Reiser til Gdansk

Gdansk ble grunnlagt i 1225 og var en av de rikeste og viktigste byene i Hansaforbundet. Dette er er en pulserende kystby med en fin havn, vakre sandstrender i nærheten og et sjarmerende gammelt sentrum.

Den offisielle valutaen i Polen er polske zloty. Prisnivået i Gdansk er relativt lavt og som turist får du mye for pengene når det gjelder shopping, hotellopphold, restaurant besøk, opplevelser og aktiviteter. Denne byen er et godt valg for en hyggelig weekendtur og ligger kun en kort flytur unna Norge.

Selv om Gdansk ble bombet sønder og sammen under andre verdenskrig, har mange historiske bygninger i etterkant blitt gjenoppbygd etter opprinnelig utseende. Byen har flere kjøpesentre og mange koselige butikker som selger håndverk, delikatesser og rav. Besøk gjerne Long Market, som en gang i tiden var den viktigste markedsplassen i byen, men nå er butikkene særlig tilpasset turistene i byen og selger lokale produkter.  Her finner du også lokale, gastronomiske opplevelser. I gamlebyen er rådhuset den eneste større bygningen som overlevde andre verdenskrig, men mange andre bygninger i gamlebyen har blitt restaurert siden den gang.

Den sjarmerende badebyen Sopot ligger kun en halvtimes kjøretur unna Gdansk og er hyppig besøke av skandinaviske turister som slapper av på den deilige stranden og nyter den idylliske stemningen.  

Ettersom at Gdansk er en havneby, finnes det mange restauranter her som serverer fersk sjømat. Det er ellers en internasjonal miks av restauranter, inkludert alt fra italiensk til sushi samt restauranter som serverer lokale, polske matretter.

Gdansk Lech Walesa Airport ligger ca 14 km utenfor Gdansk, og det går buss mellom Gdansk og flyplassen. Du kan reise fra mange norske byer med direktefly. Fra Gardermoen tar det cirka halvannen time å fly til byen.

Hvem bør oppleve Gdansk?

Gdansk passer godt for en langweekend, enten det er par, familier eller venner som er på tur. I byen er det mye å oppleve av historie, museer, kultur, arkitektur, shopping og andre fornøyelser. 

Når på året bør du reise til Gdansk?

Klimaet i Gdansk minner en del om det norske klimaet. Mange reiser til Gdansk mellom april og oktober, men det er også verdt å reise til byen i desember, mens det arrangeres et flott julemarked. 

Med sin vakre beliggenhet i det sørlige hjørnet av den baltiske bukt og ved kysten av det baltiske hav omtales Gdansk ofte som Polens kystperle. Byen imponerer med sin fargerike og historiske arkitektur og sin ideelle beliggenhet ved det baltiske hav. Her kan du dra på sykkel- og gåturer på et utmerket nettverk av stier som ligger langs kysten, delta på båtturer på byens elv og strandturer omkring byen som en avveksling fra byens mange store kulturelle og historiske severdigheter.

Byen har litt under en halv million innbyggere og er Polens fjerde største byområde og den største byen nord i Polen. Gdansk er hovedstad i provinsen Pomeranian Voivodeship og det kulturelle, historiske og økonomiske sentrum i den historiske Kashubia-regionen.

Bestill en reise inkludert fly og hotell

Du kan velge mellom å sørge for transporten på egenhånd og å booke ditt neste hotell i Gdansk inkludert flybillett med rutefly eller lavprisfly til Gdansk International Airport Lech Walesa. Hos Solfaktor finner du alltid et stort utvalg av billige reiser til Gdansk, og hvis du bestiller reisen som en samlet pakkereise med hotell og flytransport er du automatisk sikret av Reisegarantifondet og pakkereiseloven.

Reiser til Polen

Les mer om Polen og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Polen her

Hoteller i Gdansk

Populære hoteller i Gdansk

Polen, Gdansk
9,1
Fantastisk
3022 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 7.6 km
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Gdansk
9,3
Fantastisk
1689 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 8.8 km
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Gdansk
9,2
Fantastisk
4361 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 7.9 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Gdansk?

9,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 26 anmeldelser