Reiser til Catalonia

Besøk den unike regionen Catalonia i Spania. Her kan du kombinere fantastisk strandliv, rik historie, kulinariske tradisjoner og storslåtte naturopplevelser. Bestill en billig reise til Catalonia med Solfaktor!

Catalonia som reisemål

Catalonia er en autonom region som ligger ved Middelhavet i det nordøstlige hjørnet av Spania og grenser mot Frankrike. Regionen har litt over 7 millioner innbyggere, hvorav en stor del av befolkningen vektlegger sin katalanske identitet tungt. Catalonia har en unik og omdiskutert rolle i Spania. Ikke bare har både katalansk og spansk status som offisielle språk i Catalonia, men regionen har selvstyre innenfor en rekke områder. Herunder utdannelse, kultur, media og offentlig administrasjon. Hovedstaden i regionen er Barcelona og den omfatter provinsene Barcelona, Girona, Lleida og Tarragona. Omkring en tredjedel av Catalonia sin befolkning bor i Barcelona, som med sin beliggenhet ved Middelhavet er en viktig havneby og et populært reisemål. Catalonia er et attraktivt reisemål som byr på både rik historie, fantastisk strandliv, flott natur og velsmakende matopplevelser. Catalonia passer like godt for familier som reiser med barn, par, vennegrupper og eldre.

I den nordlige delen av Catalonia finner du kjente destinasjoner som Girona, Begur og Platja d'Aro, mens den midtre delen omfatter kystenstripen Costa Brava med reisemål som Lloret de Mar, Tossa de Mar, Blanes, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Calella og Pineda de Mar. I den sørlige delen av regionen ligger delen av kysten kalt Costa Dorada, med populære feriebyer som Sitges, Tarragona, Salou og Cambrils. Mange kjenner til den delen av kysten kalt Costa Blanca, men som ligger lenger sør og er ikke en del av Catalonia.

Attraksjoner og aktiviteter i Catalonia

Hovedstaden i regionen Catalonia er Barcelona, en av Spania sine mest besøkte byer, og som byr på et stort utvalg av kulturelle attraksjoner. Her kan du blant annet oppleve den unike arkitekturen til Antoni Gaudí, den imponerende basilikaen Sagrada Família og spektakulære Park Güell. Catalonia er også kjent for kunst, imponerende kirker og arkitektoniske perler utenfor Barcelona. Det er for eksempel anbefalt å ta turen til historiske byer som GironaCosta Brava og Tarragona sør for Barcelona.

Catalonia tiltrekker seg også mange turister som ønsker å nyte sol og bad. Langs den lange kystlinjen til Middelhavet ligger feriebyene som perler på en snor. Fra kystområdene Costa Brava i nord til Costa Dorada i sør. Strendene er langstrakte med myk sand, klart vann og moderne fasiliteter. Det er populært med vannsportaktiviteter langs hele kysten av Catalonia, spesielt snorkling, dykking, vindsurfing og jetski. Du kan også være med på båtturer og nyte synet av regionen fra havet.

Søker du aktiv ferie er Catalonia et ypperlig valg. Her er det et stort og variert tilbud av utendørsaktiviteter og naturopplevelser. Fjellkjeden Pyreneene byr på storslåtte  fotturer i sommerhalvåret og vintersport i de kaldeste månedene. Sykling er en attraktiv aktivitet med blant annet sykkelløyper som Via Verda og klatring i Siurana tiltrekker eventyrlystne turister fra hele verden. Du finner også gode muligheter for rafting og kajakkpadling i elver som Noguera Pallaresa. Regionen har et stort utvalg av flotte golfbaner som inviterer til utfordrende runder med havutsikt.

Når er det best å reise til Catalonia?

