Reiser til Puerto de Mogán

Puerto Mogán skiller seg tydelig fra de andre feriestedene på Gran Canaria. En italiensk arkitekt stod for byplanleggingen, og ingen bygninger i byen er over tre etasjer høye. Sentrum er bilfritt med kanaler og broer som gjør at byen minner om Venezia i miniatyr (hvis man strekker det litt langt...). Puerto Mogan er absolutt verdt et besøk også dersom man bor i en annen by på øya. 

Puerto Mogán er en skjult perle som skiller seg tydelig fra andre feriesteder på Gran Canaria og regnes for å være ett av de mest idylliske reisemålene på det sørlige Gran Canaria. I våre dager har de små fiskebåtene i byens lille havn fått selskap av store lystbåter, men på tross av turismen har Puerto Mogan bevart mye av sin opprinnelige, rolige atmosfære.   

Den opprinnelige fiskerlandsbyen har trange gater og smug og ligger tett inn til en klippe som rager over stedet. Det ble bygget en kunstnerisk bydel av en italiensk arkitekt, som absolutt er verdt å oppleve hvis man besøker byen. 

Den yngste delen av Puerto Mogán er bygget opp i bakkant av strandsonen og består av et butikkområde, et stort åpent torg, hoteller og leiligheter. Lystbåthavnen besøkes av havseilere fra hele verden, og fra småbåthavnen kan du reise på ulike utflukter med båt, inkludert en gul undervannsbåt.

I hele Puerto Mogán, uansett hvilken sentrumsdel du besøker, finner du et mangfold av lokale og internasjonale spisesteder. Her er det noe for enhver smak; alt fra gourmet til gatekjøkken, og flere steder har fisk og skalldyr som spesialitet. Hver fredag avholdes et stort marked i Puerto Mogan, som strekker seg fra moloen og til torget i den nye delen av byen.

Den lille byen er det perfekte reisemålet for deg som ønsker å nyte alt det som har gjort Kanariøyene til ett av verdens mest populære reisemål, men samtidig bo litt på avstand av de mest livlige ferieområdene. 

Fra flyplassen i Las Palmas til Puerto Mogán er det cirka 65 kilometer.

En fredelig havneby

Enten du slår deg ned på en fortausrestaurant nede ved havnen og betrakter båtene som vugger i det krystallklare vannet eller vandrer omkring blant de hvitkalkede husene og fargerike bougainvilleaer i de smale, bilfri gatene, er det uungåelig å la seg påvirke av byens atmosfære. Umiddelbart øst for havnen og i en beskyttet bukt ligger en 250 meter lang barnevennlig badestrand der hele familien trygt kan slappe av i den myke, gylne sanden eller ta en dukkert i det varme havet.

I Puerto Mogán finnes ingen store handlesentre, men du kan handle med deg hjem flotte souvenirer fra Puerto de Mogáns populære fredagsmarked. Her kan du gå på oppdagelse blant utallige boder som ligger langs havnepromenaden og på byens torg, der det forøvrig selges alt mellom himmel og jord, men først og fremst lokalt kunsthåndverk.

Nattelivet i Puerto de Mogán er begrenset til lokale restauranter der du kan runde av dagen med en velsmakende middag i godt selskap. Ikke overraskende har især fiskerestaurantene, med deres enkle adgang til friske forsyninger, et godt rykte på seg, men på resturantene finnes menyer for enhver smak. Hvis du søker mer liv etter solnedgang, er det ikke langt å reise til større nabobyer som Puerto Rico, som har et stort utvalg av barer og diskoteker.

Hvis du reiser til Puerto de Mogan med barn vil det nok vekke mye glede med et besøk i det store badelandet i nabobyen Taurito. Bli også med på tur med undervannsbåten Yellow Submarine eller en tur til Puerto Rico med én av glassbunnbåtene, som også er en anledning til å oppleve havets rike dyreliv. Båtturer fra Puerto de Mogan er utmerkede muligheter til å utforske de omkringliggende kystbyene, men det er også anbefalelsesverdig å dra på eventyr lenger innover øya; der venter nemlig vakre, fjellrike landskaper og hyggelige landsbyer.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Puerto de Mogan

Populære hoteller i Puerto de Mogan

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Puerto de Mogan
  • Nærmeste flyplass: 53 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Puerto de Mogan
  • Nærmeste flyplass: 53 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Puerto de Mogan
  • Nærmeste flyplass: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)