Reiser til Faro

Faro i Portugal er regionhovedstad i kystregionen Algarve og har omtrent 60.000 innbyggere. Flyplassen ligger cirka fire kilometer vest for Faro, som har en sjarmerende gammel bydel, et universitet, en havn, jernbanestasjon og marina. Landeveien ut fra Faro og til hovedstranden går gjennom et våtmarksområde og er omtrent fem kilometer lang, men det er absolutt verdt turen. Stranden i Faro er hele seks kilometer lang, har hvit sand og er velegnet til surfing og annen vannsport. 

Faro er hovedstaden på Algarvekysten

Store deler av den gamle bydelen i Faro har smale, bilfrie gater med et yrende folkeliv. Faro gjenspeiler alle disse flotte sidene av Portugal. Her ligger koselige butikker, små kafeer og gode restauranter side om side.  Like utenfor bykjernen i Faro ligger shoppingsenteret Jumbo, som har et stort utvalg av varer og butikker. Flere av byens severdige bygninger ligger i den gamle bydelen, og hvis du hever blikket mot tårnene og takene vil du oppdage storkenes gigantreder. Litt vest for havnen kan du bli med på båtturer ut til nærliggende strender i naturskjønne områder langs kysten. En annen mulighet er å bli med en av småbåtene ut i de vakre våtmarksområdene som ligger langs kysten. 

Faro ligger ved munningen til elven Formosa og er på grunn av den nærliggende flyplassen ett av de første stedene som mange feriegjester stifter bekjentskap med på en reise til Algarve. Etter landing på Faro Flyplass fortsetter de fleste reisende videre til en av de mindre feriebyene langs den vakre kysten av Portugal, men Faro er absolutt verdt å oppleve. Her finnes nemlig mer enn bare billige flyforbindelser fra Nord-Europa til Portugal.

Faro har et rikt kulturliv, massevis av butikker og adskillige spennende, historiske severdigheter. Du kan også føle på et mer genuint portugisisk byliv enn hva du som regel finner i de mindre feriebyene i Portugal. Utover et rikholdig butikk- og restaurantliv i den sjarmerende, historiske bydelen kan du i Faro nyte godt av et natteliv som ikke utelukkende er rettet mot turister. 

Strendene ved Faro

Hvis du først og fremst drømmer om en avslappende badeferie til Portugal, på et hotell i vannkanten, finnes det mer velegnede reisemål i Algarve enn Faro. På tross av at Faro ikke ligger veldig langt fra kysten, finnes ingen strender innenfor gangavstand fra byen. Likevel må du ikke glemme badetøyet hjemme. Hvis du ikke har noe i mot en kort busstur eller eventuelt en tur med båt før du står med føttene i sanden, kan du i nærområdet nyte adskillige vakre, uforstyrrede strender. På sandbankene Ilha de Faro, Ilha Deserta og Ilha da Culatra, som avgrenser våtområdet i Ria Formosa fra havet, venter kilometervis av fin sand og deilig hav.

Samtidig er Faro især et interessant reisemål for deg som ikke ønsker å bare ligge dagen lang på den nærmeste sandstranden, men også å oppleve flere av Algarve sine mange andre attraksjoner og severdigheter. Enten du leier en bil eller benytter deg av offentlig transport, har du i Faro et riktig godt utgangspunkt for å utforske både den vakre kysten og baklandet. Hvis du reiser til Faro utenfor badesesongen, kan du i enda større grad oppleve en by som lever et eget liv uavhengig av turismen. 

Utflukter og severdigheter

Faros buss- og togstasjon ligger i sentrum av byen. Derfor kan du også uten leiebil dra på oppdagelse i det meste av Algarvekysten. Fra Faro kan du også reise videre mot Lisboa og det nordlige Portugal.

Ett av flere opplagte utfluktsmål i nærområdet av Faro er havnebyen Olhão. Herfra kan man, i likhet med fra Faro, delta på en båtrundtur i naturreservatet Ria Formosa eller seile ut til de flotte strendene. Det store lørdagsmarkedet, som forøvrig er Algarve sitt største, ligger nede ved havnen og er absolutt verdt et besøk. Utvalget av fersk frukt, grønnsaker og ikke minst fisk er enormt. Kjør gjerne en tur litt inn i Portugal til Loulé, som også er kjent som en markedsby, men som også har adskillige flotte, historiske bygninger og monumenter.

Enten du spiser feriemåltidene hjemme i Faro, eller i én av byene som du besøker i løpet av dagen, kan du se frem til kulinariske opplevelser i særklasse på en reise til Algarve. Det finnes selvfølgelig en del turisttette spisesteder, som først og fremst serverer gjenkjennelige, internasjonale matretter som pizzaer og burgere, men hvis du er mer eventyrlysten, er det også rike muligheter til å finne mer tradisjonelle restauranter med klassiske portugisiske matretter på menyen. Ved kysten er det naturligvis ofte fiske- og skalldyrsrettene som skiller seg særlig ut, men det finnes noe for enhver smak.

Aktiv ferie i Faro

Faro og det omkringliggende området har massevis å tilby reisende som verdsetter en aktiv ferie i Portugal med opplevelser for hele familien. Ved marinaen ligger Living Science Center, som har mange spennende og interaktive utstillinger som pleier å fascinere reisende i alle aldre. Her lærer man og underholdes på en og samme tid! Langs kyststrekningen mellom Faro og Albufeira ligger nesten 20 golfbaner; med andre ord finnes ingen unnskyldning for å ikke komme seg ut og røre på kroppen hvis man er golfspiller. 

Faro sin beliggenhet ved elven Formosas utmunning gir også muligheter til førsteklasses naturopplevelser. Tusenvis av trekkfugler flyr hvert år til området, og uansett når på året man besøker Faro kan man oppleve et interessant dyreliv og få mulighet til å fiske. Faro ligger ut mot havet og byr på gode muligheter for seilsportutøvere og windsurfere på ferie i Portugal. Området ligger noe avskjermet og er således også velegnet for nybegynnere.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Faro

Populære hoteller i Faro

Portugal, Algarve, Faro
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Faro
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Faro
  • Nærmeste flyplass: 3 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)