Reiser til Andalucia

Ferie til Andalucia er et fantastisk reisemål for deg som ønsker å oppleve autentisk spansk kultur, rik historie og naturskjønt landskap. Her kan du nyte strandliv i det sørlige Spania, gastronomiske matopplevelser og utforske regionens imponerende arkitektur og verdensberømte attraksjoner. Bestill en billig reise til Andalucia med Solfaktor!

Andalucia som reisemål

Andalucia er en region sør i Spania, mellom fjellkjeden Sierra Morena og Middelhavet, og dekker nesten hele det sørlige Spania. Regionen grenser mot vest til Portugal og mot sør til den engelske kronkolonien Gibraltar. Andalucia består av åtte provinser. Almeria, Granada, Malaga, Jaen, Cordoba, Sevilla, Cadiz og Huelva. Andalucia er Spania sitt mest befolkede region med over 8,4 millioner innbyggere.

Du vil aldri gå tom for opplevelser på en reise til Andalucia. Fra den mektige regionshovedstaden Sevilla i vest til den vakre ørkenbyen Almeria i øst finner du rik kultur, historiske severdigheter og minneverdige aktiviteter. Det er også mange som ønsker å nyte den solrike spanske kysten i Andalucia og de mest populære destinasjonene er Costa de Almeria og Costa del Sol. En reise til Andalucia passer like godt for familier med barn, romantisk parferie, vennetur eller aktiv ferie.

Regionen er fødestedet for mye av det som mange i dag betrakter som typisk spansk. Som tyrefekting, flamenco og tapas. Her kan du blant annet oppleve flott maurisk arkitektur fra den 800 årige perioden da maurerne hadde herredømmet i Andalucia. Det mest berømte bygningsverket fra maurertiden er den verdensberømte mauriske festningen Alhambra i Granada. Som står på UNESCOs verdensarvliste og er en av Spania sine største turistattraksjoner.

>> Les  mer om ferie i Spania her

>> Les også om restplasser til Costa del Sol her

>> Les mer om reise til Marbella her

Strender i Andalucia

Andalucia er kjent for sine vakre strender og kystlandskap og det er bredt utvalg strender for enhver smak. Enten du vil bade og sole deg i rolige omgivelser eller om du ønsker mer strandliv og vannsportaktiviteter vil du finne noe som passer deg på ferie i Andalucia. 

Costa de la Luz er hjemsted for den vakre Bolonia-stranden og du vil ha mange langstrakte strender å velge mellom langs Costa de Almeria. Nord for Costa de Almeria ligger den familievennlige sandstranden El Playazo. Stranden er langgrunn og ligger litt avsidesliggende til med fantastisk utsikt over fjellene. Perfekt for familier på ferie med barn.

Costa del Sol finner du populære feriesteder som Marbella, Malaga og Torremolinos. Med både roligere bukter og større sandstrender med mange fasiliteter. Nord for Malaga og sør for Costa de Almeria ligger sandstranden La Herradura, på Costa Tropical. Den er svært populær for deg som ønsker vannsport og fasiliteter og her ligger det flere strandrestauranter langs hele strandpromenaden.

Aktiv ferie i Andalucia

Det er et bredt utvalg av opplevelser og aktiviteter for deg som søker aktiv ferie i Andalucia. Er du glad i vannsportaktiviteter kan du for eksempel prøve deg på windsurfing eller kiteboarding i Tarifa på kysten av Cadiz.

Syklister vil også elske landskapet i regionen. Her kan du sykle langs ubrukte jernbanelinjer, kalt Vias Verdes, som er reservert for syklister og turgåere. Garganta del Chorro er et yndet sted for klatring. Med sine utrolige klippeformasjoner og den forhøyede broen El Camino del Rey. Som betyr "kongens lille sti".

Nerja er en liten historisk by på Costa del Sol. Kystlinjen akkurat her er noe av det vakreste i området med flere nydelige, små og store strender avgrenset av stolte klipper. Nerja er stedet for vindsurfing og seiling, ved siden av strandlivet.

Reiser du med barn er det for eksempel spennende å bli med på hvalsafari i Tarifa. Du finner også flere fornøyelsesparker som Tivoli World i BenalmadenaCosta del Sol, Isla Magica i Sevilla og BioPark i Fuengirola.

Når er det best å reise til Andalucia?

Klimaet i Andalucia er subtropisk og regnes som det varmeste i Europa. Du kan reise til Andalucia hele året rundt, men temperaturen vil variere avhengig av hvor i regionen du befinner deg. Det er kalde vintre og varme somre i innlandet og fjellområdene, mens langs kysten er det varme somre og milde vintre. Som gjør at Costa del Sol er et svært populært område.

Reiser du til kysten av Andalucia for sol og bad er høysesongen på sommeren mellom juni og august. Da er det mange turister og høyere priser. Det kan bli ekstremt varmt i denne regionen på sommeren, med temperaturer opp mot 40 grader. Spesielt i innlandet. 

Ønsker du å reise til innlandet av Andalucia er våren og høsten en flott tid å ta en ferie på. Da kan du nyte naturskjønt landskap, behagelige temperaturer og mindre turister. Både på høsten og våren er det mange festivaler og kulturelle arrangementer i regionen for deg som ønsker å oppleve den andalusiske kulturen. 

Fra desember til februar er det kaldt og ofte snø i innlandet og fjellområdene av Andalucia. Langs Costa del Sol derimot kan det fortsatt være behagelig og solrikt om vinteren.

