Reiser til Lisboakysten

Opplev den flotte Lisboakysten på din ferie! Her ligger badebyene som perler på en snor og den korte veien til Lisboa sentrum lar deg enkelt kombinere storby med sol og bad. Her finner du flotte strender, hyggelige gågater, gode matopplevelser og livlig uteliv. Det er også et yndet sted for golf og surfing. Bestill en billig reise til Lisboakysten og Portugal med Solfaktor!

Lisboakysten som reisemål

Lisboakysten ligger vest for sentrum av Lisboa og her ligger badebyene på rekke og rad. De mest kjente feriebyene er Estoril og Cascais som ligger ca. 40 minutter fra Lisboa sentrum. Begge er populære destinasjoner i sommermånedene. Her kan du kombinere strandliv med aktiviteter, severdigheter, shopping, natteliv og matopplevelser. En ferie på Lisboakysten lar deg enkelt kombinere storbyferie og strandferie, og med leiebil kan du enkelt ta dagsturer rundt i hele området. 
På din reise til Lisboakysten finner gode muligheter for vannsportaktiviteter som surfing og vindsurfing, spesielt lengst vest. Golfinteresserte vil også trives godt på Lisboakysten og her finner du noen av Portugal sine beste golfbaner. Lisboakysten passer like godt for deg som reiser med barn, på parferie, vennetur eller alene. Og befinner man seg her kan det fort være spennende å utforske andre deler av Lisboaregionen.

>> Les mer om din ferie til Portugal

>> Les mer om din ferie til Sintra

>> Les mer om din ferie til Ericeira

Besøk kystbyene Estoril og Cascais

Estoril var tidligere den fasjonable lekeplassen for Europas aristokrati. I dag har den høye statusen bleknet noe, men Estoril er fortsatt et svært populært reisemål på Lisboakysten. Den idylliske beliggenheten ved havet langs Portugal, og at byen huser Europas største casino, er et trekkplaster for mange turister. Her finner du flotte strender, hyggelige gågater, historiske severdigheter, golfbaner og livlig uteliv på din ferie.

Litt lenger vest på Lisboakysten kommer du til den gamle fiskerlandsbyen Cascais. Selv om byen i dag har blitt en moderne ferieby kan du fortsatt se de mange fargerike fiskebåtene på stranden. Cascais inviterer til flotte sandstrender, bra shopping, golfmuligheter, pulserende natteliv og et bredt utvalg restauranter.

Strender langs Lisboakysten

Lisboakysten er kjent for sine langstrakte sandstrender. Her finner du noe for enhver smak, uansett om du ønsker sol og bad i avslappende omgivelser eller strender med mye liv og vannsportaktiviteter på din ferie.

Strender lengst vest på Lisboakysten
Strendene som ligger lengst vest ut mot Atlanterhavet har generelt mer vind og er populære blant surfeentusiaster. Her finner du blant annet den kjente Guincho-stranden som er kjent for sine store bølger og alltid sterk vind. Det gjør stranden og Lisboakysten ideell for flere vannsportaktiviteter som surfing og vindsurfing. I nærheten av Guincho-stranden finner du Água Doce stranden og Cresmina-stranden som begge er mindre strender som ligger litt mer i le for vinden.

Strender i Cascais og Estoril
De mest populære strendene på din reise til Lisboakysten ligger i nærheten av feriebyene Cascais og Estoril. I Cascais finner du Praia da Conceição, som er perfekt for deg som ønsker rolig strandliv i solfylte omgivelser. Ønsker du mer liv kan du besøke Praia da Duquesa, som er en sentrumsnær strand i umiddelbar nærhet til en rekke barer og restauranter. Det er også verdt å besøke Praia da Rainha, som er en av de mindre strendene i Cascais.

I kystbyen Estoril er Praia do Tamariz den mest populære stranden. Her finner du en rekke fasiliteter, vannsportaktiviteter og spisesteder. Poça Beach er en sentrumsnær strand med en rolig atmosfære, og Azarujinha-stranden er en litt mer skjermet strand som inviterer til hyggelig badeliv. 

En av de mest kjente strendene som ligger nærmest Lisboa sentrum, er Praia do Carcavelos. Dette er en av de største og mest langstrakte strendene på Lisboakysten og inviterer til mange aktiviteter og fornøyelser. Her kan du spille volleyball, stå på rulleski langs den lange strandpromenaden og så klart surfe. Surfing er spesielt populært her på våren og høsten. Stranden har også en rekke restauranter og barer langs strandpromenaden.

Om ikke dette er nok vil du kunne finne flotte strender også ellers i Lisboaregionen. Like sør for Lisboa sentrum, på den andre siden av elven Tejo, finner du småbyen Costa da Caparica. Her ligger en 13 km lang kyststrekning med bred sandstrand og ypperlig muligheter for vindsurfing.

Når er det best å reise til Lisboakysten?

Klimaet langs Lisboakysten er mild og temperert, med varme somre og kjølige vintre. Temperaturen i sommermånedene kan komme over 30 grader, mens i vintermånedene ligger temperaturen på litt over 10 grader. Høysesong for ferie langs Lisboakysten er fra juni til august, og da er det mange turister og høye priser. I denne perioden er det rikt folkeliv og livlig atmosfære i alle feriebyene langs kysten. 

