Reiser til Catalonia

Catalonia er med spektakulære og familievennlige sandstrender langs Costa Brava, verdensberømte kulturelle opplevelser i Barcelona og fantastiske vandreturer i Pyreneene ikke overraskende ett av Spanias mest populære reisemål. Hos Solfaktor er vi spesialister på reiser til Spania, og hos oss finner du flere spennende reisemål i regionen Catalonia.

Catalonia ligger ved Middelhavet i det nordøstlige hjørnet av Spania og grenser mot Frankrike. Regionen har litt over 7 millioner innbyggere, hvorav en stor del av befolkningen vektlegger sin katalanske identitet tungt. Catalonia har en unik og omdiskutert rolle i Spania. Ikke bare har både katalansk og spansk status som offisielle språk i Catalonia, men regionen har selvstyre innenfor en rekke områder, herunder utdannelse, kultur, media og offentlig administrasjon.

Barcelona: en elegant storby

Omkring en tredjedel av Catalonias befolkning bor i regionhovedstaden Barcelona, som med sin beliggenhet ved Middelhavet er en viktig havneby og et populært reisemål. I nærheten av Barcelona ligger flere flyplasser, og med et godt utvalg av flyruter fra Norge med lavprisselskaper er Barcelona én av nordmenns favorittstorbyer å besøke på ferie i Europa. Utover nærheten til Middelhavet er det særlig kulturlivet og de historiske severdighetene som gjør Barcelona helt unik. Midt  byen ligger Spanias kanskje aller mest populære severdighet, nemlig den fantastiske kirken La Sagrada Familia, som ble tegnet av arkitekten Antoni Gaudi. Kirken har vært under oppføring helt siden midten av 1800-tallet og er fortsatt ikke helt ferdigstilt. 

Vær og klima i Catalonia

Catalonia dekker et område på mer enn 32.000 kvadratmeter, noe som betyr at vær og klima varierer alt etter hvor i regionen man befinner seg. Kysten er dominert av et middelhavsklima med milde vintre og varme somre, mens områdene som ligger lenger inn i landet har et mer kontinentalt klima med kalde vintre og varme somre. Omkring og i Pyreneene faller vintertemperaturene gjerne under frysepunktet og det kan forekomme store snøfall. Her er også somrene som regel relativt kalde. 

Turistinformasjon

Du kan lese mer om aktuelle begivenheter og aktiviteter i Catalonia på hjemmesidene til det offisielle turistbyrået. Der finner du også gode råd og tips til din reise og naturligvis mer informasjon og fakta om Catalonia.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål i Catalonia

Populære hoteller i Catalonia

Spania, Catalonia, Sitges
8,9
Meget bra
2511 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Lloret de Mar
9,3
Fantastisk
621 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Calella
8,6
Meget bra
1282 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Catalonia?

8,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 145 anmeldelser