Severdigheter i Andalucia

Andalucia er et eldorado for kultur og historie. Spesielt byer som Granada, Sevilla, Cordoba og Cadiz inviterer til storslåtte monumenter og historiske attraksjoner. I Granada ligger det verdensberømte palasset Alhambra, med imponerende arkitektoniske detaljer og vakre hager. Det er et av Spania sine mest ikoniske og velbevarte monumenter og står på UNESCOs verdensarvliste.

Regionshovedstaden Sevilla byr på en pulserende stemning med vakre parker og livlig uteliv. Her kan du besøke den største gotiske katedralen i verden, det kongelige palasset Alcàzar og Giralda-tårnet. Spaser langs elven Guadalquivir og nyt en avslappet ettermiddag i Maria Luisa-parken.

Vakre Cordoba var tidligere et av Europas største kulturelle sentre og dens historiske gamleby står på UNESCOs verdensarvliste. Noen av de største attraksjonene i byen er Mezquita, som er en kombinert katedral og moske. Festningen, Alcázar de los Reyes Cristianos, er absolutt også verdt et besøk.

Den vakre kystbyen Cadiz er en av de eldste byene i Europa og byr på en rik historie som strekker seg helt tilbake til fønikerne. Her finner du en blanding av ulike arkitektoniske stiler og noen av de største attraksjonene i byen inkluderer den gamle bymuren, Catedral de Cadiz, El Puerto de Santa Maria og de romerske ruinene Baelo Claudia. Cadiz er også kjent for sin vakre strandpromenade og strender. Inkludert Playa de la Caleta og Playa Victoria. Cadiz er videre kjent for den berømte tapas-kulturen og flamenco, samt en av de største karnevalsfeiringen i Spania. Her kan du oppleve parader med kostymer, musikk, dans og flere festivaler og arrangementer årlig.

>> Les  mer om en ferie til Torremolinos her

>> Les også om restplasser til Malaga her

>> Les mer om reise til Fuengirola her

Matopplevelser og natteliv i Andalucia

En reise til Andalucia byr på storslåtte matopplevelser. Regionen er kjent for sin rike mat- og drikkekultur og her kan du nyte både spansk serranoskinke, fersk fisk og skalldyr og tradisjonelle retter som gazpacho og paella. Andalucia er opphavsstedet til tapas så den berømte tapaskulturen står sterkt i hele regionen. 

Maten nytes alltid med noe godt i glasset på ferie i Andalucia. Her finner du flere verdensberømte viner og sherry. Fra blant annet Jerez de la Frontera eller den tørre fino-versjonen som er en andalusisk favoritt. Du kan heller ikke unngå å nyte et glass forfriskende sangria på ferie i Spania.

Nattelivet i Andalucia er størst i Sevilla og Malaga og her finner du mange barer og klubber som holder åpent til langt på natt. Flamenco er også stort i regionen så du kan oppleve feststemning med både live-musikk og flamenco-opptredener i flere av regions større byer. Ønsker du å oppleve lokal feststemning er det også mange festivaler og arrangementer i Andalucia. For eksempel arrangeres Feria de Abril i Sevilla (i april) og Feria de Agosto i Malaga (i august) årlig med gatefest, dans og musikk.

Naturopplevelser i Andalucia

For deg som ønsker å oppleve Andalucia sin vakre natur og landskap er Sierra Nevada et flott sted å besøke. Her finner du den høyeste fjellkjeden på Den iberiske halvøy, Mulhacén. Dette er et flott sted for utendørsaktiviteter som fotturer og sykling, samt ski på vinterstid. Du finner også en rekke nasjonalparker. Inkludert Coto Donana og Sierra de Grazalema. 

For deg som vil oppleve det landlige og autentiske Andalucia på ferie bør du besøke de pittoreske landsbyene i Alpujarras-området. Landsbyer som Ronda, Mijas og Frigiliana. Den historiske byen Ronda ligger på et høydeplatå over en imponerende kløft med majestetisk utsikt. Ronda har en rik historie som går helt tilbake til romertiden og flere berømte attraksjoner som er verdt å oppleve.

Fly og hotell i Andalucía

Den enkleste måten å komme seg fra Norge til Andalucia er med direktefly til Malaga. Du kan reise fra flere norske byer året rundt og flytiden er ca 4 timer og 15 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Malaga internasjonale lufthavn. I høysesong kan du også finne direktefly til regionshovedstaden Sevilla, men vanligvis er det med én mellomlanding fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Du kan velge om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise som inkluderer fly, hotell og eventuelt leiebil. 

Du kommer deg enkelt fra Malaga til andre steder i Andalucia. Det er et godt utbygd veinett med både alternativer som tog og buss. Mange velger også å ha leiebil for å utforske regionen på egenhånd. 

Det er et bredt utvalg av overnattingsmuligheter i Andalucia. Her finner du alt fra luksuriøse hoteller, all-inclusive hoteller, små boutique hoteller, rimelige gjestehus og ferieleiligheter. I storbyene Malaga og Sevilla kan du velge mellom hoteller i alle prisklasser og her kan du bo i kort avstand til severdigheter og aktiviteter. Det det lønner seg å bestille i god tid for å sikre seg de beste tilbudene på hotell. Reiser du til Andalucia på sol- og badeferie finner du et stort utvalg resorts, hoteller og feriehus på Costa del Sol

Uansett hva du ønsker for din ferie til Andalucia kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Reisemål i Andalucia

Populære hoteller i Andalucia

Spania, Andalucia, Puerto Banus
8,4
Meget bra
1819 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Avstand til sentrum: ca. 7 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Alcaucin
9,0
Fantastisk
32 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 71 km
  • Nærmeste strand: ca. 23.6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Cordoba
9,4
Fantastisk
2639 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 141 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Andalucia?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 184 anmeldelser