Reiser til Vilamoura

Vilamoura er én førsteklasses reisedestinasjon og har én av Portugals største marinaer for luksusbåter og flotte sandstrender. Resturantene er livlige, og det venter mange utendørsopplevelser i området. Feriebyen er perfekt for golfentusiaster, og her finnes flere av Portugals beste baner. Utover golf kan man delta på mange andre aktiviteter i området, blant annet riding, seiling og dypvannsfiske. 

Vilamoura er en ekte turistperle

Vilamoura er en av mange turistperler langs sørkysten av Portugal, men skiller seg ut med sin flotte marina. Marinaen er sentrum i småbyen og herfra strekker strendene seg ut både vestover og østover. Båthavnen kan ha opptil tusen lystbåter liggende i døgnet i den travle høysesongen.

Til tross for at småbyen er bygget opp i moderne tid har Vilamoura en rik historie. Vilamoura var tidligere en romersk by, og i dag kan du kan besøke ruinene etter de romerske badene.

I Vilamoura ligger flotte golfbaner som perler på en snor, og alle banene holder høy kvalitet. For deg som liker havet og fisking bedre, er et godt tips å bestille plass på en av havfiskebåtene. Utover dette er det flotte muligheter for både fotturer og sykkelturer i det vakre, portugisiske landskapet.

Vilamoura er en moderne og sofistikert feriedestinasjon som ligger ved en av de fineste strendene langs den sentrale delen av Algarvekysten.

Opprinnelig ble Vilamoura bygget i på 1980-tallet som et elite-golfsenter og i dag kan byen skryte av fem ekstraordinære golfbaner og fremragende turistfasiliteter. I hjertet av Vilamoura finner du den eksklusive lystbåthavnen med dyre yachter, gourmetrestauranter og flotte barer.

Når det gjelder strender, blir det knapt bedre enn i Vilamoura. Her ligger både den fem kilometer lange, fantastiske Praia da Falésia-stranden med gylden sandstrand og den vakre Praia de Vilamoura, som fører til fiskerhavnen i Quarteira. 

Området omkring Vilamoura er dessuten rikt på kultur og kan utforskes på dagsturer til for eksempel den historiske byen Faro eller markedsbyen Loule.

Høydepunkter i Vilamoura

 • Den strålende stranden Praia de Falésia 
 • Gode restauranter og de romantiske omgivelsene ved marinaen
 • En runde golf på den berømte «The Old Course»
 • Det livlige nattelivet i byens klubber og barer
 • Den fantastiske sommerferie-atmosfæren

Vilamoura er den mest raffinerte av alle byene langs Algarvekysten og tilbyr hoteller i verdensklasse, fremragende strender og et fantastisk turistsenter. Det finnes også en overflod av aktivitetsmuligheter, blant annet båtturer, badeland, historiske byer og selvfølgelig golfbaner. De fem 18-hulls golfbanene gjør Vilamoura til et perfekt sted for en golfferie på Algarvekysten.

Vilamouras strender er vakre med myk, gylden sand og krystallklart sjøvann, og for dem som gjerne vil være aktive i vannet finnes forskjellige vannsportaktiviteter, for eksempel jetski, bananbåter og parasailing. Det venter også opplevelser for feriegjester i alle aldre i «Zoomarine» eller vannparkene «Aquashow» og «Slide and Splash».

Vilamoura byr også på kulturelle severdigheter, for eksempel den historiske byen Faro som ligger i nærområdet, markedsbyen Loule og den sjarmerende gamlebyen i Albufeira. Noen besøkende vil nok synes at Vilamoura er uten sjel og ikke har den tradisjonelle portugisiske sjarmen og karakteren, og det er viktig å understreke at dette er en oppbygget feriedestinasjon som fokuserer på fremragende turistfasiliteter. Hvis du er ute etter en mer autentisk portugisisk opplevelse, bør du overveie den historiske byen Lagos eller den sjarmerende byen Tavira.

Været 

Vilamoura har lange og varme somre, en behagelig høst og milde, men uforutsigbare vintre som har like mange lyse dager som våte dager. De varmeste månedene er juli og august (turistsesongen), og i denne perioden er strendene fulle og hotellene utsolgt. Juni og september er populære måneder for par som ikke behøver å reise i skoleferien og nyter litt kjøligere temperaturer.

En del av turistfasilitetene i Vilamoura lukker i slutten av oktober når vinteren nærmer seg og åpner først igjen til påske, men ettersom at det bor mange fastboende i Vilamoura holder de fleste restaurantene åpent hele året. I lavsesongen er byen meget rolig. 

Familieferie

Vilamoura er en fantastisk destinasjon for småbarn og familier. Her finnes mange gode familiehoteller og barn ønskes velkommen i alle restauranter, butikker og kaféer. Familieferie i Vilamoura anbefales først og fremst av følgende årsaker: 

 • Nærmest alle som arbeider i turistbransjen snakker engelsk.
 • Strendene er sikre, rene og rolige og blir overvåket om sommeren.
 • Portugal er en svært familiefokusert nasjon, og barn er velkomne i alle restauranter.
 • Det er kun en kort kjøretur fra Faro Flyplass til Vilamoura.

Severdigheter og utflukter

Det går mange interessante dagsturer fra Vilamoura, blant annet til byene Loule, Quarteira, Faro og Albufeira, som alle har billige bussforbindelser til Vilamoura.

Loule er en travel markedsby som bærer preg av en typisk portugisisk stemning. Det overbygde markedet i utkanten av byen er arabiskinspirert og har et variert utvalg av boder som selger lokale råvarer, fersk fisk og regionalt kunsthåndverk. På lørdager blir hele byen til et sprudlende stort marked.

Faro er Algarveregionens tidligere hovedstad og har et sjarmerende historisk sentrum som er omgitt av gamle mauriske murer. Gågaten er fylt med kaféer og restauranter, og fra havnen går det båtturer til naturparken Ria Formosa, som består av en rekke saltvannslaguner og elver og er et ekte paradis for trekkfugler.

Albufeira er Algarvekystens største feriested og byr på en vakker strand og en attraktiv gamleby full av restauranter, barer og butikker. Albufeira er en summende og hektisk by om sommeren og har en helt annen atmosfære enn Vilamoura, som er mer stilfull.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Vilamoura

Populære hoteller i Vilamoura

Portugal, Algarve, Vilamoura
 • Nærmeste flyplass: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Vilamoura
 • Nærmeste flyplass: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 3 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Vilamoura
 • Nærmeste flyplass: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)