Reiser til Azorene

Azorene er som en stor velholdt botanisk hage og består av totalt 9 magiske vulkanøyer. Hit reiser man først og fremst for de storslagne naturopplevelsene og de spennende utfluktene.

Azorene er som en stor velholdt botanisk hage

Denne øygruppen midt i Atlanteren, mellom Lisboa og Nord Amerika, består av totalt 9 magiske vulkanøyer. Her går livet i harmoni med naturen og de vakre øyene har en unik flora. Azorene er fortsatt uoppdaget og turismen er regulert til et visst antall pr år. Når man reiser til Azorene er det først og fremst for de storslagne naturopplevelsene og de spennende utfluktene. Leiebil og forhåndsbestilte utflukter anbefales om du er ute etter å samle gode ferieminner.

Hovedøya er Sao Miguel hvor hovedstaden Ponta Delgada ligger. På Sao Miguel er det mange severdigheter og muligheter for flere spektakulære opplevelser. Alt fra vakker blomsterprakt til hval- og delfinsafari. Strender og naturlige havbasseng ligger langs sydkysten og det finnes flere muligheter til bad i varme kilder. Hele øya er som en stor velholdt botanisk hage. I Ponta Delgada finnes det et stort tilbud av restauranter. Kveldslivet er passe hektisk med et godt tilbud av musikk og dansebarer.

Terceira er Azorenes tredje største øy og det tar 40 min å reise hit med fly fra hovedøya Sao Miguel. Her er det like frodig og grønt som på de andre øyene i øygruppen og kan by på sterke naturopplevelser. Når man tar seg rundt på Terceira  ser man fort de store villaene, vakre hus, og velholdte hager.

Hovedstaden på Terceira er Angro do Heroismo som er en enestående vakker og trivelig by. Byen ligger på UNESCOs verdensarvliste på grunn av at den var en felleshavn for sjøfarere mellom Europa, Amerika og Afrika. Her er den gode matkulturen omtalt og velrenommert og det finnes et stort tilbud av restauranter. Bading i havet er mulig fra badestiger og det finnes både naturlige og konstruerte havbasseng. Sandstrendene på Terceira er ikke så bra.

En billig ferie på Azorerne med Solfaktor

Kanskje Europas vakreste reisemål! Langt ute i Atlanterhavet, midt mellom Portugal og USA, ligger øygruppen Azorene – et paradis for naturelskere med sine skulpturelle dypblå innsjøer omgitt av blomster, og med utsikten fra øyenes rygger over hav og land. Se hvordan du kan reise til Azorene med Solfaktor her.

Hvis du vurderer å besøke Azorene, gjør deg selv en tjeneste og besøk mer enn bare en øy. De aller fleste turister som reiser til Azorene besøker kun hovedøya Sao Miguel, noe som er synd, selv om Sao Miguel er en nydelig øy. Når du nå har tatt avgjørelsen om å fly de 5 timene til Azorene går du glipp av mange opplevelser ved å ikke besøke flere øyer.

Å reise til Azorene bringer deg til en øygruppe som har tilhørt Portugal siden kaptein Gonçalo Velho ankom øya Santa Maria i 1431. I de påfølgende årene frem til 1460 ble de resterende 8 øyene funnet og kolonisert og i 1439 den første byen av São Miguel grunnlagt. Mange av de nye nybyggerne var flamske og jødiske familier som flyktet fra katolsk forfølgelse i Europa og hadde blitt tvunget til å konvertere til katolisisme. En tur til Azorene gir også muligheten til å se festninger fra tiden da øyene – som et viktig strategisk knutepunkt mellom Europa, Afrika og Amerika – ble herjet av ulike fiender.

Azorene er som en subtropisk øy. På disse vulkanske øyene lever naturen av liv. Det flyter nesten over av grønt. Og det er fremfor alt dyre- og plantelivet som gjør de ni små øyene i Atlanterhavet til noe spesielt. Den lille skjærgården ligger på samme breddegrad som Lisboa, men ca 1300 km ute i Atlanterhavet. Siden portugiserne oppdaget og koloniserte Azorene i 1427, har hver øy utviklet seg i sitt eget tempo, avhengig av den strategiske posisjonen for skipsfart, kvaliteten på havnen og avstanden til de andre øyene. Dette har ført til en øygruppe på ni individualister, både når det gjelder natur og bebyggelse.

