Reiser til Castellammare del Golfo

Den nordsicilianske perlen Castellammare del Golfo, som har blitt beskrevet for å være den kanskje vakreste halvøya på Sicilia, er både en livlig og avslappende by på én gang.  Den egner seg som et perfekt utgangspunkt for en ferie på den søritalienske ferieøya.

Den lille pittoreske byen med kun ca. 15 000 innbyggere bugner av gode restauranter med rik nordsiciliansk gastronomi, og i hovedgaten Corso Garibaldi er det et stort antall kafeer, puber, restauranter og butikker som gjør at du sannsynligvis ikke vil mangle noe i ferien. Og hvis du gjør det, er øya og den regionale hovedstaden Palermo ikke mer enn omtrent en times kjøretur unna i østlig retning (ca. 67 kilometer).

Velkommen til Sicilia med Solfaktor! Vi spesialiserer oss på reiser til Castellammare del Golfo og andre destinasjoner på øya. Bestill ferien til Italia som en komplett pakkereise inkl. hotellovernatting, fly og transport tur/retur fra flyplassen eller leiebil. Hvis du heller vil arrangere reisen til Sicilia selv, kan du selvfølgelig også enkelt bestille hotell i Castellammare del Golfo gjennom Solfaktor.

Marinaen

Sentralt i byen ligger havnen/marinaen kalt «Cala Marina», som emmer av liv og glade dager med båter som ligger til kai, lokale fiskere som gjør seg klare til å gå ut på havet og turister, som spiser på marinaens mange restauranter og barer. Fra marinaen går byen med trappetrinn og svingete gater opp til torget Piazza Petrolo i én retning eller mot byens sentrale hager, hvor sentrum med sine mange butikker, kafeer og restauranter ligger.

Populært filmsett

Hvis du synes byen ser kjent ut når du først ser den, kan det være fordi den har dukket opp ofte i forskjellige filmer, inkludert For the Love of Mariastella, Ocean's Twelve, Avenging Angelo, My name is Tanino og TV-seriene Cefalonia og Montalbano.

Severdigheter og utfluktsmuligheter

Castellammare del Golfo er ikke i seg selv rik på severdigheter og attraksjoner, hvis man ser bort fra byens etno-antropologiske museum. Det finnes derimot en rekke flotte historiske severdigheter ikke langt fra byen, ikke minst den eldgamle, sagnomsuste byen Segesta, som ligger i Trapani -provinsen. Denne huser et kjent gresk teater som fortsatt brukes til fremføring av greske dramaer, og et uvanlig godt bevart dorisk tempel like utenfor byen.

Området byr også på utmerkede muligheter for utflukter til sjøs. Fra Castellammare del Golfo kan du ta en båttur fra Cala Marina til Egadi-øyene utenfor Trapani.

Mot øst har Castellammare Bay en strekning på 30 kilometer med hvite sandstrender. Og mot vest finner du den bortgjemte Riserva naturale dello Zingaro med sin bukt og strender kun tilgjengelig til fots eller med båt.

Hvis du derimot får behov for litt storbyliv, ligger region- og øyhovedstaden Palermo, med sine over en halv million innbyggere kun en times kjøretur østover. Her finnes utallige butikker, torg, restauranter, kafeer og markeder, og ikke minst byens mange, store historiske severdigheter inkludert åtte steder som har blitt erklært et UNESCOs verdensarvsted, noe som bidrar til å gjøre Sicilia til regionen med flest UNESCO-steder i Italia.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Castellammare del Golfo

Populære hoteller i Castellammare del Golfo

Italia, Sicilia, Castellammare del Golfo
9,5
Fantastisk
152 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 46 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Castellammare del Golfo
9,3
Fantastisk
254 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Castellammare del Golfo
9,1
Fantastisk
484 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 54 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)