Reiser til Krakow

Krakow er Polen sin nest største by og ligger i det sørlige Polen ved elven Wisla. Byen omtales ofte som Polen sin kulturhovedstad og er et sjarmerende reisemål som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Her kan du utforske arkitektoniske skatter, historiske severdigheter og en livlig kulturscene. Bestill en billig reise til Krakow med Solfaktor!

Krakow som reisemål

Krakow ligger i sør i Polen og er landets nest største by etter hovedstaden Warszawa. Krakow har de siste årene fått et enormt løft som turistdestinasjon. Krakow har blitt et veldig populært reisemål og her får du mye for pengene. Krakow er en godt bevart, sjarmerende gammel kulturskatt fra middelalderen og står på UNESCOs liste over verdensarv. Kulturelt og historisk er det neppe noen by i Polen som kan måle seg med Krakow. Her kan du dra på oppdagelse blant et utall av severdigheter som avspeiler viktige epoker i europeisk historie. Denne gamle storbyen, som ligger tett på grensen til Tsjekkia og Slovakia i den sørlige delen av landet, har nesten alt hva du måtte ønske. Byens meget tiltalende og avslappende atmosfære, med et rikt kafè- og butikkliv, gjør Krakow til det perfekte målet for en kulturreise eller "bare" en uforglemmelig weekendtur. Når du reiser til Krakow får du mye for pengene og gode opplevelser uten å støte på mengder av turister.

Attraksjoner og severdigheter i Krakow

Et besøk i Krakow kan med fordel begynne i gamlebyen og det fantastiske torget. Et av Europas største torg. Som et mirakel overlevde det meste av det gamle sentrum i Krakow ødeleggelsene under 2. verdenskrig, så nesten alt du ser i dag er i opprinnelig stand. Det er flere vakre kirker rundt torget, som St. Adalbert’s Church. Gamlebyen i Krakow er velbevart og var blant de første byene på UNESCOs verdensarvliste. Planty-park omkranser gamlebyen og er en flott grønn oase midt i byen. Krakow har også en pulserende kulturscene med teatre, konserter, festivaler og kunstutstillinger som finner sted året rundt. Kazimierz-distriktet er et livlig område med flotte restauranter, kafeer og kunstgallerier og her finner du blant annet Schindlers fabrikkmuseum som gir innsikt inn i byens historie under andre verdenskrig. Det historiske rådhustårnet på Stortorget er fra 1300-tallet og gir fantastisk utsikt over byen. Stortorget har også en renessansebygning med en lang kleshall (Sukiennice) i første etasje og i andre etasje ligger Krakow-avdelingen av nasjonalmuseet, med utstilling av polske malerier fra det 19. århundre.

Wawel-katedralen, formelt kalt Archcathedral Basilica of Saint Stanislaus and Saint Wenceslaus og et av Krakow sine mest kjente turistmål, er en katolsk katedral som ligger på Wawel-høyden i Krakow. Nesten 1000 år gammel er det en del av Wawel Castle Complex og er en nasjonal helligdom som fungerte som kroningsstedet for polske monarker. Slottet er i dag museum med en imponerende samling av kunst og historie og slottets borggård er blant de vakreste i Europa.

Omkring ti kilometer sørøst for Krakow kan du besøke en 700 år gammel saltmine i Wieliczka. Saltminen, som er fordelt på ni etasjer og rommer over 50 kilometer med ganger, er oppført på UNESCOs verdensarvliste. På guidede turer kan du komme deg ned i en fasinerende underjordisk verden med kamre, kapeller, statuer og en komplett katedral skåret ut av saltsteinene. Det anbefales å være iført gode sko og medbringe en varm trøye, ettersom at temperaturene nede i minen kan ligge på rundt 14-16 grader.

Et annet sted, som tross sin dystre fortid er et opplagt utfluktsmål fra Krakow, er Auschwitz-Birkenau. Denne konsentrasjonsleiren var den største av de seks leirene nazistene opprettet under 2. Verdenskrig for å gjennomføre "Endlösung", og ligger rundt 60 kilometer vest for Krakow. Det er vanskelig å ikke bli påvirket av omgivelsene her, hvor én million jøder mistet livet. En stor del av bygningene står i dag akkurat som de stod da leiren ble befridd i januar 1945. Auschwitz-Birkenau står som et vitnesbyrd over én av de mørkeste periodene i Europas historie og er nærmest obligatorisk å oppleve for både historieinteresserte og andre reisende.

>> Les mer om din reise til Polen her

>> Les mer om din ferie til Warszawa her

>> Les mer om din reise til Gdansk her

Juleshopping i Krakow

Fra 24. november til 1. januar 2024 vil du kunne oppleve en fortryllende atmosfære med juleshopping i Krakow. Byens stortorg, Rynek Glówny, blir forvandlet til et vinterparadis i glitrende julelys og med et imponerende juletre. Med juleshopping i Krakow vil du vandre i sjarmerende gater mens du opplever kor og orkestre som synger julen inn. På julemarked i Krakow finner du et stort utvalg av boder som selger tradisjonell polsk mat, julepynt, håndverk, leker, keramikk og lokale kunstverk.
I Krakow kan du også kombinere juleshopping med besøk til den praktfulle, gotiske St. Mariakirken fra 1300-tallet med Europas største alter fra middelalderen.

Matopplevelser og uteliv i Krakow

Krakow tilbyr et spennende utvalg av både tradisjonelle og internasjonale spisesteder. I gamlebyen finner du en rekke restauranter som serverer lokale spesialiteter og i den moderne delen av Krakow finner du flere spisesteder med et internasjonalt preg og smaker fra flere verdenshjørner.

Utelivet i Krakow er pulserende og har noe for enhver smak. I gamlebyen finner du mange utesteder og barer med en livlig atmosfære. Ønsker du skikkelig feststemning kan du ta turen til gaten Szewska som er kjent som en virkelig partygate med flere store nattklubber som holder det gående til tidlig morgen.

Når er det best å reise til Krakow?

Krakow kan uten problem besøkes gjennom hele året selv om været forandrer seg mye. Om vinteren kan det være kaldt og mye snø. Mange synes likevel at byen er koselig og stemningsfull å besøke under vinterhalvåret. Perioden mai - september er de varmeste og mest solsikre månedene.

Fly og hotell i Krakow

Du kommer deg enkelt til Krakow med direktefly fra flere norske byer. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Krakow-Balice lufthavn (KRK) tar ca 2 timer og 15 minutter. Krakow flyplass ligger i Balice, omrking tolv kilometer vest for bykjernen. Dette er den nest største flyplassen i Polen og betjenes av et utvalg flyselskaper med ruter til store deler av Europa.

Krakow tilbyr et bredt utvalg av overnattingsmuligheter for både familier som reiser med barn, par og vennegrupper. Du finner både all-inclusive hoteller med mange fasiliteter og koselige boutique-hoteller. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Krakow og Polen!Hoteller i Krakow

Populære hoteller i Krakow

Polen, Krakow
9,2
Fantastisk
3465 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Krakow
9,4
Fantastisk
1840 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Krakow
9,1
Fantastisk
956 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi


Reiser til Polen

Les mer om Polen og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Polen her

Hva sier gjestene i Krakow?

9,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 59 anmeldelser