De dype kratrene med utdødde vulkaner virker frodig grønne, og du opplever virkelig den originale skjønnheten til naturen på Azorene. Å gjenoppdage naturens fred og dens musikalske stillhet samt natur- og kulturopplevelser i vakker harmoni gir rike og deilige ferieminner.

Reis til Azorene med Solfaktor og bo på et av våre hoteller. Vi tilbyr alltid full fleksibilitet på datoer og reiselengde, og du velger selvfølgelig selv om du vil bestille reisen som en komplett pakke inkl. fly og hotell eller ordne transporten selv og bestill kun din feriebolig gjennom Solfaktor. Få inspirasjon og les mer om Azorene nedenfor eller bruk søkemotoren umiddelbart for å finne din neste tur til Azorene. En tur til Azorene, med de ni paradisiske vulkanøyene midt i Atlanterhavet, har alt du kan ønske deg når du vil vekk fra hverdagens kjas og mas. Hvis du ønsker å nyte uberørte omgivelser og ekte gjestfrihet, er Azorene det rette valget.

Ni øyer og ni mini verdener

Ved Europas ytterste utpost, midt i Atlanterhavet, er øygruppen Azorene en fargerik naturverden i harmoni med en befolkning preget av århundrer med kultur. Sao Miguel er den største øya på Azorene og er med rette stolt av sine tre vakre viker; Sete Cidades, Fogo og Furnas samt den livlige hovedstaden Ponta Delgada. Like ved ligger øya Santa Maria, med skråninger er dekket av vingårder som vokser ned mot den muslingformede bukten Sao Lourenco. Stedet der Columbus ba sine takkebønner i kapellet i Anjos på vei tilbake fra oppdagelsen av Amerika.

Sentrum av Azorene er de fem øyene som ligger tett inntil hverandre. Øya Terceira representerer historie, opplevd i byen Angra do Heroismo – den første europeiske byen i Atlanterhavet og nå klassifisert som et av verdens kulturminner. Faial er øya der de blå hortensiaene dominerer og hvor en varm havn tar imot seilere fra hele verden. Øya Pico er et fjell født av havet, hvor hvalfangst har sin tradisjon. De grønne viddene og de små dyrkede områdene nær sjøen og ved foten av åsryggen kjennetegner Sao Jorge. Øya Graciosa, der vindmøllene ruver mot de grønne jordene, er liten, men det er blant annet en mystisk innsjø på bunnen av en vulkan. Flores, skapt av vulkaner, er som en hage med fortryllende innsjøer i havet. Corvo er en miniøy, men har fortsatt en stor og vakker vulkanlukt midt på øya.

Skikkelige ferieopplevelser på Azorene

Palasser, kirker og festninger vitner om tiden da skip lastet med rikdommer fra Amerika og Fjernøsten passerte her. Her kan du oppleve fargerike og livlige folkefester og en rik og variert gastronomi basert på tradisjonelle retter som er gått i arv gjennom generasjoner. På denne måten blir hver feriedag på Azorene et uforglemmelig minne. Grønt og blått er Azorenes naturlige farger, men folket legger til sine egne farger i den spraglete dekorasjonen av kantene rundt dører og vinduer. De hvitkalkede veggene står i kontrast til den svarte basalten, som er formet i barokkens buede linjer. Kirkenes indre stråler dekket med gull.

Gjestene opplever den originale og ekte folkekunsten i de håndvevde teppene, i mønstre utviklet over generasjoner og i blomster skånsomt laget av fiskeskjell. De fineste miniatyrene er skåret ut av fikentreets myke marg. Ekte folkekunst som kan oppleves fra øy til øy. Opplevelsene er mangfoldige. Folkedansen fenger med sine rytmer – et kulturuttrykk som fortsatt lever. Lukten av de deilige rettene tilberedt av ferske råvarer fra havet eller av det smakfulle kjøttet fra øya, etterfulgt av den tropiske sødmen av fersk ananas, er en opplevelse i seg selv. Azorene tilbyr forskjellige ferieopplevelser, alt fra det enkle til det storslåtte, men også kun kunsten å leve og oppleve.

Spenning på Havet

Seile, dykke, utfordre bølgene på et surfebrett, følge spermhvalene - havets vennlige kjemper - lande en stor fisk etter en hard kamp, ??ta en forfriskende tur gjennom fjell og daler, inhalere den krydrede duften av blomster og hav eller nyter et slag tennis eller golf på toppen av den bratte skråningen. Slik er Azorene for aktive gjester av den typen som vil bruke vannet. Seiling på Azorene er en oppdagelsesreise av grønne øyer vekslende med lune havner, som er spesielt egnet for yachter. Mange seilere har brukt Azorene som et passende pitstop på den lange seilasen mellom Europa og Amerika.

Strandens myke sand eller de naturlige svømmebassengene, formet i vulkansk stein, venter på de som søker sol, strand og vann. De beste forholdene for surfere finnes på øyene Santa Maria, Sao Jorge og Sao Miguel. Havets dybde skjuler en magisk verden av huler og undervannssteiner med stimer av fargerike fisker, og de gigantiske formene av hvaler veksler med delfinenes grasiøse lek. Sportsfiskeren er foretrukket av sverdfisk, tunfisk og haier.

Nyt en ferie på Azorene på en eller flere av de 9 vulkanøyene som er et paradis for naturelskere. Hit kommer botanikere, ornitologer og grotteforskere og alle de som «bare» vil nyte øyenes storslåtte natur. Her kan du blant annet oppleve dype kratersjøer i de vakreste nyanser av blått omgitt av bratte åssider, brusende fosser og sildrende bekker, vingårder plantet i terrasser i åssidene, gamle hvalfangststasjoner, små landsbyer med middelalderkirker og kritt- hvite våningshus med fine røde tegltak.

Været på Azorene – det milde klimaet

Alle øyene er kuperte med fjelltopper mellom 600 og 2300 meter over havet. Azorene har et mildt klima året rundt uten store temperatursvingninger. Sommeren fra juli til september er varm uten å være varm - temperaturene er vanligvis på midten av tjuetallet. Det regner ikke særlig mye om sommeren, men det kan komme noen byger. Gjennomsnittlig antall soltimer er rundt syv timer per dag om sommeren. De fleste dager er ren sol – avbrutt av noen dager med stormvær.

I september skifter været på Azorene og det begynner å regne mer. Oktober og november er imidlertid fortsatt varme måneder på Azorene med temperaturer rundt eller litt under 20 grader. Det blir kaldere om natten og nedbørsmengden øker utover høsten. Vinteren fra desember til mars byr på mildt, men ganske ustadig vær. Temperaturene faller sjelden mye under 10 grader. Snø og frost sees bare i fjellene, men nedbør er utbredt over hele Azorene om vinteren. Antall soltimer er nede i rundt tre om dagen, og det kan blåse ganske mye.

Om våren, fra april til juni, blir været raskt bedre med avtagende nedbør, mer sol og høyere temperaturer. I juni begynner sommeren igjen og temperaturen når 20 grader. Azorene egner seg for ferie året rundt, men sommermånedene fra mai til september er mest behagelige, med en behagelig dagtemperatur på 21-27 grader, når først asaleaene og rhododendronene og senere hortensiaene pryder landskapet med sine vakre blomstrer.

Severdigheter på Azorerne

Azorene er omgitt av den varme Golfstrømmen, som skaper ideelle forhold for en spennende og eksotisk flora og fauna. Her er det rundt 200 fuglearter og 56 plantearter, som ikke sees andre steder i verden, for ikke å snakke om de mange fantastiske blomsterartene, som begonia, bougainvillea og hisbiscus, som blomstrer hele året. I tillegg kommer mektige ananasplantasjer og en mengde akasie- og avokadotrær. En av de største attraksjonene på Azorene er hvalene og delfinene som kan sees i vannet utenfor Azorene, og spesielt fra øyene Pico og Faial. De kan sees både fra tårnene innover i landet, kalt "vigias", som gir en spektakulær utsikt over havet og disse sjeldent sett dyrene, eller fra de små, hurtiggående båtene som seiler veldig nærme de mektige hvalene.

En tur til Azorene byr på en spennende og allsidig opplevelse på de vakre øyene med de velstelte grønne jordene, og de beitende kyrne på jordene, som reflekterer roen akkurat som den avslappede og gjestfrie befolkningen. De overveldende kratersjøene og kratergrottene, fjellformasjonene, de pittoreske fiskelandsbyene, de lokale tradisjonene i form av folkefester og prosesjoner (Helligåndsfestivaler), og spa, som på São Miguel, tar turen til Azorene. uforglemmelig ferie. Vakre gamle festninger, klostre, slott, Impérios (Den hellige ånds kapeller på øya Terceira), og hvalsafariturer bidrar også til å gjøre turen til Azorene til en spesiell opplevelse.

