Reiser til Riga

Riga ble grunnlagt i 1201 og er hovedstaden i Latvia. Denne sjarmerende byen er blant de billigste storbyene i Europa. Her er er det mange flotte bygninger i gotisk, barokk og klassisk stil.

Elven Daugava deler Riga i to, hvorav gamlebyen ligger på nordsiden av elva. Denne perlsen av en storby er vakker, historisk og blir stadig mer populært som destinasjon for en langweekend. I gamlebyen er det fullt av små kunsthåndverks- og antikvitetsbutikker og ikke minst resturanter og barer, hvorav mange av dem har bord og stoler på fortauene. 

Av severdigheter man bør få med seg i Riga er St. Peter-kirken fra 1200-tallet, Svenskeporten, den store markedsplassen ved jernbanestasjonen og krutt-tårnet. Fra tårnet i St. Peter-kirken er det en fantastisk utsikt over hele byen. Gullhanen, som troner på toppen av kirkespiret, er blitt et symbol for Riga. En annen av Rigas store severdigheter, Domkirken, er  bygget i gotisk og romansk stil og var ferdig bygd så tidlig som i år 1211.

Riga den største byen i Baltikum med sine omtrent 700.000 innbyggere. Prisnivået på mat, drikke og hotell er mye lavere enn i Norge. Det er god kommunikasjon i Riga og du kommer deg enkelt rundt i byen med trikker og busser, men taxi er heller ikke spesielt dyrt. I sentrum ligger det meste i passe gåavstand.

Det tar cirka to timer å fly til Riga fra Gardermoen, og det er én times tidsforskjell mellom Norge og Latvia. Landet benytter euro som betalingsmiddel. 

Riga Airport (RIX) ligger ca 13 kilometer utenfor byen. Det går busser og taxi til sentrum, og reisetiden er cirka 20-30 min. Det koster kun et par euro å reise med buss. 

Hvem bør oppleve Riga?

Riga passer for både yngre og eldre reisende og egner seg perfekt for et weekendbesøk, enten det er voksne par, venner som vil oppleve nattelivet eller reisende som først og fremst vil oppleve en hyggelig storby med historie, museer, kultur, arkitektur, shopping, fornøyelser og Spabehandlinger.

Når på året bør man reise til Riga?

Det er populært å reise til Riga mellom april og oktober, men mange reiser til byen for å oppleve julemarkedet i desember. 

Verdensarvsteder i den gamle bykjernen

Latvia har gjennomgått en sterk økonomisk vekst siden landet ble uavhengig i 1991. Dette skyldes blant annet økende turisme, ettersom at flere og flere har fått opp øynene for Riga som reisemål. Den økte velstanden er blant annet brukt til å verne om byens rike kulturhistoriske arv, som før uavhengigheten fra Sovjetunionen var forsømt. Du vil derfor tydelig kunne føle på byens middelalderlige opprinnelse i den velbevarte gotiske og barokke arkitekturen. I den gamle bydelen står mange vakre art nouveau-bygninger, som i dag er blant de mest kjente av sitt slag i Europa og ikke overraskende tatt opp på UNESCOs prestisjefulle Verdensarvsliste.

De fleste av byens mest interessante severdigheter og de hyggeligste kaféene, restaurantene og butikkene ligger samlet i og omkring den gamle bykjernen, Vecriga. Det er en stor fornøyelse å utforske de bilfrie, brosteinsbelagte gatene i sitt eget tempo, og dersom du er interessert i historie kan det varmt anbefales å delta på en byvandring med en lokal guide. De smale gatene gjemmer på mange spennende fortellinger. Besøk også det spennende Okkupasjonsmuseet, som forteller historien om tiden under nazistisk og sovjetisk overherredømme.

Opplevelser for alle sanser

På tross av en rik og spennende historie henger ikke Riga igjen i fortiden. Byen har et levende kulturliv, som spenner fra en anerkjent opera til et pulserende natteliv. Du kan også krydre besøket i Riga med spennende, gastronomiske opplevelser på byens mange gode resturanter. På menyen finner du både lokale favoritter og internasjonale klassikere. Gå heller ikke glipp av sentralmarkedet, som er Europas største matvaremarked og ligger fordelt i fem enorme, sammenhengende Zeppeliner-hangarer få hundre meter fra hjertet av gamlebyen. På sentralmarkedet kan du utforske et enormt utvalg av lokale delikatesser, og smaksprøver blir gjerne servert. 

Utover opplevelsene i Riga, som absolutt er verdt å sette av et par dager til, er det også mye å utforske omkring byen. Det krever kun en kort reise med bil, buss eller tog til de dype skogene eller til lange, uberørte sandstrender. For eksempel kan du unne deg selv et besøk i kur- og badebyen Jurmala, som ikke ligger langt fra hovedstaden.

Reiser til Latvia

Les mer om Latvia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Latvia her

Hoteller i Riga

Populære hoteller i Riga

Latvia, Riga
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 16.3 km
  • Internettilgang / WiFi
Latvia, Riga
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Latvia, Riga
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Riga?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 8 anmeldelser