Reiser til Ragusa 

Ragusa ligger litt inn i landet i det sørøstlige hjørnet av Sicilia. Byen kalles Broenes By på grunn av de tre pittoreske broene, som har en stor verdi for hele verden. Ragusa kalles også "øya på øya" eller "det andre Sicilia" av mange forfattere, kunstnere og økonomer på grunn av sin lange historie og dens annerledes sosioøkonomiske kontekst enn resten av Sicilia. I 1693 ble Ragusa rammet av et forferdelig jordskjelv som ødela nesten hele byen og tok livet av 5000 mennesker. Gjenoppbyggingen av byen fant først sted på 1800-tallet. 

Byen ble delt i to deler; Ragusa Superiore ligger på et platå og Ragusa Ibla ble bygget på toppen av ruinene av gamlebyen. Det arkitektoniske arbeidet tok høyde for å bevare noen av ruinene. I 2002 ble byen, sammen med den omkringliggende Val di Noto-dalen, skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste. I dag er Ragusa, på grunn av sine mange kirker og torg, et av de viktigste barokkarvstedene i Italia. 

Hva du kan se og gjøre på turen til Ragusa

Il Duomo di San Giorgio er et symbol på Ragusas oppstandelse etter jordskjelvet og bør definitivt inkluderes i listen over severdigheter du kan besøke i byen. Kirkens søyler, friser og statuer gjør fasaden til en typisk barokkbygning. Andre kirker som er interessante å besøke for sin barokke arkitektur er Chiesa di Santa Maria delle Scale og katedralen i den nye Ragusa.

For å oppleve byen kan du ganske enkelt bare ta beina fatt og tusle litt rundt. Historien og inntrykkene vil sette sine spor helt uten at du trenger å anstrenge deg. Mens du går rundt i byen kan du sette deg ned og ta en drink i en av barene eller kafeene og bare se på folk som går forbi. Hvis du ønsker mer enn det Ragusa tilbyr, kan du besøke noen av nabobyene Modica og Sicli. Modica er fødestedet til nobelprisvinneren Salvatore Quasimodos og huset han bodde i står fortsatt med minner og bilder slik det gjorde da han levde.

Når du er på Sicilia er du aldri langt fra kysten – og slik er det selvsagt også når du er i Ragusa. Den sørlige kysten av Sicilia byr ikke bare på den vakre naturen, som også er å finne i resten av Sicilia, men også en lang rekke andre spennende naturlige og historiske relikvier fra fortiden. Du kan f.eks. utforske naturlige grotter, huler og graver som kjennetegner sjarmen som denne delen av øya byr på. I området kan du også finne turstier, og er du fugleinteressert kan du være heldig å se arter som gallinula, snipe, rapphøns og rødbein.

Mat og drikke i Ragusa

Ragusas gastronomi har røtter i eldgamle tradisjoner – upretensiøse retter av råvarer rett fra gården er grunnlaget for enkelheten og autentisiteten som kjennetegner områdets matlaging. Smak på noen paier fylt med kjøttdeig eller lam i kombinasjon med ost og egg. Eller hvorfor ikke prøve fylt ribbe og kanin, som er typiske komponenter i en hovedrett i Ragusa. Når det kommer til ost, kan det være vanskelig å velge; Ragusano P.D.O., Caciocavallo Ibleo og Tumazzo er bare noen av alle de fantastiske ostene du kan smake. Og for å avslutte måltidet med noe søtt, må du smake mustazzola, en kake laget med honning og mandler, og som i én bit smaker av Sicilia.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Ragusa

Populære hoteller i Ragusa

Italia, Sicilia, Ragusa
9,4
Fantastisk
1212 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 110 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Sicilia, Ragusa
8,1
Meget bra
307 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 122 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Italia, Sicilia, Ragusa
9,3
Fantastisk
90 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 103 km
  • Nærmeste by: ca. 10.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)