Reiser til La Palma

La Palma er den nordvestligste av Kanariøyene. Øya har under 100.000 fastboende, som bor spredt omkring i en rekke hyggelige byer langs kysten. Hovedattraksjonen på øya er de spektakulære vulkanlandskapene med fjelltopper som strekker seg helt opp i skyene. Øya, som er kjent som La isla bonita (den vakre øya), er likevel den frodigste av Kanariøyene med sine tette laurisilva- og furuskoger som egner seg perfekt til vakre vandreturer. 

For naturelskere er en reise til den nordlige delen av La Palma nærmest obligatorisk. Her ligger det ni kilometer brede og 1,5 kilometer dype vulkankrateret Caldera de Taburiente, som kun kan nås ved å vandre gjennom den dype kløften Barranco de las Angustias (Angstens kløft). Calderaen har siden 1954 hatt status som nasjonalpark, men dette er bare ett av mange vakre vandreområder som du kan utforske på en reise til La Palma.

I hovedstaden Santa Cruz de La Palma kan du også gå på oppdagelsesferd, men derimot i brosteinsbelagte gater. Her finner du spennende butikker, små, hyggelige plasser med fortauskafeer og et lite marked der øyas egne spesialiteter legges ut for salg. 

Stjernetitting på en uforstyrret nattehimmel

På nordsiden av  Caldera de Taburiente ligger øyas høyeste fjell, Roque de los Muchachos (2.426 m), med et observatorium ved toppen. La Palma, som er sertifisert av UNESCO som "Stjernelys-reservat", er kjent for å være ett av de beste stedene i verden for å observere en uforstyrret nattehimmel.

Her finnes ingen forurensende industri som forsurer den klare luften. Dessuten har man på La Palma vedtatt en lov, den såkalte "Ley del Cielo" (Himmelloven), som innebærer strenge restriksjoner på bruk av lyskilder på kvelden og natten. Disse enestående forholdene betyr at mange turister fra hele verden som interesserer seg for astronomi reiser til La Palma for å oppleve den spektakulære stjernehimmelen og kikke på fjerne planeter i teleskoper.

For å få mest mulig ut av stjernetittingen kan vi anbefale at du deltar på en guidet tur. Samtidig er det flere andre gode grunner til å reise til La Palma enn bare muligheten til å oppleve Melkeveien og stjernebilder som du neppe har sett like tydelig før. 

Badeferie på La Palma

Det milde, subtropiske klimaet og det frodige, fjellrike vulkanlandskapet på La Palma frister til en aktiv ferie med vandreturer og sightseeing, men øya er også kjent for sine mørke sandstrender, som med rette regnes for å være blant de beste strendene på Kanariøyene. Strendene som ligger sør på øya er særlig velegnede for bading. 

Du kan selvsagt tilbringe alle feriedagene i La Palma på de vakre, sorte sandstrendene mens du nyter utsikten over det azurblå havet, men mange reiser hit for å prøve vannsport av mange slag på og i det krystallklare havet. Her kan du både surfe og dykke ned til den vulkanske havbunnen.

Utforsk vårt aktuelle utvalg av reiser til La Palma i søkemaskinen her på siden. Når du bestiller en pakkereise hos Solfaktor er du selvfølgelig dekket av pakkereiseloven og sikret av Reisegarantifondet. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller på La Palma

Populære hoteller på La Palma

Spania, Kanariøyene, La Palma, Los Cancajos
8,0
Meget bra
1302 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, La Palma, Puerto de Tazacorte
9,5
Fantastisk
439 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, La Palma, Breña Baja
8,4
Meget bra
3906 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)