Reiser til Berlin

Historien har ikke alltid vært vennlig mot Berlin, men de mange endringene i nyere tid er med på å gjøre en ferie i Berlin til en fantastisk opplevelse. Finn og bestill billige reiser til Berlin med Solfaktor i dag!

Berlin er én av Europas mest spennende byer og har hele 160 museer, flere operahus, og et suverent utvalg av restauranter. Berlin har etter murens fall i 1989 utviklet seg til å bli én av Europas mest spennende hovedsteder og er en perfekt destinasjon for en weekendreise. 

Tysklands vakre, åpne og velordnede hovedstad har gjennom historien opplevd mye vondt, men har hver gang gjenoppstått i all sin prakt som en fantastisk storby med en blanding av folk, arkitektur, kultur og mat, hvis like ikke finnes andre steder. Med sin rike historie og sitt behagelige klima er Berlin også én av de mest populære destinasjonene for weekendreiser og storbyferier i Europa, og i byen finner man et stort utvalg av små og store hoteller til fornuftige priser.

Den grønne byen

Berlin er en overraskende grønn by, og både øst og vest i byen finnes det store og sammenhengende grøntområder. De gamle paradegatene, torgene og hovedstrøkene som forretningsgaten Kurfürstendamm  og  Unter den Linden har blitt renovert og pusset opp. Mye har blitt gjort for å hviske ut de tidligere grensene mellom øst og vest, men man kan fortsatt merke den tidligere delingen av byen. 

Mange av opplevelsene i det som tidligere var Vest-Berlin ligger i de populære områdene Charlottenburg, Wilmersdorf og Tiergarten, mens i det gamle Øst-Berlin dominerer naturligvis Alexanderplatz og Postdamer Platz samt de hippe bydelene Prenzlauer Berg og Kreuzberg. Berlins nye sentrum ligger i bydelen Mitte med mange trendy kaféer og gode restauranter. Det er enkelt å reise omkring i Berlin med metro (U-bahn), buss, trikk og lokaltog.

Berlin er en kulturby med mengder av aktiviteter. Byen har flere operahus, museer (blant annet Museumsinsel ved Alexanderplatz) og den tyske filmindustriens eget “Hollywood”. Flere ganger i året arrangeres festivaler og andre kulturelle feiringer. Fornøyelseslivet er rikt og byr på mange opplevelser, inkludert klassisk berlinsk bodega (Kneipe), nattklubber, technoklubber, barhopping i Oranienburger Strasse. 

>> Finn tilbud på restplasser til Berlin her

Hvem vil verdsette våre reiser til Berlin?

Berlin har noe å tilby uansett om man søker museer, sport, kultur, shopping, fornøyelser eller gourmetopplevelser. Ettersom at Berlin er en meget stor by, kan det være en god idé å booke overnatting på et hotell med sentral beliggenhet. Det er mulig å oppleve Berlin og de største severdighetene på en langhelg, men de fleste reiser gjerne tilbake til byen for å oppleve enda mer.

Når er det best å reise hit?

Berlin kan besøkes hele året, men vær og temperatur varierer en del etter hvilken årstid det er. Vi kan anbefale å reise til hit i april eller mai, når byen våkner til liv og uteservering og fortauskafeer starter opp for fullt. Sommeren kan være varm og fuktig, mens høsten ofte er et godt alternativ. Hvis du ønsker å oppleve ekte julestemning, bør du besøke de vakre julemarkedene. 

Med andre ord er Berlin en perfekt destinasjon året rundt for deg som ønsker en kort ferie med store opplevelser. 

Hoteller i Berlin

Populære hoteller i Berlin

Tyskland, Berlin
8,4
Meget bra
5469 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Tyskland, Berlin
9,3
Fantastisk
330 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 29 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Tyskland, Berlin
7,9
Bra
198 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Avstand til sentrum: ca. 400 m
  • Internettilgang / WiFi

Slik finner du prisen på en billig reise til Berlin

Berlin er et yndet reisemål for nordmenn som søker en billig, men samtidig flott reise til en spennende storby med kort reisetid og gode flyforbindelser. Start med velge hvorvidt du vil booke ‘Fly + hotell’ eller om du vil stå for transporten på egenhånd ved å velge ‘Kun hotell’. Hvis du velger å booke hele reisen samlet hos oss, blir din neste reise til Berlin omfattet av reisegaranti, og du kan velge fleksibel avreise med valgfri reisedato og -lengde med avreise fra en av Norges største flyplasser. 

Tast deretter inn dine foretrukne reisedatoer og antall reisende, så finner vi raskt de beste tilbudene på gode hoteller mens du besøker Berlin. Du kan også tilføye transfer til/fra flyplassen eller en leiebil som står klar ved terminalen. Slik er alt på plass hjemmefra og du kan fokusere på å nyte en flott ferie!

En billig ferie i Berlin

Berlin har ristet av seg sin tunge fortid og utviklet seg i ekspressfart til å bli en livlig, multikulturell og munter by. De beste årstidene å reise på ferie i Berlin på er etter manges mening om våren eller om høsten, men hvis du har mulighet er det absolutt spennende å oppleve den hyggelige stemningen i Berlin i desember. Da avholdes mange julemarkeder, blant annet Gendarmenmarkt og markedet ved den tankevekkende Gedächtniskirche.

Det er både enkelt og billig å reise på ferie i Berlin sammenliknet med mange andre storbyer i Europa. Det går daglige fly til Berlin fra flere byer i Norge med flere flyselskaper, og ved den tyske hovedstaden ligger flere flyplasser. De fleste flightene går til den nye flyplassen BER i Brandburg, hvorfra det er gode forbindelser med offentlig transport inn til sentrum av byen.

Berlin byr på utrolige mengder historie og kultur. Derfor kan det være en god idé å bestille en lokal guide til enkelte utflukter, eller i det minste benytte en hop on/hop off sightseeingbuss som stopper ved de mest populære severdighetene.

Hva bør man se når man reiser til Berlin?

I Berlin sentrum står en lang rekke monumenter over Tysklands triumfer og tragedier, inkludert Riksdagsbygningen, Minnesmerket etter Europas de myrdede jøder, Brandenburger Tor og Siegessäule, som alle ligger i gangavstand fra hverandre. Her ligger også Checkpoint Charlie – en rest etter Berlinmuren – og det Jødiske museum, som begge vitner om byens nyere historie, inkludert andre verdenskrig og den kalde krigen. Mellom alt dette ligger vakre bygninger, herunder utenlandske ambassader, som symboliserer håpet om en by som er født på ny på toppen av restene etter muren som en gang delte byen. Ved den ikoniske Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche ligger dessuten Berlin Zoo, som alltid er et populært valg blant barnefamilier. 

Alexander Platz er sentrum i det tidligere Øst-Berlin og ligger nærmest som en levning etter Øst-Tyskland og sosialismens falitt. På Alexander Platst finner du det ikoniske TV-tårnet og masser av kaféer og restauranter. Museet som omhandler ”Muren” og ligger ved Checkpoint Charlie forteller om ett av byens mest berømte steder. der mange østtyskere forsøkte å flykte inn i Vest-Tyskland. Dette flotte museet er absolutt verdt et besøk, men samtidig er det av begrenset størrelse og meget populært. 

På en ferie i Berlin må man ikke gå glipp av det jødiske museum, som ble tegnet av Daniel Libeskind og fremstår i en ekstremt robust struktur. På museet finnes en stor rikdom av fakta om den jødiske kulturen. Bli også med på båttur på elven Spree og se byen fra nye vinkler, inkludert flotte broer, enorme bygninger og overdådige herskaphus.

Ikoniske Brandburger Tor

På en reise til Berlin er det nærmest obligatorisk å føre opp Brandenburger Tor, selve symbolet på Tysklands deling og gjenforening, på programmet over severdigheter som skal besøkes. Brandenburger Tor er allment kjent som et symbol på preussernes forandring av Berlin fra å være en provins til å bli en verdensby. I dagens bykjerne er det ikke lett å se akkurat hvor den nå nedbrutte Berlinmuren en gang i tiden stod, men Brandenburger Tor lå ved broens sentrum og ligger fortsatt samme sted. Brandenburger Tor ble planlagt i 1791 som en triumfbue til minne om en preussisk krigsseier, og ironisk nok ble triumfbuen bygget inn i Muren som en "Fredens port" da den ble oppført i 1961 mensden kalde krigen nådde sitt høydepunkt. Porten er et følelsesladet symbol på landets gjenforening og gir fortsatt kuldefrysninger av både glede og ubehag. 

Kjøpmenn omkring i byen tilbyr stadig turistene det de hevder at er stykker etter den beryktede muren. Store, og i dag fredede deler av die Mauer, som en gang i tiden var 45 kilometer lang, fire meter høy, full av piggtråd og strakte seg gjennom landskapet som et fysisk jernteppe har fått stå igjen i Berlin og utpekt som historisk minnesmerke. Før Muren falt, lå Brandenburger Tor i østsektoren og i et dystert ingenmannsland. Dersom man passerer gjennom den ikoniske porten i våre dager, kommer man inn i det tidligere Øst-Berlin, som i 41 år var hovedstad i det kommunistiske Øst-Tyskland. Dette området var på den tiden det stolte midtpunktet i Hohenzollernes Berlin og tiltrekker seg besøkende som her får oppleve flere av byens mest imponerende monumenter, som på hvert sitt vis har unngått ødeleggelse. Øst for porten går den vakre alleen Unter den Linden, som tidligere var Berlins viktigste øst-vest-akse og en av byens mest fornemme boulevarder. I våre dager har Unter den Linden gjenoppstått og på ny blitt hjemsted for mange ambassader som har flyttet hit fra Bonn, og Unter den Linden har atter en gang inntatt rollen som hovedstadens bankende pulsåre.

