Reiser til Trapani

Den halvmåneformede havnebyen Trapani ligger ved foten av Erice-fjellet på Sicilias vestkyst. Trapani er en mellomstor by med omkring 75.000 innbyggere og er et godt utgangspunkt for en opplevelsesrik ferie på den italienske middelhavsøya. Samtidig behøver du ikke forlate Trapani for å svømme i det asurblå havet; i gangavstand fra byen ligger flere brede, langgrunne sandstrender som frister til avslappende stunder med familien. 

Velkommen til Sicilia med Solfaktor! Vi er spesialister på reiser til Trapani og området omkring havnebyen, samt andre reisemål i Italia.

Badeferie med mange opplevelser

Hvis du reiser til Sicilia for å oppleve mer enn å ligge på strendene ved Trapani (på tross av at det er fristende å tilbringe hele ferien der) er Trapani et godt utgangspunkt for å besøke spennende utfluktsmål i byens nærområde. Fra Tapani kan du for eksempel seile ut til den lille øygruppen De egadiske øyer, som utover sine mange grotter og krystallklart badevann er kjent for naturskjønne vandreruter i baklandet, som også byr på vakre utsikter. Hvis du vil lære om Sicilias historie, bør du også benytte deg av muligheten til å besøke ett av de viktigste arkeologiske områdene ved Middelhavet, nemlig Selinunte, som ligger knapt halvannen time med bil sør for Trapani. Her kan du utforske noen av Sicilias best bevarte ruiner, inkludert adskillige store templer fra tiden da grekerne regjerte på Sicilia. 

Du kan imidlertid også enkelt bruke en hel dag på å rusle rundt i gamlebyen i Trapani, som riktignok ikke har gamle greske templer, men til gjengjeld har flere vakre middelalderkirker som katedralen, Duomo di Trapani, som ble bygget i 1421. Et annet mer levende stykke kulturhistorie i Trapani kan du oppleve hvert år i påsken, når et stort opptog, I Misteri, av byens brorskap bærer religiøse statuer fra 1600- og 1700-tallet rundt i byens gater. Opptoget tar 16 timer fra langfredag ??til natt til lørdag!

Salt og vin

Historisk sett er Trapani også kjent for sin saltproduksjon. Sør for byen ned mot Marsala kan du fortsatt se saltmarkene. Det er fremdeles noe saltutvinning i området selv om det brukes litt mer moderne maskiner enn da fønikerne hadde ansvaret for produksjonen. Et besøk til det lille Museo delle Saline en 15-minutters kjøretur sør for byen kan også anbefales.

Akkurat som salt har blitt utvunnet ved Trapani i årtusener, har området en lang tradisjon for vindyrking – både rødt og hvitt. Det er herfra den velkjente Marsala-vinen kommer fra, som du selvsagt får rikelig anledning til å smake på i høytiden. Den minner riktignok litt om portvin og passer nok best til dessert. Både Marsala og de andre vinene serveres i de mange restaurantene og trattoriaene i Trapani. Konsentrasjonen av gode spisesteder er høyest i gamlebyen ved havnen. Her kan du se frem til unike kulinariske opplevelser med retter fra det tradisjonelle sicilianske kjøkkenet. I Trapani spiller selvfølgelig fersk fisk en viktig rolle på menyen. Populære, lokale spesialiteter er fiske-couscous og Pesto alla Trapanese. Som alltid, når reisen går til Italia, bør du også spise på pizzeria minst én gang.

Lett å reise til Trapani

Trapani lufthavn, Aeroporto Vincenzo Florio Trapani Birgi, ligger bare en 20-minutters kjøretur sør for byen. Spesielt i sommersesongen er det gode flyforbindelser hertil, med blant annet Ryanair. Hvis du derimot ikke finner en passende rute til Trapani, så er Palermo også et godt alternativ. Det tar omtrent en og en halv time å kjøre fra Palermo til Trapani.

Trapani i seg selv er ikke større enn at du kan gå rundt til det meste i den indre byen. Det finnes imidlertid også busser som kan brukes til å besøke andre byer i regionen, i tillegg til togforbindelse fra Trapani til Palermo og Marsala. Ønsker du å utforske severdighetene på Sicilia i ditt eget tempo, er det imidlertid en fordel å leie  bil. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Trapani

Populære hoteller i Trapani

Italia, Sicilia, Trapani
8,4
Meget bra
201 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Trapani
9,6
Fantastisk
122 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, Trapani
9,1
Fantastisk
667 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi