Reiser til Modica

Den Sør-Sicilianske perlen Modica byr på enestående barok-arkitektur i skjønne omgivelser, et klima som egner seg til ferie året rundt, fantastisk sciliansk mat, og et perfekt utgangspunkt for turer rundt til andre av Sicilias store severdigheter. 

Modica er en av de åtte barokbyene i omegnen av Val di Noto som UNESCO har utnevnt til verdensarvsted. Byen består av to deler: Modica Alta, som er den eldste og høyestbeliggende delen og som ligger på toppen av en fjellskråning, og Modica Bassa, som ligger nede langs fjellskråningen og i dalen nedenfor. 

Modica ble i likhet med de andre byene i området ødelagt av et stort jordskjelv i 1693 og deretter ombygget i barok stil, hvilket ironisk nok senere har sikret byen dens berømmelse. I den nederste delen av byen, Modica Bassa, utgjør bydelenes bredeste gate opprinnelig byens elv som etter en katastrofal oversvømmelse i 1902 ble ødelagt og i dag er forvandlet til en vakker boulevard. 

Opplev Italia med Solfaktor! Vi er spesialister på reiser til området rundt Modica og andre reisemål på Sicilia. Bestill en samlet pakkereise inkl. hotellopphold, flyreise og transport eller leiebil, eller bestill hotellet ditt igjennom Solfaktor hvis du selv vil arrangere din reise til Modica. 

Del av Monti Iblei-fjellkjeden 

Modica ligger i Monti Iblei-fjellkjeden i Ragusa-provinsen på den sørøstlige delen av Sicilia. Byen har rundt 55.000 innbyggere.

Monti Iblei-fjellkjeden er karakterisert ved bilde fjellene og dype daler. Det er også tallrike skoger som veksler med de steingjerete som er så typiske for det sørøstlige Sicilia. De mer befolkede kystområdene er preget av bakker med terrasser hvor det dyrkes forskjellige middelhavs-vegetasjon og plateauer med oliventrær, vinstokker, sitrusfrukter og mandler. 

Severdigheter

Blandt byens største severdigheter er Duomo di San Giorgio, beliggende i den øverste bydelen, Modica Alta, som er byens store barokke katedral. Katedralen som har røtter tilbake til middelalderen er gjenopbygget etter jordskjelvet i 1693 og dedikert til helgenen St. George. 

Andre av byens store severdigheter teller Castello dei Conti som engang huset Modicas grever, det elegante barokpalasset Palazzo Napolino- Tommasi Rosso, og Palazzo San Domenico, som i dag huser byens rådhus, men som tidligere var et dominikansk kloster og et sete for den spanske inkvisisjonen på Sicilia. 

Utfluktsmuligheter

Den historiske perlen Ragusa som også er blitt erklært verdensarv av UNESCO, er et opplagt utfluktsmål når du er på ferie i Modica. Et annet opplagt utfluktsmål er Siracusa, som er kjent for sin enestående greske og romerske fortid, som du fortsatt kan se spor av i byen bl.a. i skikkelse av byens verdensberømte greske amfiteater. Siracusa er i øvrig, i likhet som Ragusa og Modica, opptatt på UNESCOs verdensarvliste. 

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Modica

Populære hoteller i Modica

Italia, Sicilia, Modica
9,4
Fantastisk
33 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 115 km
  • Nærmeste større by: ca. 10 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, Modica
6,2
Ganske bra
477 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 118 km
  • Nærmeste by: ca. 8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, Modica
9,1
Fantastisk
614 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 122 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi