Reiser til Gdansk

Gdansk er en by i Polen beliggende ved Østersjøen i det nordlige Polen. Dette er er en pulserende kystby med en fin havn, vakre sandstrender i nærheten og et sjarmerende gammelt sentrum. Denne byen er et godt valg for en hyggelig weekendtur og ligger kun en kort flytur unna Norge. Gdansk har også et kjent julemarked og er et attraktivt sted for å komme i julestemning med litt juleshopping. Gdansk er et yndet reisemål for deg som vil kombinerer rik historie, flott arkitektur og koselig byliv. Byen passer like godt for familier som reiser med barn, par og vennegrupper. Bestill en billig reise til Gdansk med Solfaktor!

Gdansk som reisemål

Med sin vakre beliggenhet i det sørlige hjørnet av den baltiske bukt og ved kysten av det baltiske hav omtales Gdansk ofte som Polen sin kystperle. Byen imponerer med sin fargerike og historiske arkitektur og sin ideelle beliggenhet ved det baltiske hav. Her kan du dra på sykkel- og gåturer på et utmerket nettverk av stier som ligger langs kysten, delta på båtturer på byens elv og strandturer omkring byen som en avveksling fra byens mange store kulturelle og historiske severdigheter.

Gdansk har litt under en halv million innbyggere og er Polen sitt fjerde største byområde og den største byen nord i Polen. Gdansk er hovedstad i provinsen Pomeranian Voivodeship og det kulturelle, historiske og økonomiske sentrum i den historiske Kashubia-regionen.

Attraksjoner og severdigheter i Gdansk

I gamlebyen finner du imponerende landemerker, som den gotiske Mariakirken med det høye tårnet hvor du kan nyte panoramautsikt over byen. Det er en opplevelse i seg selv å spasere rundt i den koselige gamlebyen med smågater og fargerike hus og fasader. 

Det er mange historiske krigsminner og monumenter i Gdansk. Rett ved byens livlige havn, som i seg selv er verdt et besøk, ligger Westerplatte som er det historiske stedet hvor andre verdenskrig startet. I gamlebyen er rådhuset den eneste større bygningen som overlevde andre verdenskrig, men mange andre bygninger i gamlebyen har blitt restaurert siden den gang. Du kan besøke spennende museer som Nasjonalmuseet med en stor samling av malerier og andre kunstverk, og om du reiser med barn er det populært å besøke Gdansk Zoo. Elvecruise på Motlawa-elven er en avslappende og flott måte å oppleve byens arkitektur og bebyggelse.

Besøk gjerne Long Market, som en gang i tiden var den viktigste markedsplassen i byen. Nå er butikkene særlig tilpasset turistene i byen og selger lokale produkter. Den sjarmerende badebyen Sopot ligger kun en halvtimes kjøretur unna Gdansk og er hyppig besøkt av skandinaviske turister som slapper av på den deilige stranden og nyter den idylliske stemningen.

Juleshopping i Gdansk

Juleshopping i Gdansk har lenge vært en populær opplevelse for skandinavere. Gdansk vil garantert gi deg skikkelig julestemning. Julemarkedet finner sted i sentrum av byen og et perfekt sted å starte en juleshopping. Her kan du finne en rekke boder med tradisjonelle julevarer samtidig som glitrende julelys skaper herlig julestemning mellom historiske bygninger og brosteinsbelagte gater. I Gdansk finner også flere moderne kjøpesentre med kjente merkevarer for en fullkommen juleshopping.

Matopplevelser og uteliv i Gdansk

Gdansk byr på smakfulle matopplevelser med både polske og internasjonale retter. Prøv lokale delikatesser som pierogi (fylte dumplings) og bigos (gryterett med blant annet kjøtt og kål) og smak på polske søtsaker, for eksempel sernik (klassisk polsk ostekake). Ettersom at Gdansk er en havneby finnes det mange restauranter her som serverer fersk sjømat. Det er ellers en internasjonal miks av restauranter, inkludert alt fra italiensk til sushi samt restauranter som serverer lokale, polske matretter. Long Market er et populært område for å oppleve lokale, gastronomiske opplevelser.

Utelivet i Gdansk er livlig. Du finner et bredt utvalg av barer og puber og Polen er generelt kjent for god øl fra lokale bryggerier. Gamlebyen er sentrum for nattelivet og her finner du mange utesteder og nattklubber med DJ-er og en pulserende atmosfære.

>> Les mer om din reise til Polen her

>> Les mer om din ferie til Krakow her

>> Les mer om din reise til Warszawa her

Når på året bør du reise til Gdansk?

Klimaet i Gdansk minner en del om det norske klimaet. Mange reiser til Gdansk mellom april og oktober, men det er også verdt å reise til byen i desember, mens det arrangeres et flott julemarked.

Fly og hotell i Gdansk

Du kommer deg enkelt til Gdansk med direktefly fra Norge. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Gdansk Flyplass (GDN) tar ca 1 time 40 minutter. Gdansk Lech Walesa Airport ligger ca 14 km utenfor Gdansk og det går buss mellom Gdansk og flyplassen.

Byen byr på et godt utvalg av overnattingsmuligheter. Her finner du både store all-inclusive hoteller, koselige gjestgiveri og hyggelige boutique hoteller. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Gdansk og Polen!Reiser til Polen

Les mer om Polen og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Polen her

Hoteller i Gdansk

Populære hoteller i Gdansk

Polen, Gdansk
9,3
Fantastisk
3485 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 8.8 km
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Gdansk
9,4
Fantastisk
2159 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 8 km
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Gdansk
9,2
Fantastisk
2777 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 11 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Gdansk?

9,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 82 anmeldelser