For sportsentusiaster byr en tur til Azorene på seiling, golf, tennis og ridning.

Mat og drikke

Gastronomien tilbyr enkel og sunn mat tilberedt med ferske lokale råvarer, som hovedsakelig består av kjøtt, fisk og skalldyr. Azorene er også kjent for sine meieriprodukter, og spesielt smør og ost fra Azorene er populært i utlandet. Vin, dyrket på lavajord på Pico, er også godt kjent og elsket av både portugisere og turister. På grunn av sin vulkanske natur er det azoriske kjøkkenet rikt og variert, med mange fiskeretter, skalldyr, kjøtt og ost.

De berømte verdelho-vinene fra øyene Pico og Graciosa (en gang tsaren av Russlands bordvin) og lokalt dyrkede ananas danner et særegent grunnlag for mye av den lokale matlagingen. Azoriske spesialiteter er f.eks. en sterkt krydret biffgryte kalt Alcatra à moda da Terceira og en velsmakende rett med pølser med søtpoteter kjent som linguica com inhames. Ikke gå glipp av den unike cozido nas caldeiras das furnas, en tradisjonell rett med kjøtt og grønnsaker tilberedt i de varme kildene i Furnas, en spaby på østsiden av Sao Miguel Island. Maten tilberedes sakte ved hjelp av damp som slippes ut fra svovelholdige kilder etter at grytene er senket ned i bakken.

Øya er kjent for sine meieriprodukter og tilbyr et stort utvalg av oster for enhver smak. Mest bemerkelsesverdig er queijo da ilha, som er høyt verdsatt på fastlandet og regnes som den beste i sitt slag i regionen. Modnet ved konstant temperatur i mange måneder fremstår osten karakteristisk med sin sterke aroma og skarpe smak.
 

Aktiv ferie på Azorerne

En aktiv ferie på Azorene kan blant annet være via nettverket av merkede stier som går over øyene, hvor du fullt ut kan oppleve skjønnheten i Azorenes fantastiske natur. Den uberørte naturen har alt fra skog og innsjøer til en uvanlig, vulkansk geologi og perfekte strender, som best oppleves på en vandreferie. Et annet alternativ for en aktiv ferie på Azorene er å dra på turer hvor du ser på fugler, dyr og planter. Azorene har femten endemiske dyrearter, inkludert den sjeldne, lokale dompap "priôlo" samt dusinvis av plantearter som vokser side om side med planter importert fra andre kontinenter. Hvis du utforsker øyene til fots, kan du også se lavafeltenes ulike utviklingstrinn. For å få mest mulig ut av disse aktivitetene kan du leie nødvendig utstyr fra firmaer med spesialutstyr.

Surfere har ridd på bølgene utenfor Azorene i mer enn 40 år, spesielt i månedene fra august til april. Alle øyene unntatt Flores og Corvo har nå internasjonalt anerkjente steder for surfing. Azorene har også ideelle forhold for de relaterte sportene windsurfing, og er du blant dem som ønsker et skikkelig adrenalinrush på ferien, finner du perfekte forhold for paragliding fra klippene på Azorene.

Øygruppen Azorene ligger der de europeiske, amerikanske og afrikanske tektoniske platene møtes. Øyene ble dannet som et resultat av vulkansk aktivitet og er et interessant område å studere for de som er interessert i vulkanologi og kraterforskning. Aktive ferier på Azorene kan også føre til innsjøene som finnes på bunnen av vulkankratrene eller "caldeiras", som dukker opp i mange turistbilder av Azorene. I tillegg til caldeiras, tilbyr øyene grotter, unike fjellformasjoner, varme kilder og "escoadas lávicas" (lava-dekkede overflater kjent som mysterier eller "mistérios"), som vitner om det nylige utbruddet av Capelinhos-vulkanen, som skapte en øy som senere ble assosiert med Faial. Det er en spennende opplevelse å klatre ned de bratte sidene og utforske de dype grottene og steintunnelene. Det er mye å se – fra stalagmitter og stalaktitter til vulkanske søyler og kjegler. Lokale guider er tilgjengelige for disse utfluktene. Kort sagt, det er mange spennende opplevelser som venter på en aktiv ferie til Azorene!

