Reiser til Lagos

Nyt en deilig ferie i Lagos langs kysten av Algarve i ferielandet Portugal. Her finner du storslåtte strender, historiske severdigheter og hyggelig byliv. Bestill en billig reise til Lagos med Solfaktor!

Lagos som reisemål

Lagos er en by på den sørlige Algarvekysten i Portugal. Byen ligger ca 90 km fra hovedstaden i regionen Algarve, byen Faro, og 20 km vest for feriestedet Portimão. Det er en yndet feriedestinasjon med fantastiske strender, fascinerende historie og sjarmerende atmosfære. Lagos tiltrekker seg både familier som reiser med barn, par og vennegrupper. Lagos har ikke underkastet seg masseturisme og byen har bevart sitt portugisiske særpreg og sin sjarm.

Attraksjoner og aktiviteter i Lagos

Sørlige Portugal er kjent for sine storslåtte strender og det er en av hovedattraksjonene på Algarve. Noen av de mest populære strendene i Lagos er Praia Dona Ana, Praia do Camilo og Meia Praia. Meia Praia er en stor sandstrand som strekker seg fire kilometer langs Algarvekysten, mens Praia Dona Ana og Praia do Camilo er vakre isolerte strender som er omgitt av gyldne klipper og har krystallklart sjøvann. Alle tilbyr de moderne fasiliteter og nærhet til strandbarer og serveringssteder. Dette inviterer til deilig sol og bad for hele familien. Lagos er også et yndet reisemål langs Algarvekysten på aktiv ferie, spesielt om du er glad i vannsport. Her er det gode forhold for både surfing og vindsurfing, og du kan ta surfetimer eller leie utstyr på de mange utleiestedene langs strendene. Fra Lagos Marina kan du bli med på båtturer for å utforske skjulte grotter, bukter og fjellformasjoner fra sjøen. Det er for eksempel verdt å besøke Ponta da Piedade med sine imponerende klipper, som ligger like utenfor kysten av Lagos og er et av Algarve sine mest kjente naturopplevelser.

Algarve og Lagos har en rik historie som strekker seg tilbake til romertiden. Gamlebyen i Lagos er full av historiske bygninger, brosteinsbelagte gater og sjarmerende torg. Det er verdt å utforske attraksjoner som slottet i Lagos, bymurene fra det 16. århundre- Porta de São Gonçalo (Sankt Gonçalos port) og Santo António-kirken. Ta også turen til Lagos Marina, et moderne og livlig område med restauranter, barer og butikker hvor du kan beundre yachter og seilbåter som trafikkerer Algarvekysten. Reiser du med barn er det populært å besøke dyrehagen i Lagos som huser et bredt utvalg av eksotiske fugler, krypdyr og pattedyr fra hele verden. Om du reiser med litt eldre barn og tenåringer vil også de bli underholdt. Kysten langs Algarve kan by på et variert utvalg av populære aktiviteter under en sommerferie. Blant annet vannparken Slide & Splash, Zoomarine Marine Park og taubanen ved Luso Aventura.

Når er det best å reise til Lagos?

Høysesongen langs kysten av regionen Algarve i sørlige Portugal er på sommeren. I denne perioden er det flest turister som besøker Lagos med temperaturer rundt 25 grader og solrike forhold. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene kan du besøke det sørlige Portugal på våren eller høsten. I disse periodene kan du fortsatt nyte behagelige temperaturer og det er ideelt for sightseeing og naturopplevelser i Algarve. Lavsesongen i Portugal, og spesielt Algarvekysten, er på vinteren. Da er det kjøligere temperaturer, ofte vind og mer utsatt for nedbør.

Matopplevelser og uteliv i Lagos

I Lagos kan du oppleve den rike matkulturen i Portugal. Her finner du et bredt utvalg av restauranter som serverer autentiske portugisiske retter, samt spisesteder med internasjonale smaker og retter. Feriestedene langs kysten av Algarve er spesielt kjent for den gode tilgangen på fersk sjømat. Gled deg til grillede fiske- og skalldyrretter på de mange tavernaene som ligger på byens hyggelige marina. Lagos har også flere kaféer og bakerier hvor du kan smake portugisiske bakverk som pastel de nata (butterdeig med eggekrem) mens du ser på livet i den sjarmerende byen. Hver lørdag morgen avholdes marked i Lagos, der du kan kjøpe fersk frukt og grønnsaker, blant annet lokale oliven, fiken og mandler. Portugal er vel kjent for sin vinproduksjon og Algarvekysten byr på et bredt utvalg av lokale viner på restauranter, samt vinsmaking på lokale vingårder.

Utelivet i Lagos har en livlig og variert atmosfære. Her finner du et godt utvalg av puber, barer og nattklubber som byr på underholdning og festlig stemning. Enten du ønsker å danse deg inn i natten eller nyte en drink på en avslappende strandbar finner du noe for enhver smak i Lagos.

Fly og hotell i Lagos

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Lagos i Portugal. Det går tett med direktefly fra Oslo Gardermoen i sommerperioden april-oktober til hovedflyplassen i regionen Algarve, Faro internasjonale lufthavn (FAO). Du kan få tak på direkte flybilletter også ellers i året, men da med færre avganger. Flyturen tar ca 4 timer og 20 minutter.

Flyplassen ligger i underkant av 90 km fra Lagos sentrum og det rimeligste alternativet er å ta buss. Det går flere direkte bussforbindelser mellom flyplassen og Lagos, men busstidene kan variere. Ønsker du et raskere alternativ kan du ta taxi som du finner utenfor ankomsthallen på flyplassen. Leiebil er et ypperlig alternativ for deg som ønsker frihet til å utforske Algarvekysten i eget tempo.

Det er mange gode overnattingsmuligheter for besøkende i Lagos. Her finner du koselige ferieleiligheter og feriehus til leie, all-inclusive hoteller ved stranden og boutique-hoteller i byen. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille pakkereiser med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Lagos og Portugal!Hoteller i Lagos

Populære hoteller i Lagos

Portugal, Algarve, Lagos
9,6
Fantastisk
1709 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 83 km
  • Avstand til sentrum: ca. 3.8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Lagos
9,1
Fantastisk
2939 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 91 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Lagos
8,7
Meget bra
2092 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 87 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)


Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her