Reiser til Puerto de Santiago

Puerto de Santiago er en pittoresk og sjarmerende kystby som ligger på den solfylte vestkysten av Tenerife, en av Kanariøyene. Med sin dramatiske kystlinje og spektakulære utsikt over Atlanterhavet, tiltrekker byen besøkende med sin unike atmosfære og rike kulturtilbud. En perle som kombinerer tradisjonell spansk sjarm med moderne fasiliteter, byen er et reisemål for enhver smak.

Severdigheter og attraksjoner i Puerto de Santiago

I Puerto de Santiago på Tenerife dukker det opp en rekke hyggelige severdigheter som tiltrekker seg besøkende med sin unike skjønnhet og spektakulære natur. Et av de mest fremtredende landemerkene er de imponerende fjellformasjonene i Los Gigantes, hvis navn bokstavelig talt oversettes til "kjempene". Disse vertikale klippene reiser seg som på kysten og når høyder på opptil 800 meter over havet. Utsikten over de majestetiske klippene som stuper ned i det glitrende havet er nesten surrealistisk og tilbyr perfekte fotografiske muligheter, spesielt ved solnedgang når himmelen er farget i nyanser av gull og rosa.

En kort spasertur unna ligger den fortryllende Playa de la Arena-stranden. Dens unike funksjon er den svarte sanden, et resultat av Tenerifes vulkanske opprinnelse. Denne stranden regnes som en av de beste på øya og tilbyr ikke bare muligheter for å slappe av i solen, men også for vannsport som dykking og snorkling i det krystallklare vannet. Havet her er kjent for å være rikt på marint liv, noe som gjør det til et paradis for utforskning under vann.

I tillegg til den naturlige skjønnheten har Puerto de Santiago også en imponerende historie og kultur. Byen har en rekke historiske steder og monumenter som gir innsikt i fortiden. Kirken Nuestra Señora de la Luz er et symbol på byens religiøse betydning og har en enkel, men vakker arkitektur. Det har fungert som et viktig sted for lokal tilbedelse og feiring av tradisjonelle religiøse begivenheter.

Utfluktsmål og aktiviteter i Puerto de Santiago

For de eventyrlystne byr byen og dens omgivelser på mange spennende muligheter. Besøkende kan delta på båtturer som tar dem nær de mektige klippene i Los Gigantes, hvor sjansen for å se delfiner og hvaler i deres naturlige habitat er stor. For turentusiaster er Teno Rural Park en uimotståelig attraksjon, med sitt varierte terreng og rike biologiske mangfold. Turstier snor seg gjennom grønne skoger, over daler og opp til fjelltopper, og belønner besøkende med en fantastisk panoramautsikt.

For de som er lidenskapelige golfentusiaster, tilbyr Puerto de Santiago og dens omgivelser en fantastisk mulighet til å kombinere sin kjærlighet til sporten med den fantastiske skjønnheten i området. Med Tenerifes milde klima og imponerende natur har flere golfbaner etablert seg i nærheten, og skaper et perfekt miljø for golfere å nyte sporten sin mens de beundrer den spektakulære utsikten over Atlanterhavet og øyas karakteristiske terreng. En av de mest kjente golfbanene i nærheten av Puerto de Santiago er Abama Golf Resort. Designet av den anerkjente golfbanearkitekten Dave Thomas, regnes dette anlegget som et av de mest eksklusive og spektakulære på øya. Med utsikt over havet og de omkringliggende klippene, gir banen en utfordrende spilleopplevelse mens den blander seg inn i det naturskjønne landskapet. Det er ikke bare golfere som vil sette pris på Abama Golf Resort - selv ikke-spillere kan nyte den rolige atmosfæren, de velstelte greenene og den fantastiske panoramautsikten.

Mat og drikke i Puerto de Santiago

Når det kommer til mat og drikke, tilbyr Puerto de Santiago en smakfull opplevelse av kanarisk gastronomi. Lokale retter inkluderer papas arrugadas, små poteter kokt i saltet vann til de er skrumpet, servert med signaturen mojo-saus. Fersk sjømat er også en sentral del av den lokale menyen. For å nyte disse delikatessene kan besøkende ta turen til restaurantene som ligger i byen og dens nabobyer.

Hvordan reise til Puerto de Santiago

Det er relativt enkelt å komme seg til Puerto de Santiago fra Norge. Mange flyselskaper tilbyr direktefly til Tenerifes hovedflyplass, Tenerife Sør lufthavn. Fra flyplassen kan du enkelt leie en bil, ta taxi eller bruke offentlig transport for å nå Puerto de Santiago, som ligger ca. 40 km unna.

Hos oss i Solfaktor finner du flere ulike typer overnatting i og nær Puerto de Santiago. Den enkleste måten å finne dem på er å søke etter dine valgte feriedatoer i vår søkemotor. Du kan velge å kun bestille overnatting gjennom oss, eller å kombinere din valgte overnatting med fly og eventuell leiebil i en pakkereise som er dekket av reisegaranti.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Puerto de Santiago

Populære hoteller i Puerto de Santiago

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puerto de Santiago
9,0
Fantastisk
3660 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puerto de Santiago
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Puerto de Santiago
8,9
Meget bra
2134 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Puerto de Santiago?

7,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 6 anmeldelser