Riksdagen

Ikke langt unna, men på 'vestsiden', ligger Riksdagen, som er et symbol på byens paradoksale historie med dens fascinerende glasspåbygg på toppen av den opprinnelige bygningen. Langt nede i den store byparken Tiergarten kan man beundre den forgylte seiersgudinnen øverst på søylen som er kjent som Siegessäule. Dette monumentet ble oppført som et minnesmerke for preussernes seire under Bismarck over blant annet Danmark og Østerrike på 1860-tallet. 

Det diskrete, men samtidig luksuriøse Hotel Adlon med sin perfekte beliggenhet ble ødelagt av sovjeterne i 1945 og gjenoppbygget i 1997. Hotellets fojaer i marmor med sine originale og storslåtte trapper er bevart og er en illustrasjon på prakten som eksisterte fem til krigen. Kulissene til den klassiske filmen Grand Hotel fra 1932 hadde Hotel Adlon som mal, og det var i en scene fra denne filmen at den guddommelige Greta Garbo uttalte sine berømte ord  "I want to be alone". Fra Presidentsuiten på Hotel Adlon kan man nyte den vakre utsikten til Brandenburger Tor.

En reise til Berlin er ikke komplett uten at man setter av minst en ettermiddag til å oppleve dette historisk fascinerende området.

På museum i Berlin

For deg som reiser til Berlin på søken etter kulturelle opplevelser, er Museumsinsel et must å oppleve. "Museumsjøen" ligger ved enden av Under den Linden og er selve sentrum for kunst og kultur i Berlin. I takt med at den tidligere delte storbyen smelter sammen i en byfornyelse som er unik i europeisk sammenheng har Berlins utømmelige kunstsamlinger blitt omorganisert og omgruppert. Med en drøm om å ikke bare være Tysklands, men også Europas kultur- og kunsthovedstad, har investorer og regjeringen i Berlin brukt enorme pengebeløp på nye museer, luksushoteller og ekstravagante handlesentre. 

Reisende som elsker antikk kunst kan gjerne sette av flere feriedager til å besøke Museumsinsel, som er en gruppe på hele fem museer med Pergamonmuseet som det store trekkplasteret. Pergamonmuseet ble utelukkende bygget til det kolossale Pergamonalteret som stammer fra 2. århundre f.Kr. og er et 12 meter høyt søyleprydet gresk tempel med en 27-trinnstrapp som fører opp til tempelet. Pergamonalteret ble oppdaget i 1864 og brakt hit fra Tyrkia i 1902. Ägyptisches museum rommer den sublime bysten av Nefertiti - som betyr "den vakre kvinnen har kommet" - som ble laget for mer enn 3.000 år siden og utgravd av tyske arkeologer i 1912.

Den mest storslåtte begivenheten var vel og merke gjenforeningen mellom Dahlem-museet i Vest og Bode-museet i Øst i 1998. I dag er de to museene igjen under samme tak i Gemäldegalerie am Kulfurforum i Tiergartenkvarteret. Sammenlignet med de andre av Berlins rundt 170 museer er dette museet i en klasse for seg selv på grunn av sin allsidige samling av Europas store mestre som drev sitt virke fra 1200- til 1700-tallet. Hele tyve verker av Rembrandt er utstilt i en egen filial i museet. 

Hvis man inkluderer det nye og spennende museet for moderne kunst, Hamburger Bahnhof, som ligger i en mesterlig renovert togstasjon far 1800-tallet, har man stiftet et grunnleggende bekjentskap med Berlins utvalg av verdenskunst. Berlins kunstverker spenner helt tilbake fra menneskehetens tidligste kulturer og frem til dagens avantgarde, og byen ligger godt an til å bli Tysklands kulturelle stolthet i det 21. århundre. 

Været i Berlin

Temperaturene i Berlin spenner fra 35 varmegrader til et stykke under frysepunktet. Somrene er deilige, og temperaturer opp mot 30 grader er ikke helt uvanlig. Samtidig er temperaturer på mellom 20 og 25 grader mest velegnede for en Berlinferie. 

Kle deg som den berlineren du ønsker å identifisere deg med; Berlin har forretningskledde mennesker, finkulturelle, designelskere, selskapskledde, kunstnertyper og dem som holder en mer avslappet stil. Berlinerne elsker nyheter og siste mote; derfor gjelder det å følge befolkningens klesstil. Vintrene i Berlin er som regel milde, men de kan bli så kalde at vinden skjærer gjennom marg og bein når den blåser innover land fra nord. 

Reis på ferie til Berlin med Solfaktor. Book en billig reise til Berlin i søkemaskinen vår i dag - der får du fly og hotell i en samlet pakke, som er sikret av reisegaranti. God tur!

Det går daglige flyavganger til Berlin fra flere norske byer. Berlins to store flyplasser, Tegel Airport (TXL) og og Schonefeld (SXF) ligger hhv. 8 og 19 kilometer fra sentrum med buss og taxi. Fra Schonefeld (SXF) går det også tog til Berlin. 

>> Les også om storbyferie i Europa med Solfaktor

Reiser til Tyskland

Les mer om Tyskland og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Tyskland her

Andre linker

Hva sier gjestene i Berlin?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser