50 m
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Praha?

9,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 47 anmeldelser