Reiser til Playa del Inglés

Playa del Inglés er Spanias nest største feriedestinasjon og er først og fremst kjent for sitt pulserende uteliv, store kjøpesentre og en langstrakt strand. Feriebyen er derfor stedet for deg som ønsker alle ferieopplevelser samlet i ett område. 

Omtrent 30 minutter kjøring fra flyplassen i Las Palmas ligger populære Playa del Inglés. Byen er en del av storkommunen San Bartolomé de Tirajana, som også består av byene San Augustin, San Fernando og Maspalomas. Den lille byen er den mest besøkte destinasjonen på øya og er faktisk Spanias nest største feriedestinasjon. Playa del Inglés har en fem kilometer lang sandstrand som strekker seg fra San Augustin i nord til Maspalomas i sør. Det ligger flere store kjøpesentre i området, men også små, lokale butikker. Miljøet er internasjonalt og Playa del Inglés er et sted med mange tilbakevendende turister.

Fornøyelseslivet i Playa del Inglés er mangfoldig. Her finner man dusinvis av barer, diskoteker, restauranter og kafeer. Nattelivet er som forventet hektisk og pulserende med underholdning av alle slag. Gran Canaria er en av de mest LGBT-vennlige ferieøyene i Europa, og Playa del Inglés har et stort skeivt miljø med en egen pride parade som kan være verdt å få med seg hvis man er der under festivalen.

I Playa del Inglés dreier det meste seg om sol, strand og uteliv. Vil man gjøre noe annet en dag er en biltur til Fataga-dalen et fint alternativ. Her venter vakkert terreng og sjarmerende små landsbyer som er verdt å stoppe innom. Dyreparken Palmitos Parque og badelandet Aqua Parque er to nærliggende steder som vil glede både store og små, i likhet med cowboy-landsbyen Sioux city.

Alle de store reisearrangørene har charter- og pakkereiser til Playa del Inglés, og flere flyselskaper har direkte forbindelse fra mange norske byer til Las Palmas. Du kan også legge opp reisen din ved å bestille fly, hotell og bil hver for seg. 

Hvem vil verdsette en reise til Playa del Inglés?

Playa del Inglés er kjent for å ha et livlig fornøyelsesliv og passer fint for alle som ønsker en typisk Sydenferie der man kan kombinere strandliv med uteliv. Mange av barene ligger inne i eller rundt kjøpesentere, herunder Yumbo-senteret. Dersom man bor i nærheten vil det kunne oppleves noe støyende på nattestid. Barnefamilier og reisende som ønsker en rolig ferie bør vurdere andre feriebyer på Gran Canaria, herunder Arguineguin eller Puerto Rico. Naboområdet Meloneras er et rolig alternativ, der man fremdeles har kort vei å reise inn til Playa del Inglés.

Når på året bør man reise til Playa del Inglés?

Playa del Inglés ligger på sørspissen av Gran Canaria og kan besøkes hele året. Værmessig er det aldri noen lavsesong, men den mest populære perioden å reise i strekker seg fra november til april. Da er også prisene høyest, og det kan derfor være mye å spare ved å reise mellom april og oktober.

Badebyen Playa del Inglés er Gran Canarias mest populære reisemål, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Her kan du nyte det varme og solrike klimaet på øyas lengste sandstrand, som strekker seg helt fra San Agustín i øst ned forbi Maspalomas` berømte sanddyner til det høye fyrtårnet ved Meloneras i vest. Stranden ved Playa del Inglés egner seg perfekt til familier, ettersom at det her finnes et godt utvalg av fasiliteter, herunder parasoller til utleie, dusjer og utendørsbarer der man kan kjøpe forfriskninger i løpet av dagen.

Gran Canarias livligste ferieby

Det er vel og merke ikke bare den fantastiske badestranden og de mange vannsportsaktivitetene som bidrar til at mange reiser tilbake til Playa del Inglés år etter år. Badebyen lokker også med sitt store utvalg av fornøyelser og et fargerikt natteliv. Når du ikke ligger og slikker sol på stranden kan du spille golf, shoppe, dra på vandreturer eller more deg med familien i det enorme badelandet Aqualand.

Playa del Inglés er ett av flere ferieområder på det sørligste Gran Canaria som har vokst mer eller mindre sammen med Maspalomas, men på tross av at det kun er fem kilometer fra Playa del Inglés på tvers av Maspalomas til bydelen Meloneras, som er et annet av øyas populære reisemål, har Playa del Inglés sin helt egen personlighet.

Utover den lange stranden er "Engelskmannens strand" særlig kjent for sitt livlige, men trygge natteliv med tallrike barer og diskoteker. Når solen går ned er det ikke lenger familiene som først og fremst preger livet i Playa del Inglés, men derimot unge på vei ut til en festlig kveld i byen. Ett av stedene som byr på fest og farger hver kveld er det store Yumbo Center, som især er en favoritt innad i det homoseksuelle miljøet. Hvis du heller foretrekker en rolig kveld, kan du runde av dagen med en spasertur langs strandpromenaden i den lune kveldsbrisen og eventuelt slå deg ned på én av de mange hyggelige restaurantene i området. Her serveres alt fra enkle, men lekre tapasretter til avansert gastronomi for feinschmeckere.

Avslapping og opplevelser

Hvis du reiser til Playa del Inglés har du med andre ord nærmest optimale forutsetninger for å kunne nyte en avslappende og opplevelsesrik ferie. På tross av at du har alt du behøver av fasiliteter og fornøyelser i nærområdet, kan det også varmt anbefales å reise på utflukter. Det er masser av muligheter til å dra på guidede turer, for eksempel på hvalsafari, men også å reise på egenhånd i en leiebil utenfor Playa del Inglés. Kjør for eksempel inn til sentrum av øya og opplev hvordan de ørkenaktige landskapene på øyas sørspiss avløses av frodig og fjellrik natur. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Playa del Inglés

Populære hoteller i Playa del Inglés

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Inglés
  • Nærmeste flyplass: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Inglés
  • Nærmeste flyplass: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Inglés
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Playa del Inglés?

8,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 17 anmeldelser