Høysesongen i Catalonia og det meste av Spania, særlig langs Costa Brava, er på sommeren mellom juli og august. I denne perioden er det solrike forhold med temperaturer som ofte kan overstige 30 grader og det er ideelt for sol- og badeliv. Det er i denne perioden flest turister besøker regionen. Om du ønsker å styre unna de største folkemengdene, men fortsatt nyte behagelige temperaturer, er våren og høsten også et flott tidspunkt å besøke Catalonia. Da er det mindre intens varme, mye opphold og ideelle forhold for sightseeing og naturopplevelser. Lavsesongen i Catalonia, og Spania generelt, er på vinteren. Det blir kjøligere, spesielt i fjellområdene og det er mer utsatt for nedbør. Likevel kan det være en fin tid å utforske kulturelle attraksjoner og severdigheter og du kan gjøre gode kupp på fly og hotell i denne perioden.

Matopplevelser og uteliv i Catalonia

Spania er kjent for sin velsmakende matkultur og på ferie i Catalonia kan du forvente gode matopplevelser. Tapaskulturen har sitt opphav i regionen og du finner bredt utvalg koselige tapasbarer som serverer tradisjonelle retter som patatas bravas, jamón serrano og tortilla española (potetomelett). Pintxos, som i likhet med tapas består av mange småretter, er også en stor del av regionens kulinariske scene. Takket være den lange kystlinjen langs Costa Brava består matkulturen i Catalonia også av mye fersk sjømat, blant annet klassikere som paella med sjømat og grillet blekksprut. Du vil også kunne prøve lokale spesialiteter som escalivada (grillede grønnsaker) og botifarra (en type pølse som er klassisk i det katalanske kjøkken), og på matmarkeder som La Boqueria i Barcelona kan du utforske og smake ferske råvarer, lokale oster, kjøtt og bakverk.

Catalonia er kjent for sin rike vintradisjon og vindistriktet Penedès er sentrum for produksjonen av cava (musserende vin). Andre kjente vinområder i Catalonia er Priorat, Montsant, Terra Alta og Alella, hvor alle har hver sin unike druestil. Bli med på vinsmaking på lokale vingårder og smake på mangfoldet av lokale viner fra regionen. 

Utelivet i Catalonia er variert og pulserende. Her finner du en blanding av hippe cocktailbarer, livlige nattklubber og avslappende strandklubber. Sentrum av nattelivet i Catalonia er i storbyen Barcelona, spesielt i distriktene El Raval og El Born. På kysten av Costa Dorada, sør for Barcelona, finner du kystbyen Sitges som tiltrekker seg festglade turister og byen er kjent for sitt livlige uteliv langs strandpromenaden. Du finner også steder på Costa Brava med festlige nattklubber som holder det gående ut i de sene nattetimer, blant annet feriebyer som Lloret de Mar og Platja d'Aro.

Fly og hotell i Catalonia

Det er enkelt å komme seg til Catalonia fra Norge. Hovedflyplassen i regionen er Barcelona El Prat flyplass (BCN) og det går direktefly fra flere norske byer. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Barcelona tar ca 3 timer og 25 minutter. Fra flyplassen kan du velge mellom flere alternativer avhengig av hvor i regionen du skal. Spania har god offentlig transport og tilbyr både bussforbindelse og toglinjer til mange destinasjoner i Catalonia. Flyplassen er godt koblet til det regionale tognettet og fra sentrum av Barcelona kan du ta både høyhastighetstog (AVE) eller regiontog til destinasjoner som Blanes og Tarragona. Det er også bussforbindelse med selskaper som ALSA og MonBus til mange ulike destinasjoner. Taxi er også en mulighet, spesielt om du skal til reisemål som ikke ligger så langt unna Barcelona, som for eksempel CalellaCosta Brava eller Sitges sør for Barcelona. Hvis du foretrekker fleksibilitet til å utforske regionen og andre områder i Spania, for eksempel kysten av Costa Blanca som ligger sør for Catalonia, kan du vurdere å leie bil.

Catalonia byr på et godt og variert utvalg av overnattingsalternativer. Her finner du både kjente hotellkjeder med all-inclusive hoteller, gjestgiveri, boutique-hoteller og fem-stjerners hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Catalonia og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål i Catalonia

Populære hoteller i Catalonia

Spania, Catalonia, Lloret de Mar
8,2
Meget bra
1212 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Barcelona
9,5
Fantastisk
1453 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Lloret de Mar
9,5
Fantastisk
2933 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 29 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Catalonia?

8,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 259 anmeldelser