Reiser til Santa Cruz de Tenerife

Besøk hovedstaden på TenerifeKanariøyene i Spania. Santa Cruz de Tenerife byr på en herlig kombinasjon av strandliv, kulturelle opplevelser og flott natur. Bestill en billig reise til Santa Cruz de Tenerife med Solfaktor!

Santa Cruz de Tenerife som reisemål

Santa Cruz de Tenerife er hovedstaden på Tenerife som er en del av Kanariøyene i Spania. Byen er den nest største byen på Kanariøyene og ligger på den nordøstlige kysten av Tenerife. Det er et attraktivt reisemål som tiltrekker seg turister fra hele verden som ønsker å kombinere sol og bad med kulturliv og spennende aktiviteter.

Om du tidligere har besøkt de andre feriestedene, som for eksempel Playa de las Americas, Los Cristianos eller Puerto de la Cruz vil Santa Cruz de Tenerife gi deg en helt annen opplevelse. Dette er en storby med gode shoppingmuligheter, utstillinger, moderne arkitektur og gamle bygninger i viktoriansk middelklassestil. I dag har byen Kanariøyene sitt militære hovedkvarter og Kanariøyene sitt felles parlament.

Attraksjoner og aktiviteter i Santa Cruz de Tenerife

Strandlivet på Kanariøyene tiltrekker seg mange turister og Santa Cruz de Tenerife er intet unntak. Her finner du flotte, langstrakte strender med klart badevann, omkranset av imponerende klipper og naturskjønne omgivelser. Den mest kjente og populære stranden på Tenerife er Playa de las Teresitas, som ligger kun 15 minutters kjøring fra byen. Den har gyllen sand importert fra Sahara-ørkenen og er omgitt av fjellene i Anaga nasjonalpark. Det er også verdt å besøke Playa de las Gaviotas som er kjent for rolig badevann, barnevennlig og ideelt for barnefamilier. Begge strendene byr på moderne fasiliteter og gode muligheter for vannsport.

Et av Santa Cruz de Tenerife sitt mest kjente landemerker er Auditorio de Tenerife, et kultur- og konserthus med unikt design og arkitektur som inviterer til både konserter, teaterforestillinger og kunstneriske arrangementer. Ved havnen i Santa Cruz de Tenerife ligger Castillo de San Juan Bautista, et historisk slott fra 1600-tallet som gir innblikk i Tenerife sin fortid som et strategisk forsvarspunkt mot pirater og andre trusler. Byen huser også mange museer med imponerende samlinger og utstillinger for deg som ønsker kulturelle opplevelser på din ferie på Kanariøyene. Ta turen til Plaza de España (Spania-plassen), hovedtorget i Santa Cruz de Tenerife med flotte bygninger, fontener og hager hvor du kan nyte fantastisk utsikt over havnen og Atlanterhavet.

>> Les mer om din reise til Spania her

>> Les mer om din vinterferie her

>> Les mer om din ferie til Costa Adeje her

Når er det best å reise til Santa Cruz de Tenerife?

Kanariøyene ligger i Atlanterhavet utenfor Afrikas nordvestlige kyst og byr på et mildt og solrikt klima året rundt, til forskjell fra andre reisemål i Spania. Vintermånedene tiltrekker seg mange turister som ønsker et avbrekk fra vinterkulden og i denne perioden kan du nyte behagelige temperaturer på i overkant av 20 grader. Sommeren, fra juni til august, vil temperaturene stige til rundt 30 grader og det er fortsatt et populært tidspunkt å besøke Kanariøyene, spesielt på strandferie. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene er våren og høsten gode tidspunkt å besøke Tenerife. Det er milde temperaturer som er ideelt for sightseeing og naturopplevelser, selv om det kan være mer utsatt for nedbør i disse periodene.

Matopplevelser og uteliv i Santa Cruz de Tenerife

Matkulturen i Spania er variert og smakfull, og på Kanariøyene kan du smake både tradisjonelle spanske retter og kanariske spesialiteter. I Santa Cruz de Tenerife finner du lokale restauranter og tapasbarer som serverer både fersk sjømat, lokale oster, skinker og sesongens råvarer, samt mange spisesteder med et internasjonalt preg. Spania sin vinproduksjon er velkjent og på Kanariøyene kan du nyte både hvite, røde og musserende viner fra flere lokale vinprodusenter.

Utelivet i Santa Cruz de Tenerife er kjent for å være variert og pulserende, spesielt i høysesong når byen har mange besøkende. I sentrum av byen finner du et bredt utvalg av barer, puber og nattklubber, spesielt rundt Plaza de España og Calle Castillo. Her tilbys både underholdning, karaoke og festlig stemning til de sene nattetimer.

Fly og hotell i Santa Cruz de Tenerife

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Santa Cruz de Tenerife i Spania. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Tenerife Reina Sofia flyplass (TFS) året rundt, og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 5 timer og 40 minutter. I vintersesong går det også direktefly fra de andre største byene i Norge. Fra flyplassen Tenerife Reina Sofia er det ca. 60 km til Santa Cruz de Tenerife. Det går busser med holdeplass utenfor ankomsthallen på flyplassen. Taxi er også et alternativ om du ønsker å komme raskt frem til ditt hotell, men det er dyrere. Leiebil er et godt alternativ for deg som vil ha fleksibilitet til å utforske mer av Tenerife og Kanariøyene i eget tempo.

Det finnes gode overnattingsalternativer for enhver smak i Santa Cruz de Tenerife. Her finner du både store all-inclusive hoteller ved stranden, små boutique-hoteller og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Santa Cruz de Tenerife og Kanariøyene!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Santa Cruz de Tenerife

Populære hoteller i Santa Cruz de Tenerife

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Santa Cruz de Tenerife
9,6
Fantastisk
5536 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 8.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Santa Cruz de Tenerife
7,3
Bra
2145 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Santa Cruz de Tenerife
9,0
Fantastisk
2758 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 14 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)