Reiser til Catania

Catania ligger på østkysten av Sicilia og er en historisk by med travle gater og torg, og mange monumenter fra romertiden.

Oppdag den Sicilianske byen Catania.

Catania ligger på østkysten av Sicilia og er en historisk by med travle gater og torg, og mange monumenter fra romertiden.

Silhuetten av Etna, ligger ruvende bak byen, og ønsker du å reise rundt på egenhånd, er Catania et utmerket utgangspunkt for å oppdage Sicilia.

Italias tredje største flyplass, Fontanarossa Airport (CTA), ligger ca 6 km sørvest for byen. Det går buss og taxi til og fra flyplassen.

Går man en tur rundt i sentrum kan byen virke meget kaotisk med masse støy med ivrige aktiviteter over alt. Sentrum strekker seg bak den gamle havnen og dens pulserende hjerte i Via Etnea -som går fra Villa Pacini til Villa Bellini-. Sentrum er meget renovert de seneste årene, så monumenter og de store paléer fremstår velholdt og innbydene. Vil man foreta en kort utflukt, er det verdt å besøke domkirken, rådhuset og elefantfontenen -elefant er Catanias symbol- som står på torget. Villa Bellini og den tilhørende hagen er et godt avslapningssted etter at man har vært igjennom Via Etnea med dens mange forretninger.

Berømt pastarett

Velger man å oppholde seg i byen, så anbefaler vi at man opplever byens gater og prøver noen av de mange spisestedene. Etnas sorte lavasten preger mange av de gamle husene som ikke er like pompøst som ellers pryder paléene. I Catania ligger dessuten Teatro Massimo Bellini, som er tilegnet byens mest kjente komponist. Her er det ofte operaer, og det var Bellinis "Norma" som under premieren her i byen ble starten på den berømte pastaen "Spaghetti alle Norma" som består av auberginekaviar, tomatsaus og røkt ricottaost. Dette er noe som finnes på menyene hos de fleste spisestedene.

Mer informasjon til din reise til Catania

Catania, som ligger ved foten av vulkanen Etna på den østlige delen av øya, er den neststørste byen på den deilige ferieøya Sicilia. Byen er hovedstaden i provinsen Catania, og har 306 464 innbyggere - og mer enn en million innbyggere det urbane innlandet - noe som gjør den til en av de syv største byene i Italia. Byen ble grunnlagt allrede i det åttende århundre f.Kr., og hadde sitt høydepunkt i det fjortende århundre og et stykke inn i renessanseperioden, da den var et av Italias kulturelle, politiske og kunstneriske sentre. I dag er den - sammen med hovedstaden Palermo - et av Sicilias to store økonomiske og kulturelle sentre og har blant annet Italias tredjestørste flyplass. 

Byen er både velsignet og beheftet med sin nærhet til vulkanen Etna. Vulkanens aske har bidratt til å gjøre jorden rundt byen fruktbar, noe som blant annet har kommet områdets vindyrkere, fruktdyrkere og bønder til gode, men samtidig har voldsomme vulkanutbrudd opp gjennom historien ødelagt store deler av byen flere ganger. For tilreisende som ankommer med fly til Catanias flyplass er det en fantastisk opplevelse å bli møtt av synet av den imponerende vulkanen - som er Europas høyeste aktive vulkan - fra luften. 

Blant byens største severdigheter finner du byens barokkpregede sentrum som er erklært verneverdig verdensarv av UNESCO. Her kan du blant annet oppleve byens vakre katedral som ble bygget i perioden 1078-1093 på ordre av den normanniske Kong Roger den Første av Sicilia, hvis forfedre hadde nordiske røtter. 

Andre severdigheter som kan anbefales er byens gresk-romerske teater fra det andre århundre bak St. Frans av Assisi-kirken; Palazzo degli Elefanti (Elefant-palasset) som ble bygget i 1696 og som i dag rommer byens rådhus; Castello Ursino som er et velholdt slott bygget i det trettende århundre til kongefamilien og som i dag er et offentlig museum; og Teatro Massimo Bellini som er tilegnet byens mest kjente komponist, opera-komponisten Vincenzo Bellini, som ble døpt "Catanias Svane" på grunn av verkene hans sine lange, melodiske strukturer. Her settes det jevnlig opp operaer, ikke minst Bellinis kjente vetk "Norma".

En av Sicilias største byer. Bestill reiser til Catania med flybillett og feriehus.

Nå har du muligheten til å kjøpe hele pakkereiser til Sicilia med Solfaktor. Bestill en reise til Catania inkl. flyreise fra Norge, leiebil på flyplassen og overnatting i et eller flere av våre feriehus.

Catania er Sicilias nest største by og ligger syd for Etna -den vennlige vulkanen som den kalles, og kan ses fra hele byen-. Catania er en gammel handelsby som ligger langt fra palermitanske formaliteter. På byens marked -er hver formiddag utenom helligdager- kommer bønder fra det frodige innland, og møter de handlende som kommer inn med deres skip.

Flyplass og butikkområder

Det meste av byen ble ødelagt på slutten av 1600-tallet, så dens utseende er idag preget av gjennoppbygging på 1700-tallet. Byen, som idag har ca 350 000 innbyggere, har også Italias tredje største flyplass, og et stort handelsområde med store kjøpesentre -syd for sentrum ved Misterbianco.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Catania

Populære hoteller i Catania

Italia, Sicilia, Catania
9,4
Fantastisk
811 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Catania
9,3
Fantastisk
1327 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 6.2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, Catania
9,4
Fantastisk
294 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Catania?

6,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 7 anmeldelser