Reiser til Riga

Riga ble grunnlagt i 1201 og er hovedstaden og den største byen i Latvia. Denne sjarmerende byen er blant de billigste storbyene i Europa og en historisk by som kombinerer imponerende arkitektur med moderne sjarm og kulturelle opplevelser. Elven Daugava deler Riga i to, hvorav gamlebyen ligger på nordsiden av elva. Denne perlen av en storby er vakker, historisk og blir stadig mer populær som destinasjon for en storbyferie. Bestill en billig reise til Riga med Solfaktor!

Riga som reisemål

Riga er den største byen i Baltikum med sine omtrent 700.000 innbyggere. Prisnivået på mat, drikke og hotell er mye lavere enn i Norge. Det er god kommunikasjon i Riga og du kommer deg enkelt rundt i byen med trikker og busser, men taxi er heller ikke spesielt dyrt. I sentrum ligger det meste i passe gåavstand. Det snakkes latvisk i landet, men store deler av befolkningen snakker også russisk og særlig mange unge behersker engelsk godt. Guider og andre som arbeider i turistindustrien snakker engelsk og ofte tysk.

Utover opplevelsene i Riga, som absolutt er verdt å sette av et par dager til, er det også mye å utforske omkring byen. Det krever kun en kort reise med bil, buss eller tog til de dype skogene eller til lange, uberørte sandstrender. For eksempel kan du unne deg selv et besøk i kur- og badebyen Jurmala, som ikke ligger langt fra hovedstaden.

Attraksjoner og matopplevelser i Riga

De fleste av Riga sine mest interessante severdigheter, de hyggeligste kaféene, restaurantene og butikkene ligger samlet i og omkring den gamle bykjernen, Vecriga. Gamlebyen i Riga er oppført på UNESCOs verdensarvliste og du kan vandre gjennom vakre historiske gater hvor du stadig kan titte innom små kunsthåndverks- og antikvitetsbutikker. Ikke minst restauranter og barer hvorav mange av dem har bord og stoler på fortauene. Det er en stor fornøyelse å utforske de bilfrie, brosteinsbelagte gatene i sitt eget tempo og dersom du er interessert i historie kan det varmt anbefales å delta på en byvandring med en lokal guide. De smale gatene gjemmer på mange spennende fortellinger.

Av severdigheter i Riga bør man få med seg St. Peter-kirken fra 1200-tallet. Fra tårnet i St. Peter-kirken er det en fantastisk utsikt over hele byen. En annen av Riga sine store severdigheter, Domkirken, er bygget i gotisk og romansk stil og var ferdig bygd så tidlig som i år 1211. Gullhanen, som troner på toppen av kirkespiret, er blitt et symbol for Riga. 

Spennende historie ligger også og venter på Okkupasjonsmuseet. Som forteller historien om tiden under nazistisk og sovjetisk overherredømme.

I Riga sin moderne bydel kan du utforske art nouveau-arkitektur som er en fascinerende kontrast til den middelalderske gamlebyen. Her finner du også flere kunstmuseer og monumenter som er verdt å besøke. Ønsker du å ta en pust i bakken kan du bli med på båttur på elven Daugava for å oppleve Riga fra en annen vinkel.

På tross av en rik og spennende historie henger ikke Riga igjen i fortiden. Byen har et levende kulturliv, som spenner fra en anerkjent opera til et pulserende natteliv. Du kan også krydre besøket i Riga med spennende, gastronomiske opplevelser på byens mange gode restauranter. I gamlebyen finner du koselige restauranter som serverer autentiske latviske retter. I den nyere bydelen finner du flere internasjonale restauranter og moderne spisesteder. Det er også en stor te- og kaffekultur i Latvia og du finner mange hyggelige kafeer og tehus i gamlebyen og den nyere bydelen i Riga. Gå heller ikke glipp av Sentralmarkedet, som er Europas største matvaremarked og ligger fordelt i fem enorme, sammenhengende Zeppeliner-hangarer. Kun noen få hundre meter fra hjertet av gamlebyen. På Sentralmarkedet kan du utforske et enormt utvalg av lokale delikatesser og smaksprøver blir gjerne servert.

Utelivet i Riga er variert og pulserende. Her finner du flere barer og puber med historiske sjarm og avslappende atmosfære, spesielt i gamlebyen. Det er også et voksende natteliv i Riga. Spesielt i den moderne bydelen og her finner du trendy nattklubber med et godt utvalg av musikkstiler.

Juleshopping i Riga

Riga er kjent for sin gode julestemning og du vil garantert har en fornøyelig opplevelse på juleshopping i byen. Riga er opplyst av julepynt og julelys hele desember. Det kjente julemarkedet i Riga er på Dome Square (Doma laukums) i gamlebyen. Det imponerende juletreet preger julemarkedet og skaper en herlig atmosfære for juleshopping.
Du kan gjøre gode kupp på juleshopping når du besøker flere av Riga sine julemarkeder.

Når på året bør man reise til Riga?

Det er populært å reise til Riga mellom april og oktober, men mange reiser til byen for å ta juleshopping i desember. En ferie i Riga passer både for familier med barn, par og vennegrupper.

Fly og hotell i Riga

Du kommer deg enkelt fra Norge til Riga med direktefly og flyturen fra Oslo Gardermoen til Riga lufthavn (RIX) tar ca 1 time og 45 minutter. Riga Airport (RIX) ligger ca 13 kilometer utenfor byen. Det går busser og taxi til sentrum og reisetiden er cirka 20-30 min.

Riga har en rekke gode overnattingsmuligheter med både all-inclusive hoteller, små gjestgiveri og sjarmerende boutique-hoteller. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Riga og Latvia!Reiser til Latvia

Les mer om Latvia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Latvia her

Hoteller i Riga

Populære hoteller i Riga

Latvia, Riga
8,3
Meget bra
4551 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 km
  • Internettilgang / WiFi
Latvia, Riga
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 24 km
  • Internettilgang / WiFi
Latvia, Riga
8,8
Meget bra
2145 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 23 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Riga?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 15 anmeldelser