Reiser til Andalusia

Med et valg av historiske skatter, livlig sørspansk kultur, lekker tapas, mange soltimer og en kystlinje full av vakre strender, er det her i Andalusia noe for alle. 

Denne store sørlige regionen er fødestedet for mye av det som mange i dag betrakter som det gamle, eller "spanske" Spania; tyrefekting, flamencodans og tapas har alle deres opprinnelse her. 

Andalusia dekker nesten hele det sørlige Spania og støter mot vest opp til Portugal. Mot sør grenser regionen opp til den engelske kronkolonien Gibraltar, som er en populær turistattraksjon. 

Selv om visse områder i Andalusia, som f.eks. Costa del Sol er sterkt dominert av turistindustrien, er Andalusia også fremdeles et fantastisk reisemål for deg som er ute etter ekte spansk kultur, flotte naturscener og ikke minst muligheten til å slappe fullstendig av i solen. 

Rundt om i Andalusia finner man mange severdigheter som avspeiler regionens historie. I Andalusia kan du for eksempel oppleve mange flotte eksempler på maurisk arkitektur fra den 800 årige perioden, hvor da maurerne hadde herredømmet i Andalusia. Det mest berømte bygningsverket fra maurertiden er Alhambra sørøst for Granada, som står på UNESCOs verdensarvliste og er en av Spanias største turistattraksjoner. 

Provinser 

Regionen er oppdelt i åtte forskjellige provinser, fra den mektige regionshovedstaden Sevilla i vest til den vakre ørkenbyen Almeria i øst. Alle åtte provinsene er rike på kultur, severdigheter og aktiviteter, slik at du aldri vil gå tom for opplevelser i Andalusia. Her kan du besøke den verdensberømte mauriske festningen Alhambra i Granada, den nesten like berømte Mezuite, som er en kombinert katedral og moske i Cordoba, eller nyte den rike spanske solen på en strand på Costa de Almeria,  Costa Tropical eller Costa del Sol

Severdigheter 

Andalusia har en attraksjon som tiltrekker seg flere gjester enn noen annen; regionens mange fantastiske kyststrekninger som Costa de Almeria og Costa de la Luz

Hvis du er på ferie med barna vil du sikkert sette pris på attraksjoner som Tivoli World i Benalmadena og Isla Magica i Sevilla. 

Andalusia er også et drømmeområde for kulturelskere. Her kan du f.eks. utforske det berømte Alhambra-palasset i Granada, det kongelige palasset Alcàzar i Sevilla og Mezuita i Còrdoba. 

Coto de Donana naturreservat er et besøk verdt for alle naturinteresserte, og en tur gjennom de hvite landsbyene i Alpujarras-området i fjellkjeden Sierra Nevada er et must for alle som vil oppleve det landlige og autentiske Andalusia. 

Strendene 

Du kommer til å bli forelsket i utvalget av strender på ferien din i Andalusia. Costa de la Luz er hjemsted for den vakre Bolonia-stranden, og du vil ha mange av sandstrendene å velge mellom langs Costa de Almeria. 

Sandstranden La Herradura på Costa Tropical er populær blant familier og badegjester med en interesse for vannsport, og du finner en håndfull "chiringuitos" (strandresturanter) langs strandpromenaden. 

Med lavt vann og fantastisk utsikt over fjellene er Playa el Playazo ideel hvis du leter etter en familievennlig strand som ligger litt avsides fra de største turistmassene. 

Til tross for at stedet er blitt brukt som scene for flere berømte film- og tv-produksjoner, er Monsul-stranden, beliggende i Cabo de Gata National Park, fremdeles en forholdsvis ukjent og uberørt perle. Med sin bløte sand, klare, blå vann og utrolige klippeformasjoner, vil denne stranden være en stor grunn til at feriegjester lett bruker en hel dag her, i vakre, rolige omgivelser. 

Mat og drikke 

Andalusia byr bokstavelig talt på noe for enhver smak; fra tørket skinke og nyfanget fisk til berømte spanske retter som gazpacho og paella.

