Reiser til Rogatschewo

Den lille landsbyen Rogatschewo, også lokalt stavet Rogachevo, ligger omtrent 5 kilometer fra den attraktive Svartehavskysten nord for Varna. Denne litt avslappede beliggenheten er ideell hvis du vil ha en ferie med mer fred og ro enn det som er vanlig i de populære badebyene rett ved sjøen.

Rogatschewo ligger litt oppe i åsene, så flere steder i byen er det fin utsikt ned over det grønne landskapet mot det asurblå havet. Her oppe går livet stort sett sin vanlige gang, slik det har gjort i mange generasjoner. Noen få nye villaer og leilighetskomplekser vitner om en økende interesse for byen som destinasjon, men det er ingen skjemmende rader med høye hoteller eller hektiske handlegater.  I stedet, på en tur til Rogachevo, kan du fortsatt nyte ekte bulgarsk landsbystemning og et behagelig sakte tempo. Det er en skikkelig godbit for sjelen hvis du er vant til en travel hverdag hjemme.

Det er en enkel matbutikk i Rogachevo som har et ganske godt utvalg med tanke på byens beskjedne størrelse. Du kan sannsynligvis få de fleste nødvendigheter her i løpet av ferien, likevel kan det være gunstig å leie en bil for turen. Når du bor her oppe er det ikke så lett å komme seg rundt med offentlig transport.

Strender og severdigheter

Fra Rogatschewo er det bare en 10-15 minutters kjøretur ned til de fine og kilometerlange sandstrendene ved Svartehavet. Nede ved den nærliggende badebyen Albena er det også et godt utvalg av spisesteder og flere shoppingmuligheter. Her finner du også et stort badeland, Aquapark Aquamania, med mange morsomme turer for vannelskere i alle aldre.

Hvis du er ute etter turer, tar det ikke lang tid å kjøre de ca 14 kilometerne til Golden Sands. I tillegg til en rik restaurant og uteliv, er det også lange, gylne strender. Hvis du fortsetter sørover til Bulgarias tredje største by, Varna, kan du enkelt tilbringe en hel dag med sightseeing og shopping der.

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Rogatschewo