Reiser til Budapest

Ungarn sin hovedstad Budapest byr på en overflod av populære severdigheter og attraksjoner. Både når det gjelder historie, kultur, gastronomi og butikker. Dette gjør Budapest til et perfekt reisemål for en langhelg tettpakket med opplevelser eller avslappende dager. Bestill billige reiser til Budapest med Solfaktor i dag!

Budapest som reisemål

Budapest er hovedstaden i Ungarn og ligger på begge sider av elven Donau. Byen består av bydelen Buda på vestsiden av Donau og bydelen Pest på østsiden av Donau. De to bydelene er forbundet ved seks veibroer og to jernbanebruer.  Budapest har vært befolket siden romertiden og har en lang historie som tidvis har vært preget av krig og uroligheter. Under 2. verdenskrig ble mange av byens gamle bygg ødelagt, men flere av bygningene har blitt gjenoppbygget og gjort Budapest til en spennende by med flott arkitektur i mange stilarter. Budapest byr på en blanding av rik kultur, majestetisk arkitektur, fantastisk matkultur og avslappende spa og velvære.

De fleste som besøker Budapest velger hotell i Pest, som ligger øst for Donau. Her finner man de fleste turistattraksjonene og byens sentrum. I Budapest får man mye for pengene og alle de store hotellkjedene er etablert i byen. Dette er stedet å unne seg litt ekstra luksus mens man er på ferie. Her ligger både fire- og femstjerners luksushoteller man kan overnatte på til virkelig gode priser.

Attraksjoner og opplevelser i Budapest

Budapest er rik på historie med kulturelle attraksjoner og historiske monumenter. Selv om du kanskje reiser med familiemedlemmer som vil prioritere shopping bør du sette av tid til å oppleve noen av Budapest sine mange historiske og arkitektoniske perler, som også gjør stort inntrykk på de yngste. På Buda-siden finner du det imponerende Budaslottet som troner over byen med panoramautsikt. Det er utrolig hyggelig å spasere i Buda Castle-distriktet med sine brosteinsgater og sjarmerende bygninger. Du kan besøke Matthias-kirken med sitt intrikate gotiske design og Fiskerbastionen som er en arkitektonisk perle med panoramautsikt over byen.

På den andre siden av elven i Pest finner du den praktfulle parlamentsbygningen ved Donau, som er en av de mest ikoniske landemerkene i Budapest. Du kan utforske bygningen både innvendig og utvendig og bli med på guidet tur for å lære mer om Ungarn sin politiske historie. I den populære handlegaten Váci Street kan du gjøre gode kupp, også på juleshopping, og her kan du også besøke det store matmarkedet i byen.

Budapest er også velkjent for sine termalbad og du kan nyte en avslappende dag i varme kilder med spa-behandlinger på blant annet steder som Széchenyi og Gellért. Gellert-kurbadet har for eksempel et svømmebasseng med kunstige bølger og er alltid en vellykket opplevelse for de som har med barn. Széchenyi-badet, som med sine 21 svømmebassenger er ett av Europas største kurbad, er ofte vanskelig å løsrive seg fra.

Hvis du skal reise på ferie til Budapest med barn, eller har behov for å røre på kroppen, er det opplagt å besøke den lille Margreta-øya som ligger midt på elven Donau. Den litt over to kilometer lange øya er nærmest som et stort velvære- og fornøyelsesområde med sine sykkelstier, kurbad, badeland, store lekeplasser og tennisbaner. Kort sagt finner du alt som skal til for en morsom og aktiv dag. Det ligger flere spisesteder på øya og det finnes rikelig med grøntområder der man kan slå seg ned om man velger å ta med seg en piknikkurv.

Julemarked og juleshopping i Budapest

Det kan være fristende å bruke ordet "magisk" når du besøker Budapest i førjulstiden og opplever byens julestemning. I Budapest kan du kombinere juleshopping med velvære, fantastisk matkultur og utallige severdigheter. En langhelg med juleshopping i Budapest vil gi deg en opplevelse. Allerede fra 18. november åpner Budapest sine ulike julemarked og de varer ut året. Når du spaserer langsetter elven Donau kan du bade i julestemning med duften av gløgg, de beste bakverk, stemningsfull julebelysning og samtidig nyte den flotte utsikten over broene og slottsområdet.

Når på året bør man reise til Budapest?

Budapest kan besøkes hele året, men det kan være svært varmt om sommeren og grått og surt om vinteren. Aller best er det å reise om våren eller høsten. Da er det fremdeles deilig temperatur i luften og man kan nyte byens utendørstilbud til det fulle. Om man vil reise til Budapest midt på sommeren kan det være fint å legge inn noen ekstra dager og ta toget ut til Balaton-innsjøen, som er Ungarn sitt svar på syden.

Matopplevelser i Budapest

Ønsker du å gå ut å spise på restaurant i Budapest finner du et rikt utvalg av både kafeer og spisesteder som tilbyr retter fra alle verdens hjørner. Det finnes utallige restauranter, kaféer og bistroer i Budapest der du kan fordype deg i delikatesser fra det lokale kjøkkenet eller nyte internasjonal gastronomi. Kafélivet er en sentral del av kulturen i Budapest og har tradisjonelt vært et møtested for byens innbyggere. Nyt en kaffekopp, og kanskje et kakestykke, mens du suger til deg de mange inntrykkene og nyter det særegne interiøret. 

En ferie i Budapest er naturligvis ikke komplett før du har prøvd Paprikacsirke (Paprikakylling) og en skål av den lekre gullasjen. Hvis du elsker søtsaker bør du naturligvis bestille en strudel, som er en ungarsk kakespesialitet bestående av flere lag med tynn deig med et deilig fyll i midten.

Ungarn er et litt oversett vinland og hvis du er vinelsker kan du se frem til mange hyggelige overraskelser. Flere og flere restauranter i Budapest tilbyr vinkart med lokale viner og du kan runde av med et lite glass pálinka, som er en tradisjonell fruktbrennevin. Nattelivet i Budapest er kjent for sin pulserende atmosfære. Her finner du både barer, puber og nattklubber som holder det gående til tidlig morgen.

Fly og hotell i Budapest

Du kommer deg enkelt til Budapest med direktefly fra flere norske byer. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Budapest Flyplass (BUD) tar ca 2 timer og 35 minutter. Flyplassen i Budapest ligger omtrent 20 kilometer fra bykjernen og det er enkelt å ta seg inn til sentrum med flybuss eller taxi. Du finner en rekke flotte hoteller, både større all-inclusive hoteller og mindre hoteller med sjarm. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Budapest!

Reiser til Ungarn

Les mer om Ungarn og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Ungarn her

Hoteller i Budapest

Populære hoteller i Budapest

Ungarn, Budapest
9,8
Fantastisk
830 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Ungarn, Budapest
8,9
Meget bra
1143 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2 km
  • Internettilgang / WiFi
Ungarn, Budapest
9,1
Fantastisk
1613 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Hva sier gjestene i Budapest?

9,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 53 anmeldelser