Regionen er også fødestedet for tapas, så du har her en enestående sjanse til å oppleve den berømte tapaskulturen som også finnes andre steder i Spania.

Serranoskinke er en klassiker i Andalusia, og takket være lokalbefolkningens middelhavsdiett kan du forvente et stort og velsmakende utvalg av fisk og skalldyr som f.eks. fritura malaguena, som består av et bredt sortiment av fisk.

Andalusia er også hjemstedet for noen verdensberømte viner, spesielt vinen fra Jerez de la Frontera; prøv f.eks. et glass Jerez sherry - den klare og tørre fino-versjonen er en andalusisk favoritt, men manzanilla er like så populær blant vinelskere. 

Men ingen spansk ferie vil naturligvis være komplett uten et forfriskende glass sangria

Familieferie 

Det er mange gode muligheter for en familieferie i Andalusia. Malaga er kanskje det mest populære feriestedet for familier på Spanias sørkyst, takket være de store sandstrendene på Costa del Sol og fornøyelsesparkene i det populære Benalmadena, som Tivoli World. 

Du finner mange andre artige attraksjoner i Andalusia, fra Isla Magica i Sevilla til BioPark i Fuengirola. Hvis du reiser med barn er en tur på hvalsafari i Tarifa en spennende mulighet. 

For de naturinteresserte familiene er et besøk i Parque Nacional Coto de Donana (spanias største naturreservat og hjemsted for forskjellige økosystem) et sted hvor både voksne og barn kan se frem til en god dag ute. 

Reiser for par

Andalusia er et opplagt reisemål for par, idet regionen byr på mange steder hvor man i fred og ro kan nyte den sørspanske solen, kulturen og gastronomien, fjernt fra de store feriestedenes trengsel og larm. 

Nyt f.eks. en romantisk ferie i byen Cadiz. Byen er ikke blant Spanias aller mest besøkte, selv om den byr på masse historie og kulturelle severdigheter som Catedral de Cadiz, El Puerto de Santa Maria og de romerske ruinene Baelo Claudia. Og byen har et spesielt miljø for den berømte tapas-kulturen og flamencomusikken, som gjør reisemålet opplagt for par som er på utkikk etter en mer autentisk og et mindre overveldende sted å feriere på. 

Et opphold i den historisk spennende og tradisjonelle byen Ronda, som Hemingway var med på å sette på verdenskartet, kan også anbefales. 

Hvis du vil til en litt større by med flere severdigheter, men hvor du fremdeles har mange muligheter til å finne det klassiske Andalusia og dets gjemmesteder, vil en reise til byene Granada eller Cordoba være opplagt. 

Aktiv ferie 

Det er mange muligheter for utendørs aktivitet i Andalusia som f.eks. windsurfing eller kiteboarding i Tarifa på Cadiz-kysten, Go-Karting i Malaga og off-roading i Cadiz. 

Syklister og fritidssyklister vil elske å sykle langs de ubrukte jernbanelinjene Vias Verdes, som nå er reservert for syklister og turvandrere. 

Garganta del Chorro er et av de mest berømte stedene for klatrere, takket være kløftens utrolige klippeformasjoner og den forhøyede broen kjent som El Camino del Rey.

Slik finner du en billig reise til Andalusia

Ønsker du å reise til Andalusia fra Norge, da er det adskillige rute- og charterflyavganger fra hele landet. De klassiske charterreisene  med All Inclusive er fortsatt en favoritt og et opplagt valg for mange. Men vil du heller reise for deg selv til Andalusia, er det også gode muligheter til å finne billige flybilletter til f.eks. Malaga. 

Les mer om reiser til Andalusia på turistkontorets hjemmeside her, eller søk etter reiser til Andalusia i søkemaskinen her på Solfaktor. Vi sammenligner priser på reiser til Andalusia fra alle flyselskaper og hotell i databasen. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål i Andalucia

Populære hoteller i Andalucia

Spania, Andalucia, Malaga
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Casares
  • Nærmeste flyplass: 92 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Ronda
  • Nærmeste flyplass: 102 km
  • Avstand til sentrum: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Andalucia?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 73 anmeldelser