Reiser til Sevilla

I april hvert år fylles Sevillas gater med flamencorytmer, pyntede hestevogner og massevis av farger. Regionens største festival avholdes årlig i Sevilla, og en deltakelse er uten tvil en opplevelse for livet. I byen, som historisk har vært handelssentrum for Andalucia-regionen, finner man i dag mange historiske bygninger. Sevilla ligger fordelt over begge sidene av elven Guadalquivir, og byen er én av Europas varmeste.

Sevilla regnes som den kunstneriske, kulturelle, og finansielle hovedstaden i det sørlige Spania og er mer enn 2.000 år gammel. Alle folkeslagene som opp gjennom årene har hatt sitt hovedsete i Sevilla har satt sitt preg på byen, og store handelsflåter har seilt herfra og over havet til Amerika.

I dag er Sevilla en travel storby med alt av moderne fasiliteter, og byen er kjent for sine gode spisesteder med spesialiteter fra det andalusiske kjøkken. Her kan du oppleve trange smug, små parker og idylliske gårdsplasser der du kan nyte gode viner, kaffe og annen god drikke. 

Som hovedstad i Andalucia-regionen og Spanias fjerde største by med sine 700.000 innbyggere er Sevilla den mest betydningsfulle byen i Sør-Spania. Flere av byens vakre, historiske bygninger er oppført på UNESCOs verdensarvliste og står side om side med moderne arkitektur. Byen har blant annet tre historiske bygninger som er oppført på verdensarvlisten; La Cathedral, El Alcázar og El Archivo General de Indias. Besøk også byens gode resturanter og barer, der du blant annet kan spise den berømte tapasen og noen steder oppleve konserter med Andalucias ikoniske flamencomusikk.

Historie, flamenco og tapas

Christoffer Columbus seilte fra Sevilla til Den nye verden i 1492. Rikdommene som han og de senere conquistadorene brakte med seg tilbake til Spania bidro til at Sevilla blomstret opp og på kort tid utviklet seg til å bli én av de viktigste byene i det spanske koloniimperiet. Mens du vandrer omkring i de vakre hagene ved Alcázar-palasset, beundrer utsmykningen i Spanias største katedral, nyter utsikten fra Giralda-tårnet eller vandrer omkring i byens gamle sentrum øst for Guadalquivir- elven vil du tydelig føle på byens rike historie, som strekker seg mye lenger tilbake i tid enn Columbus levetid. 

Hvis du er historisk interessert, venter med andre ord massevis av enestående opplevelser på en reise til Sevilla. Samtidig henger ikke byen igjen i fortiden. Tvert i mot er Sevilla kjent for sitt levende kulturliv, som naturligvis inkluderer den berømte flamencodansen, som du kan oppleve på både små "tablaos"(flamencospillesteder) eller på store forestillinger rundt om i byen. Det er ikke uten grunn at byen kalles for "Den uoffisielle flamenco-hovedstaden." Lokalbefolkningen skryter også av at tapasen opprinnelig stammer fra Sevilla. Sikkert er det i hvertfall at du sjelden befinner deg langt fra én eller flere av byens utallige tapasbarer, som lokker med sine tradisjonelle, andalusiske delikatesser. Byens eldste og fortsatt åpne tapasbar, El Rinconcillo, har røtter helt tilbake til 1670.

Sevilla er kjent for sitt varme klima og temperaturer som på høysesongen kan nå 40 grader. Hvis du synes at dette blir for varmt, kan du reise hit på våren og oppleve påskefeiringen ved Semana Santa, som etterfølges av den store byfesten Feria de Abril. Begge begivenhetene er utmerkede anledninger til å oppleve andalusiske tradisjoner og en fantastisk atmosfære i byen mens den summer av liv med opptog om dagen og "Calle del Inferno" om kvelden.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Sevilla

Populære hoteller i Sevilla

Spania, Andalucia, Sevilla
8,1
Meget bra
10577 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Sevilla
9,0
Fantastisk
2950 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Andalucia, Sevilla
8,6
Meget bra
1298 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Sevilla?

9,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 9 anmeldelser