Reiser til Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz ligger vakkert til ved vannet i Orotava-dalen omgitt av grønne bakker, og fra hvor du kan se Teide stige mot himmelen i bakgrunnen. Mange anser Puerto de la Cruz for å være en av de vakreste byene på Kanariøyene. Her finnes noen litt mindre sandstrender, men til gjengjeld så har byen noen store sjøvannsbassenger du også kan bade i. Det er et godt utvalg av restauranter rundt i byen, mange med koselige uteserveringer.

Bor du i Puerto de la Cruz har du et godt utgangspunkt for å dra på turer i alle mulige retninger og en ypperlig anledning til å oppleve hele øya. Et besøk på en vingård er definitivt verdt et besøk, og man kan også besøke dyrehagen Loro Parqeu.

Det er to flyplasser på Tenerife. Tenerife Sur (TFS), 100 km unna, og Tenerife Norte (TFN), 24 km unna.

Før Puerto de La Cruz ble et av de mest populære reisemålene på Nord-Tenerife var den kun en liten fiskerlandsby, men den har senere vokst til å bli en av de viktigste havnebyene på nordkysten. Herfra ble sukkerrør og vin fraktet fra den tilstøtende, frodige Orotavadal. I dag, på en tur til Puerto de La Cruz, lokalt kjent som Puerto Cruz, kan du fortsatt se små fiskebåter på vei ut fra havnen. Det er nettopp byens autentiske sjarm som i dag tiltrekker mange besøkende til denne lille byen på nordkysten. Her kan du oppleve en annerledes, mer genuin kanarisk hverdag enn den du møter i de mer moderne badebyene.

Svart lavasand og spektakulære sjøvannsbad

Reiser du til Puerto de La Cruz må du imidlertid også huske badetøyet. Du kan dermed bade fra den svarte lavastranden Playa Jardin og ikke minst i den spektakulære og mer barnevennlige Costa Martiánez, også kjent som Lago Martianez. Sjøvannsbadet ligger ute på klippene og består av syv svømmebasseng, og en stor kunstig innsjø med filtrert (uoppvarmet) sjøvann.

Når du ikke slapper av i den myke lavasanden eller i de store bassengene, kan du spasere langs strandpromenaden for å nyte utsikten over det asurblå havet eller gå på oppdagelsesferd i de trange gatene i gamlebyen. Her finner du et vell av restauranter, kafeer og barer samt nok butikker til å dekke både daglige nødvendigheter og mer lystbetont shopping. Med andre ord, til tross for sin beskjedne størrelse, har Puerto de la Cruz alt som skal til for å ha en vellykket ferie. Dette gjelder enten du reiser hit alene, med kjæresten eller som barnefamilie.

Til tross for sin popularitet, er Puerto de La Cruz et litt fredeligere reisemål enn de større feriestedene på sørkysten, som livlige Playa de las Américas. Når det er sagt, er det også mye mer å ta seg til på en tur til Puerto de La Cruz enn bare å sole seg. En av øyas mest kjente attraksjoner, Loro Parque, ligger for eksempel her. Denne tropiske dyrehagen inkluderer blant annet en stor pingvinfarm og har i tillegg en omfattende bestand av eksotiske dyr. Det anbefales også å legge veien forbi den botaniske hagen, Jardín de Aclimatación de la Orotava, som opprinnelig ble anlagt for å dyrke de spennende nye planteartene som ble hentet tilbake fra den nye verdenen i Amerika. Selv om du ikke er interessert i botanikk, er det et fantastisk sted for en avslappende spasertur.

En tur til Puerto de La Cruz er også et godt utgangspunkt for å utforske andre deler av Tenerife. Leier du bil kan du for eksempel kjøre opp gjennom Orotavadalen til Teide nasjonalpark for å oppleve det unike landskapet rundt vulkanen.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Puerto de la Cruz

Populære hoteller i Puerto de la Cruz

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puerto de la Cruz
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puerto de la Cruz
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puerto de la Cruz
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Puerto de la Cruz?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 8 anmeldelser