Reiser til Agrigento

Agrigento er en by som ligger på Sicilias sørvestlige kyst, som siden 1997 har vært å finne på UNESCOs verdensarvsliste. Og hvorfor det? Jo, på grunn av Tempeldalen, Valle dei Templi, som ligger i byen – ett av de best bevarte greske monumenter fra omkring år 400 f.Kr. 

Byen med mange navn

Agrigento har hatt forskjellige navn, som har blitt endret alt etter hvem som har hatt makten i byen. Grekerne døpte området til Akragas, romerne kalte det Agrigentum, arabernes navn var Kerkent og normannerne kalte byen for Girgenti. Det var ikke før i 1927 at Benito Mussolini introduserte den italienske versjonen av det latinske navnet – Agrigento, som byen blir kalt i dag. 

Under grekernes tid i Agrigento vokste byen raskt og ble en av de rikeste i det store greske imperium. Under de Puniske krigene led Agrigento store tap, men i forbindelse med at romerne tok herredømmet i byen, begynte dens oppblomstring igjen. Da det romerske imperium falt, fulgte en usikker tid for innbyggerne i Agrigento, og mange av disse flyktet til det tidligere Akropolis, som grekerne hadde bygget – sannsynligvis for å beskytte seg mot alle angrep fra havet.

Det var nettopp et angrep fra havet som gjorde at araberne kunne overta kontrollen av Agrigento i år 828 e.Kr. Litt mer enn 200 år etter overtok normannerne Sicilia og bygde Castello di Agrigento for å kunne kontrollere byen. Før Agrigento til sist ble italiensk ved Giuseppe Garibaldi i år 1860, ble byen styrt av det spanske Bourbon. 

Tempeldalen – Valle dei Templi

De fleste av alle besøkende i Agrigento kommer til byen for å besøke Tempeldalen, Valle dei Templi, som er en arkeologisk plass og et av de mest fremstående eksempler på den antikke greske arkitektur og kunst. Plassen finnes på UNESCOs verdensarvsliste og har vært på den siden 1997, som et bevis på det ekstraordinære testamentet den greske sivilisasjon har etterlatt seg, som viser hvilken innflytelse historien har hatt verden rundt.

Tempeldalen omfatter 7 templer, hvor Concaridia-tempelet – takket være sin godt bevarte tilstand – regnes som noe av verdens vakreste arv etterlatt av den greske sivilisasjon. Tempelet ble bygget mellom 440-430 f.Kr. og består av 6x13 søyler, som dekker et areal på omkring 40x17 meter. Tempelet er døpt etter Concordia, den romerske gudinnen for harmoni. 

Et besøk til Tempeldalen er et must på din reise til Agrigento, og du kan naturligvis bestille en rundvisning for å finne svar på alle de spørsmålene du måtte ha om dette legendariske stedet.  

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Agrigento

Populære hoteller i Agrigento

Italia, Sicilia, Agrigento
9,0
Fantastisk
392 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 156 km
  • Nærmeste strand: ca. 7.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Agrigento
9,6
Fantastisk
482 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 156 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Agrigento
8,9
Meget bra
649 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 159 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Internettilgang / WiFi