Ønsker du å styre unna de høyeste prisene og fleste turister på ferie er vår og høst en god tid å besøke området. I denne perioden kan du nyte behagelige temperaturer og solrike forhold til lavere priser.

>> Les mer om din ferie til Cascais

>> Les mer om din ferie til Estoril

>> Les mer om din ferie til Lisboa

Aktiviteter og attraksjoner på Lisboakysten

For deg som ønsker aktiv ferie når du reiser til Lisboakysten bør du ta turen langs den lange kyststrekningen som strekker seg fra Cascais til Estoril. Her er det flott å både gå tur, løpe eller sykle med utsikt over Atlanterhavet. Det er flere severdigheter på veien som blant annet Museu Condes Castro Guimarães og Parque Municipal da Gandarinha. Du passerer også Boca do Inferno, som betyr "helvetesgap" og er et utsiktspunkt som gir imponerende utsikt utover Atlanterhavet hvor bølgene slår inn mot de gigantiske klippene med stor styrke. Spesielt på vindfulle dager er det et uforglemmelig syn hvordan havet eksploderer mellom steinene. 

Det ligger en rekke kystfestningsverk langs Lisboakysten. Mellom Guincho og Cascais ligger blant annet Old Guincho Fort og Oitavos Fort, som i dag har museum, utstillinger og en restaurant. Det er også populært å ta båttur langs Lisboakysten. Da kan du oppleve det vakre kystlandskapet og betrakte de flotte feriebyene og strendene som ligger på rekke og rad langs kysten av Portugal.

Sintra - Kongenes by

Reiser du til Lisboakysten er det lett å anbefale en utflukt til byen Sintra. Denne vakre byen kalles Kongenes by og er full av slott. Det er spesielt to slott som bør besøkes i Sintra. Det er Palácio da Pena på toppen av fjellet og Palácio da Vila, som historisk er viktigere. Videre er et besøk i "korkklosteret" et spennende besøk selv om det er midt i skogen og er litt vanskelig å komme til. På portugisisk heter det Convento dos Capuchos. Du kan kjøre kystveien tilbake til Cascais hvor du kan besøke det vestligste punktet i fastlands-Europa, Cabo da Roca. Det var nøyaktig på disse veiene James Bonds kone ble drept i en av de tidlige Bond-filmene (In Her Majesty's Secret Service - den med George Lazenby). Filmen ble også skutt på Hotell Estoril Palácio.

Matopplevelser og natteliv på Lisboakysten

På Lisboakysten, og i hele Lisboaregionen, kan du nyte gastronomiske matopplevelser og det er et eldorado om du er glad i fisk og sjømat. Her kan du smake mange tradisjonelle portugisiske retter med kortreiste, lokale råvarer. Området er spesielt kjent for havabbor, hjertemusling og blåskjell fra Ericeira og Cabo da Roca. Rød multe, blåskjell og østers fra Setúbal, sverdfisk fra Sesimbra og kreps fra Cascais.
Du finner også andre regionale spesialiteter som geitost fra Sobral de Monte Agraço og Azeitão, kaker fra Malveira, nøtter fra Cascais, samt lokale viner fra Colares, Bucelas, Setúbal, og Carcavelos

Ønsker du å oppleve livlig natteliv langs Lisboakysten er det spesielt kystbyene Cascais og Estoril du bør besøke. Her er det en rekke barer og klubber som inviterer til pulserende uteliv og du finner også mye underholdning og konserter, spesielt i høysesong.

Fly og hotell på Lisboakysten

Du kommer deg enkelt til Lisboa, Lisboakysten og Lisboaregionen med direktefly fra flere norske storbyer, og Lisboa lufthavn er den nærmeste flyplassen til alle byene langs kysten. Flytiden fra Oslo Gardermoen til Lisboa lufthavn er ca. 4 timer og 10 minutter. Fra flyplassen til feriebyene langs kysten er det flere transportalternativer. Du kan ta taxi som for eksempel tar 40 minutter fra flyplassen til feriebyen Cascais. Det går også hyppige togavganger fra Cais do Sodre stasjon i Lisboa sentrum, til flere av kystbyene. Togturen tar ca. 40 minutter til kystbyen Estoril

Mange velger også å leie bil for å ha mer fleksibilitet til å utforske Lisboakysten på egenhånd. Du kan velge om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly, hotell, og eventuelt leiebil eller guidede turer inkludert.

Det er et stort utvalg hoteller og feriehus langs Lisboakysten. Her finner du overnatting i alle prisklasser og hoteller som passer for både familier, par og venner. Du kan velge mellom store all-inclusive hoteller, mindre boutique hoteller eller ferieleiligheter langs den flotte kysten vest for LisboaSolfaktor hjelper deg å finne det alternativet som passer best for deg og din ferie til Lisboakysten og Portugal.

 

 

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Lisboakysten

Populære hoteller i Lisboakysten

Portugal, Lisboa-regionen, Cascais
9,6
Fantastisk
937 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Internettilgang / WiFi
Portugal, Lisboa-regionen, Estoril
9,6
Fantastisk
643 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Lisboa-regionen, Estoril
8,8
Meget bra
613 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)