Reiser til Playa de las Americas

Playa de las Americas er Tenerifes mest besøkte turiststed og passer alle. Her fins det et stort tilbud av restauranter, barer, nattklubber og mange aktiviteter.

Playa de las Americas er hit turistene reiser for å oppsøke fine strender og et yrende fornøyelses- og festliv. Byen har et stort tilbud av restauranter, barer og nattklubber.

Ønsker du å aktivisere deg mer sportslig er det er godt tilbud av spesielt vindsurfing og golf i byen. Sentrum av Playa de las Americas er en 18 hulls golfbane

Hit reiser du for å oppsøke de fine strendene og for fornøyelseslivet. Det fins et stort tilbud av restauranter, barer og nattklubber her. Ønsker du å aktivisere deg mer sportslig har Tenerife et bra tilbud av vindsurfing og golf, i tillegg til mange andre aktiviteter som f.eks vannparken Octopus. Det er ca 4 km til det litt roligere Los Cristianos, og det går en strandpromenade mellom de to feriestedene som mer eller mindre har vokst sammen.

Det fins to flyplasser på Tenerife. 17 km til Tenerife Sur (TFS) og 90 km til Tenerife Norte (TFN).

Selv om Playa de las Americas er det ideelle reisemålet på Tenerife for strandelskere har det mye mer å by på enn sine mange strender, et perfekt klima og gode bademuligheter. Du kan for eksempel ta et slag golf, vandre opp til fjellene rundt, eller hoppe om bord på en yacht og være så heldig å spotte en delfin i havet omkringliggende byen.

Playa de las Americas har også et levende natteliv. Områdene «The Strip» og «The Patch» er hjemstedet for mange summende barer, restauranter og klubber, hvor du kan tilbringe en hel natt ute på byen, hvis det er det du har lyst til. Her er det, kort sagt, alt du kunne ønske deg for å få en fantastisk kveld.

For barna er det også mange spennende aktiviteter i byen, slik som vannlandet Aqualand, som blant annet har delfin-show. Du kan også velge å ta med barna på en tur på flere minigolfbaner i området, eller hvis dere er på utkikk etter litt mer action – en tur på gokart-banen i utkanten av byen.

 

Opplevelser og utflukter

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal oppleve på en reise til Tenerife, for her er det utallige muligheter. Her får du et par forslag til opplevelser og utflukter, men hvis du vil ha mer inspirasjon, finner du mange flere på vår blogg om reiser.

Mount Teide

Mindre enn en time vekk fra Playa de las Americas ligger en av de største vulkanene i verden. Hvis du er full av energi, kan du velge å gå opp langs stien til toppen, men du kan også velge den lettere veien via taubanen, hvis du ikke har motet til å gå til toppen.
Vi anbefaler at du besøker Mount Teide ved soloppgang eller solnedgang, fordi det er på disse tidspunktene du kan se himmelen skifte toner.

Siam Park

Siam Park er et vannland med et vell av forlystelsesmuligheter som egner seg både til barn og voksne. Det er det største vannlandet på Tenerife og er laget som et tropisk paradis, med frodige grønne og rolige omgivelser, som lett får en hel dag til å gå. Ikke bli skremt vekk av navn som Tower of Power, Dragon og Mekong Rapids, for etter den første turen i disse rutsjebanene, vil du sikkert ønske en tur ekstra.

Hvis du trenger et pusterom, kan du besøke Loro Parque med sine mange eksotiske dyr, deriblant sjøløver.

Playa De Las Americas

Du blir bortskjemt av strendene i Playa de las Americas. Det er hele seks å velge imellom og alle er sandstrender med grunt vann, så barna dine kan leke i sikkerhet.

Playa de Guincho er populært blant surfere og windsurfere. Til gjengjeld skal du ikke forvente å kunne solbade her, ettersom stranden er en smule steinete. Betingelsene på Playa Honda er også ideelle for surfing, ja faktisk de beste på øya, mens dykkere valfarter til Playa de las Vistas.

Begivenheter og events

De tre konger i januar: Hvis du reiser med barn på denne stille tiden av året, skal du sørge for å oppleve opptogene for De tre konger den 5. januar, som feires som en slags juleaften i Spania. 

Karneval i februar: Påskens begynnelse markerer også starten på denne livlige karnevalfesten overalt på Tenerife. Gatene i Tenerifes hovedstad, Santa Cruz, er vert for den største og beste karnevalfesten, men du kan finne festligheter i mange av øyas byer.

Arona sommerfestival i august: Denne begivenheten, som avholdes få minutter fra Playa de las Americas, har fokus på dansemusikk og hvert år tiltrekker den store folkemengder, takket være sitt høye kunstneriske nivå. 

Ikke glem at solnedgangene her er fantastiske. Besøk en av de populære strandklubbene, som Monkey Beach og Papagayo i Playa de Troya, og se solen gå ned over det klare blå vannet med en cocktail i hånden – bedre blir det ikke...

Byer i nærheten

Det er mange hyggelige byer å besøke på Tenerife. Her er et utvalg av dem:

Costa Adeje

Atmosfæren i Costa Adeje, i nærheten, er veldig annerledes enn den avslappende og rolige stemningen i Playa de las Americas. Dette er stedet for de rike og berømte og alt er fem-stjerners her, enten det er hoteller, strender med blå flagg eller eksklusive designer-butikker.

Ikke gå glipp av byens store attraksjon; det 200 meter høye fossefallet, Barranco del Infierno. På den naturskjønne stien som leder deg til fossefallet, kan du nyte beskyttet flora og fauna, en gammel mølle og noen fantastiske utsiktspunkter.

Los Cristianos

Den maleriske havnen i Los Cristianos tiltrekker mange besøkende og en jevn strøm av yachter, ferger og båter som legger til og går fra havnen, som er byens største attraksjon. 

Byen er dominert av luksuriøse boligblokker og restauranter, som flankerer den maleriske strandpromenaden, men byen har også to gode strender og en rekke sjarmerende forretninger i sentrum av byen, som er verdt et besøk.

Guia de Isora

Guia de Isora er en typisk søvnig landsby på Tenerife, med en beliggenhet mellom fjellene og havet som er fantastisk. Hvis du vil slappe av i en dags tid, og lade opp batteriene, så har du kommet til rett sted. 

Landsbyen har en gammeldags og tradisjonell sjarme, men en del av dens fascinasjonskraft skyldes også at den samtidig bærer preg av Mount Teides dramatiske vulkan-natur. Lengre nede mot havet finner du Playa San Juan, som er hjemstedet til en liten havn og to strender med mørk vulkansk sand og småstein, samt en sjarmerende bukt, som også er verdt et besøk.

Nattelivet 

Det er mange livlige klubber og barer langs Veronicas gate, hvor du kan oppleve den beste og mest festlige delen av Playa de Las Americas natteliv.

Start festen tidlig i Kaluna Beach Club og lytt til lokale DJ-er om dagen, fra et oppvarmet basseng.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Playa de las Americas

Populære hoteller i Playa de las Americas

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Playa de las Americas
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Playa de las Americas
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Playa de las Americas
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)