Reiser til Cefalu

Cefalu er en middelalderby som er restaurert og bevart etter alle kunstens regler. Byen har en fantastisk beliggenhet rundt en spektakulær klippe, og bebyggelsen går helt ned i strandkanten.

Det er ikke rart at Cefalù på Sicilias nordkyst er blitt et ytterst populært feriemål. Den romantiske middelalderbyen ligger ikke bare tett ved en av øyas beste badestrender, men byr også på masse stemningsfulle, brosteinbelagte gater og torgplasser som emmer av historie. Vil du ikke slappe av hele dagen på stranden, da kan du bruke lang tid på å utforske byen med dens flotte katedral og mange gode resturanter. 

Vil du ha et godt overblikk over byen, den vakre bukten og de bakvedliggende fjellene, bør du vandre en tur opp på klippene bak byen, La Rocca. Det er en steil tur opp, men dine anstrengelser belønnes med en fantastisk panoramautsikt og den sjarmerende gamle bykjernen gjør Cefalù til et perfekt reisemål for både familier og par. 

Atmosfæren av det opprinnelige Sicilia.

Cefalu har en fantastisk beliggenhet rundt en spektakulær klippe med samme navn. Dette er en middelalderby som er restaurert og bevart etter alle kunstens regler, og bebyggelsen går helt ned i strandkanten.

Småbyen er ikke større enn at du opplever det meste på en spasertur. Nede ved stranden kan du nyte et godt måltid på en av de mange restauranter i området. Byen har et trivelig sentrum med flere små og hyggelige butikker.

Cefalu har sin egen bystrand og på begge sider av byen finner du flere nydelige strender i små bortgjemte viker.

Vil du oppleve mer av øya i ferien er det god offentlig kommunikasjon til flere severdige steder.

Hoteller i Cefalù

Populære hoteller i Cefalù

Italia, Sicilia, Cefalù
8,7
Meget bra
677 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 100 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Cefalù
8,7
Meget bra
951 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 96 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, Cefalù
8,8
Meget bra
964 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 99 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Inspirasjon og fakta

Cefalù ligger rundt 70 km fra Palermo ca. midt på Sicilias nordkyst ved foten av en 270 meter høy klippe. I dag kaller de lokale klippen bare for La Rocca, og turister vandrer gladelig hele veien opp til toppen for å nyte den formidable utsikten. På fønikernes tid på det her et lite tempel, Tempio di Diana, hvis rester fortsatt kan sees. Det er også rester av festningsverker fra de etterfølgende århundrede oppe på klippen samt ruiner av små kapeller. Det mest kjente bygningsverket i Cefalù ligger nede i byen: katedralen, Duomo fra det 12. århundre og dominerer byens hjerte. Den ble i 2015 ført opp på UNESCOs verdensarvliste. 

Katedralen og resten av den gamle byen, som man ser den dag i dag, ble etablert da normanniske Roger 2. av Sicilia hadde herredømme. Byens opprinnelse går tilbake til grekernes tid på øya. Navnet Cefalù stammer fra det greske ordet for kapp/forfjell. I dag merker man lett byens lange historie når man går en tur rundt i de stemningsfulle, smale gatene. Tross den lange historien og nåtidens turisme, er det tydelig at dette fortsatt er en by med masse av lokalt liv. Se bare opp og se vasketøyet som henger fra de flotte smedjernsbalkongene. 

Byens stemningsfulle gamle hjerte og den flotte badestranden er i seg selv grunn nok til å reise til Cefalù. Men byen er også et godt utgangspunkt for å utforske de andre sjarmerende byene og severdighetene på det nordlige Sicilia. Mot sør ligger f.eks. Parco delle Madonie med idylliske landsbyer som Castelbuono, og imponerende fjell som du kan utforske på vandreturer. Parken er utover de høye fjellene kjent for sitt rike planteliv med mange arter som ikke finnes andre steder. Dette kan du fordype deg i på tallrike vandrestier. Trenger du litt mer fart og spenning, da har du også muligheten til å mountainbike i det store området. 

Får du lyst på litt storbyliv, da er det lett å ta toget fra Cefalù inn til Palermo. Det tar ca. en time før du står blandt byens mange butikker og museer.

Resturanter og butikker

I dag brer Cefalù, som har knappe 15.000 innbyggere, seg ut langs stranden mot sørvest. Men den høyeste konsentrasjonen av spisesteder finner du i den gamle byens smale gater. Om du så har lyst på noe godt fra havet eller en autentisk italiensk pizza, så finner du dette her. Før eller etter måltidet kan du ta en rolig spasertur langs promenaden. Slå deg ned på en av benkene og nyt byens lys som speiler seg i havet. På kvelden er det også masse liv i hovedgaten Corso Ruggero II og i de mange små sidegatene med deres resturanter, små trattoriaer, pizzarier og barer. 

Det er også i den gamle bydelen at du kan gå på oppdagelse i småbutikker på rad og rekke, med alt fra internasjonale merkevarer til lokale kunsthåndverk. Har du glad i søtsaker, da kan du glede deg over at Cefalù ifølge kjennere også har noe av de beste bakeriforretningene på Sicilia. Til de daglige trengsler er det adskillige minimarkeder med et fornuftig utvalg. Det ligger også et par litt større supermarkeder i kvarteret bak stranden sørvest for den gamle bydelen. 

Transport 

Cefalù ligger ca. 1 time og 20 minutters kjøring fra Palermo Flyplass som har forbindelser til adskillige byer i Italia og resten av Europa. Med en enkelt mellomlanding har du derfor mange muligheter til å fly hit fra Norge. Det er motorvei det meste av veien fra Palermo til Cefalù, og de to byene er også forbundet av tog. Det er avganger hver time. Flyr du i stedet til Catania flyplass, som er øyas mest benyttede flyplass, har du knappe 2 timers kjøring til Cefalù. 

Du kan komme deg rundt i Cefalù med buss, i likhet som at det også er bussforbindelser til flere av nabobyene. Togstasjonen ligger i gåavstand fra den gamle bydelen. Ankommer du i bil må det frarådes at du begir deg inn i bykjernen. De smale gatene her utforskes best til fots. Ligger ditt hotell sentralt, da kan det anbefales å forhøre deg om parkeringsmuligheter før ankomst. 

Den beste årstiden å reise på? 

Cefalù` befolkning på knappe 15.000 vokser i sommersesongen (juli og august) til nesten 50.000. Med en gjennomsnitlig dagstemperatur på rundt 26 grader er dette månedene hvor mange av byens besøkende og lokale søker mot stranden og dens forfriskende, azurblå vann. Vil du gjerne unngå den verste ferietrengselen, er før- og sensommeren også gode tidspunkter. Været er fortsatt behagelig med temperaturer som ofte når over 20 grader. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her