Reiser til Golden Sands

Golden Sands er et yndet reisemål for sol og bad i Bulgaria! Her kan du nyte langstrakte sandstrender, mange aktiviteter på land og i vann og et spennende fornøyelsesliv. Bestill en billig reise til Golden Sands ved Svartehavet med Solfaktor!

Golden Sands som reisemål

Golden Sands er det engelske navnet på feriestedet Zlatni Pyasatsi i Bulgaria. Det er en stor badeby på den nord i Bulgaria langs kysten av Svartehavet. Byen ligger 17 kilometer nordøst for Varna, ved siden av en nasjonalpark. I løpet av sommermånedene tiltrekker byen seg tusener av turister som ønsker å nyte det livlige strandlivet i byen. 

Valutaen i Bulgaria er lev, og norske borgere trenger ikke visum for å reise til Bulgaria.

>> Les mer om din ferie til Sunny Beach her

>> Les mer om din ferie til Varna her

>> Les mer om din reise til Sveti Vlas  her

Strandliv på Golden Sands

Golden Sands er et yndet reisemål for deg som elsker sol og strandliv. