Reiser til Las Palmas

Las Palmas ligger helt nord på Gran Canaria og er hovedstaden på øya. Her finner du mengder av butikker og ett hundretalls barer og restauranter for en spennende tur ut på byen. Nærheten til alle feriestedene gjør det enkelt å oppleve alt Gran Canaria kan by på.

 

Las Palmas er den største byen på kanariøyene. Med sin imponerende infrastruktur av hoteller, leiligheter, forretningsliv og båthavn, har byen et internasjonalt preg. Byen er en av Europas største havnebyer, og hver høst samles jordomseilere for å seile over Atlanteren til Sør-Amerika.

I 1478 invaderte kastiljanske tropper øya, og slo leir i palmeskogen ved utløpet av elva Guinguada. Siden da har byen hatt navnet Las Palmas, som betyr palmene på spansk. Sporene etter den historiske byen finner du i UNESCO-bydelen Vegueta.

Den lengste handlegaten i Las Palmas heter Calle de Triana, og her ligger de fleste merkevarebutikkene. Det er også fine tverrgater og sidegater som er vel verdt en spasertur. I dette mylderet finner du også små og store restauranter som serverer både lokal og internasjonal mat. I tillegg til handlegatene er det også flere kjøpesentre i byen, og på utsiden av bygrensene.

Om du ønsker fri fra bylivet er det også flere store og fine strender i byen. Den mest populære stranden er Playa de las Canteras. Denne stranden har også fått EUs kvalitetsstempel. Las Canteras er også en strandpromenade som strekker seg fire kilometer langs stranden.

 

 

Hvem passer dette reisemålet for?

Las Palmas er ypperlig for deg som vil kombinere storby og strand. Her er det et yrende kulturliv med utstillinger, teater og konserter. Shoppingutvalget er spennende, og samtidig er det kort vei til badebyer og andre feriedestinasjoner på Gran Canaria.

Når er det best å reise hit?

Gran Canaria er kjent for sitt mikroklima, der sørsiden av øya er varmere og mer solsikker enn nordsiden, hvor Las Palmas ligger. Hvis du besøker Las Palmas i vinterhalvåret, er det uansett bare en kort buss- eller taxitur til sørsiden om været ikke skulle være på topp. I januar/februar arrangeres årlig karneval, som er vel verdt å få med seg hvis man reiser på denne tiden.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Las Palmas

Populære hoteller i Las Palmas

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Las Palmas
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Las Palmas
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Las Palmas
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Internettilgang / WiFi