Golfentusiaster kan alltid se frem til eviggrønne baner, omgitt av en blomsterblomst av asalea og hortensia på alle 365 dager i året. Tennisbaner og svømmebasseng er en del av feriestedets tilbud, likesom det er mulig å bli utfordret på sykkel, både landeveis- og terrengsykkel, med eller uten guide. Aktiv ferie eller hvile og avslapning? Velg selv – Azorenes natur tilbyr begge alternativene.

Sâo Miguel

Som nevnt er de 9 øyene veldig forskjellige. Den største av dem er Sâo Miguel, som egner seg godt som utgangspunkt for et første besøk på Azorene. Det er så mye å se her at det lett kan vare en hel ferie, men ikke lure deg selv til å inkludere noen av de andre også. I Furnas på hovedøya São Miguel finner du geysirer og Europas mest aktive termiske område med hele 22 forskjellige kilder; og i Ferraria, ved lavvann, kan du svømme i Atlanterhavet i mellom 30 og 50 grader varmt vann oppvarmet av de varme kildene!

>> Les mer om turer til São Miguel her

Azorernes turistkontor

Azorenes turistkontor vil hjelpe deg med informasjon om de viktigste severdighetene, aktuelle hendelser og aktiviteter hvis du skal på ferie i den portugisiske skjærgården. På Azorenes turistkontor kan du finne alt fra hver øys geografi til værmeldinger og gode råd om hvilke severdigheter du ikke bør gå glipp av. Turistkontorets nettsider har også en stor del med tips til en aktiv ferie på Azorene samt informasjon om lokale transportmidler.

Kontaktinformasjon:
ASSOCIAÇÃO DE TURISMO DOS AÇORES
Avenida Infante D. Henrique 33, 1º-D 9500-150 Ponta Delgada
Telefon: +351 296 288 082

E-post: turismoacores@visitazores.com
Nettsted: www.visitazores.com

Reiser til Azorerne med Solfaktor

Med Solfaktor kan du reise til Azorene hele året og i akkurat det antall dager du ønsker. Vi er et reisebyrå på nett og kan derfor tilby de billigste prisene på pakketurer, og faktisk tilbyr vi prisgaranti. I vår reiseguide om Azorene kan du lese mye mer om alle typer reiser, hvilke hoteller vi har valgt ut som lever opp til en god kvalitet, og du kan selvfølgelig lese anmeldelser, se bilder og søke priser på reiser på nett.

>> Les også om tur til Madeira her

Solfaktor er spesialister på reiser til Portugal, og du kan reise til fire av Azorenes ni øyer totalt: Pico, Faial, Terceira og São Miguel. Her bor du på håndplukkede hoteller eller feriehus, som danner perfekte utgangspunkt for å utforske noe av Europas vakreste natur med storslått utsikt og mangfoldig flora og fauna, og du kan også glede deg til å møte en varm, vennlig lokalbefolkning og ikke minst, fordype deg i spennende gastronomiske opplevelser. Uansett hvilken av de fire øyene du velger, venter en uforglemmelig ferie på Azorene.

Opplev mer med øyhopping

 
Som med de andre destinasjonene i programmet hos oss kan du også på Azorene eventuelt velge å sette sammen en rundtur med opphold på ulike hoteller, hvor du «øyhopper» mellom 2, 3 eller hele 4 øyer på samme ferie og dermed få sjansen til å oppleve mer av den fantastiske variasjonen i skjærgården.

Hvis du for eksempel er interessert i aktive ferier ved vannet, vil du elske Tercira, som har de beste strendene på Azorene og mange muligheter for vindsurfing, snorkling, dykking, kajakkpadling og mye mer. Her, og spesielt i havet rundt øyene Faial og Pico, er det også gode sjanser for å møte noen av de mange hvalene og delfinene som passerer Azorene hvert år.

Foretrekker du aktiviteter på land, byr det fjellrike vulkanlandskapet på Azorene på gode muligheter for fotturer i storslått, eksotisk natur. Snører du på deg turskoene kan du for eksempel bestige Portugals høyeste punkt, vulkankjeglen Pico (2351 meter) på øya med samme navn.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Reisemål på Azorene

Populære hoteller på Azorene

Portugal, Azorene, Lajes do Pico
8,2
Meget bra
179 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste by: ca. 3.8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Azorene, Sao Miguel, Ponta Delgada
9,2
Fantastisk
666 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Internettilgang / WiFi
Portugal, Azorene, Lagoa
9,7
Fantastisk
144 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)