Reiser til Arguineguin

Arguineguin ligger sørvest på Gran Canaria, mellom Puerto Rico og Maspalomas, og med kort vei til flere populære feriebyer. I sentrum finner du butikker, og et stort antall barer, kafeer, restauranter og marked.

Fiskerlandsbyen

Arguineguin betyr møteplass, og det var akkurat det denne byen var for urbefolkningen på Gran Canaria. Byen har et lite sentrum med butikker, barer, kafeer og restauranter. I motsetning til andre turistbyer på øya, er Arguineguin en levende fiskerlandsby hvor lokalbefolkningen lever side om side med turister.

Ikke langt fra stranden ligger Den norske Sjømannskirken på Gran Canaria, og litt utenfor byen ligger Den Norske Skolen. Dette er den største norske skolen i utlandet, med over 200 elever fra barnehage til videregående.

Det er med andre ord mange nordmenn som bor i området, spesielt under vinterhalvåret. I tillegg er det andre skandinaver, engelskmenn og  tyskere som bor i området.

Ting å gjøre i Arguineguin

Arguineguin er et av de roligere stedene på Gran Canaria, og spesielt langs sørkysten. Det betyr likevel ikke at det er mangel på ting å gjøre i byen. Hver tirsdag er det marked i byen, og torsdager er det et mindre marked på Ancora-senteret på oversiden av byen.

Rundt fiskerlandsbyen er det store friområdet med anlagte stier og løyper hvor du kan vandre i spennende landskap. Fra havnen i byen kan man ta båtturer til Puerto Mogan eller Puerto Rico.

På vei inn til Arguineguin passerer du et kommunalt idrettsanlegg og kulturhus. Her tilbyr de mange typer aktiviteter, som innendørs svømmehall med spa-avdeling, fysioterapiavdeling og kulturskole. Parken som ligger i bakkant av anlegget, er også vel verd et besøk.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Arguineguin