Reiser til Venezia

Det er ikke så lenge siden jeg var i Venezia for første gang, og det som slo meg, var hvorfor jeg ikke hadde fått øynene opp for denne vidunderlige perlen tidligere. Byen tok meg med storm, og jeg ble hodestups forelsket. Book en billig reise til Venezia i dag!

Det var bestemt ikke siste gang at jeg besøker denne gamle byen, som er rik på historie og praktfulle byggverk. Venezia er velsignet med en helt spesiell atmosfære, som dels skyldes de berømte kanalene, men også den behagelige mangelen på bilister og syklister. Velkommen til Venezia med Solfaktor, vi er spesialister på reiser til Venezia - 'Adriaterhavets dronning' - der du bor på sjarmerende hoteller mens du er på ferie. 

Vel fremme på hotellet, som ligger i et veldig hyggelig område bare ti minutters gange fra bussterminalen, blir bagasjen min satt på rommet. Så er det bare å komme seg ut for å oppdage Venezia! Avsted gjennom smale smug, ned til en kanal, over en bro og sikksakk gjennom trivelige gater og vakre plasser, og over en, to, tre... 27, 28, 29 broer til, der du  kan nyte den vakreste utsikten til de nydelige, gamle husene, som er kjent for å stå med sine føtter i vannet. At de fremdeles står som de alltid har stått er knapt til å forstå!

På de mange smale kanalene beundrer jeg gondolierernes elegante manøvrering av de lange, slanke gondolene, og på de litt bredere kanalene er det like travelt som på en helt alminnelig vei i en helt alminnelig by. Men, i Venezia er lastebilene, taxiene og bussene byttet ut med sjøfartøy av mange forskjellige slag. 

La romantikken blomstre

Venezia er én av verdens vakreste og mest romantiske byer. Her kan man seile gjennom trange kanaler i gondol og nyte byens fantastiske arkitektur fra vannet. Byen er bygd på 117 øyer og har over 40 kilometer kanaler, hvorav Canal Grande er den mest kjente. Piazza San Marco - Markusplassen - er byens største turistattraksjon, og i samme område finnes mange restauranter og kafeer samt flere av Venezias største severdigheter. 

Fantastiske bygninger, muséer og ikke minst kanalene gjør Venezia til en by som er nærmest obligatorisk å besøke. Det som gjør Venezia spesiell er at byen er fri for biltrafikk, og man reiser mellom byens severdigheter med vann-taxi eller gondol på de trange kanalene. 

En billig ferie i Venezia med Solfaktor

Å besøke Venezia er noe alle bør gjøre minst én gang i livet, og selv om turiststrømmene er enorme kan du saktens finne din helt egen lomme av fred og fordragelighet her. Bestill en ferie i Venezia med Solfaktor - vi har vært eksperter på reiser til Italia siden 1999. 

Venezia er en by som man nesten ikke kan unngå å gå seg vill i, og selv er jeg selvfølgelig ikke et unntak. Jeg har ikke noe spesielt mål i sikte, så da er det bare et spørsmål om tid før jeg mister fornemmelsen for hvor jeg er - og jeg skryter vanligvis av min gode retningssans... Jeg går og går og ender til slutt opp ved lagunen, som føles som et stort hav. Jeg hadde gått langs kanalen med en forventning om at jeg skulle se en bro jeg kunne krysse, men der tok jeg feil! Dét er i grunn en god oppsummering av en ferie i Venezia; å spasere til fots, nyte omgivelsene og erkjenne at du kommer til å gå feil - gang på gang. 

Så bærer det tilbake, og etter litt spasering til både høyre og til venstre dukker det plutselig opp en nydelig plass med flere trivelige steder hvor tørsten kan slukkes. Tiden har endelig kommer for å bli kjent med den lokale spesialiteten spritz, som jeg har fått rosende anbefalt. Denne guddommelige drinken består oftest av Campari, hvitvin og kullsyrevann garnert med en skive appelsin og en stor, grønn oliven. Drinken er helt perfekt på en deilig solskinnsdag, og siden jeg er heldig med været på min lille Venezia-ferie blir det ikke siste gangen jeg bestiller en slik!

>> Finn tilbud på restplasser til Venezia her

Ferie i en storby uten biler og sykler - hurra for vaporettoer!

Det er ganske spesielt å bevege seg rundt i en storby helt uten biler og sykler. Du slipper å løpe for livet når du krysser gatene og veiene og du blir heller ikke dyttet av veien av travle bilister og syklister. Til gjengjeld må du forberede deg på mengden av fotgjengere, hvorav de fleste er turister. På de travleste dagene kommer det nesten dobbelt så mange turister som det er innbyggere i byen, ikke alltid til alle venetianeres begeistring. 

Før ferien min i Venezia sørget jeg for å forhøre meg med mine mer Venezia-kyndige kolleger. De gjorde meg oppmerksom på å kjøpe tur/retur billett med buss inklusivt en 3-dagers billett til vaporettoene (vannbussene) allerede på flyplassen. Det står en skranke like ved bagasjebåndet, så her kan ventetiden på kofferten brukes til noe fornuftig.

Det er så herlig å bare kunne sette seg inn "min" vaporetto (nr. 1) som har rute på Canal Grande, hvor jeg i løpet av omtrent 45 minutter transporteres fra den ene siden til den andre og underveis kan beundre noen av byens vakreste palasser, kirker og naturligvis den berømte Rialtobroen. Det er kanskje ikke den mest optimale sightseeingturen, men den vil absolutt gi deg et godt overblikk over byen. Det er mange stoppesteder underveis, så her er det lett å hoppe av og på om man ser noe fascinerende. 

Mange spennende ting å se! 

Min reise til Venezia varer kun i to og en halv dag, så det er begrenset av hvor mye jeg rekker å se. Jeg bestemmer meg for at jeg vil få Venezia inn under huden og nøyer meg derfor med å spasere rundt i gatene og la alle inntrykkene synke inn. Innendørsbesøkene i kirkene, palassene og museene får heller vente til neste gang - for jeg er helt sikker på at det blir en neste gang! 

For en førstegangsbesøkende som meg er det selvfølgelig alle de store attraksjonene som står øverst på besøkslisten. Derfor hopper jeg av vaporettoen på Markusplassen med sin berømte kirke, det eventyrlige vakre Dogepalasset og den beryktede Sukkenes Bro. Så vandrer jeg gjennom gatene og får vindushoppet i fantastiske merkevarebutikker til jeg kommer frem til et av Venezias mest berømte landemerker, nemlig Rialtobroen. Den stammer helt tilbake fra slutten av 1500-tallet og var i mange år den eneste broen over Canal Grande. 

Jeg klemmer meg gjennom mengden av mennesker, slik at jeg kan komme meg helt ut til rekkverket og få et ordentlig bilde av det travle livet på kanalen. Dette motivet har nok 90% av de andre turistene i Venezia også avbildet... Så er jeg på den andre siden av broen, der det berømte markedet holder til. Markedet er egentlig ikke til for turistene, men i høy grad for de fastboende. Jeg elsker markeder, så jeg unner meg en tur dit for å kjenne på atmosfæren.

Traghetto eller vaporetto

I det jeg har krysset Canal Grande så får jeg øye på et skilt med ordet "traghetto" og kommer meg raskt inn i køen til dette transportmiddelet. Kort forklart er dette gondoler som seiler på tvers av Canal Grande. Turen tar rundt 4 - 5 minutter og koster € 2 pr. turist, mens venetianere slipper billigere til. Canal Grande er ca. 4,5 kilometer lang og krysses av kun fire broer, så vil du over kanalen uten hjelp av bro har du to muligheter: enten i en traghetto eller ved å benytte deg av vaporetto nr. 1 som sikksakker seg fra bredde til bredde. Ettersom at jeg ikke vil bruke mellom 80 og 100 euro på en ordentlig gondoltur, hopper jeg heller på en av traghettoene - det passer meg utmerket!

 

>> Les også om billige reiser til Firenze
>> Se også våre reiser til Pisa her

Hoteller i Venezia

Populære hoteller i Venezia

Italia, Veneto, Venezia
8,9
Meget bra
466 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Veneto, Venezia
9,0
Fantastisk
1812 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 15 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Italia, Veneto, Venezia
8,8
Meget bra
3661 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Slik bestiller du en ferie i Venezia med Solfaktor

Bruk søkemotoren på toppen av siden til å søke blant våre hoteller i Venezia. Kombinér hotellet med en billig flybillett med rutefly fra Oslo, Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø, legg evt. til en leiebil og få det hele samlet i en pakkereise som er sikret av Reisegarantiloven. Enkelt og fleksibelt - slik unner du deg en billig reise til Venezia med Solfaktor! 

Praktisk informasjon til en ferie i Venezia 

Her har jeg samlet litt informasjon og fakta om Venezia, blant annet om byens geografi, befolkning, historie og klima, som kan benyttes som inspirasjon til din ferie til Venezia. Ønsker du å finne mer inspirasjon til reisen anbefaler jeg deg å besøke bloggen vår, hvor du kan finne spennende artikler om alle våre reisemål

God fornøyelse, og god tur! 

Geografi og befolkning 

Venezia er hovedstaden i regionen Veneto i den nordøstlige delen av Italia. Byen ligger sprett over 117 øyer, avskilt av kanaler og forbundet via broer, ved en lukket lagune ved utkanten av elvene Po og Piave. 

I Venezia bor det rundt 265.000 innbyggere fordelt på 640 kvadratkilometer. Byen er oppdelt i seks bydeler, hvorav den ene - den historiske bykjernen - er inndelt i såkalte sestieri. Hver sestiere ble tidligere administrert av en prokurator og hans personale, men i dag har de ingen selvstendige makthavere og utgjør hovedsakelig en statistisk og historisk enhet. Hver sestiere er inndelt i distrikter, hvorav kun 38 av de 70 opprinnelige distriktene fra 1033 eksisterer fremdeles.  

En liten kuriositet er at hver sestiere har deres helt egen måte å tildele husnumre på, og som regel er det derfor ganske vanskelig å bli klok på systemet for utenforstående. Husnumrene kan løpe fra et hjørne av bydelen til et annet, og noen ganger helt opp til flere tusen numre. En annen interessant detalj ved disse sestieri er at du kan se dem representert på baugen på gondolene som frakter turister og de lokale rundt i byens kanaler (seks grener på en stav ytterst på baugen). 

Sett bort ifra de historiske sestieri er kommunen Venezia oppdelt i seks administrative distrikter kalt municipalità. Hver administrative enhet er regulert av et råd kalt consiglio og en formann. Disse administrative bydelene har, i motsetning til de såkalte sestieri, muligheten til å rådgi borgemesteren med ikke-bindende uttalelser om et bredt spektrum av emner (miljø, byggeri, folkehelse og lokale markeder), og kan utøve funksjoner som byrådet tilegner dem.

>> Les også om flotte reisemål i påskeferien her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hva sier gjestene i Venezia?

10,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser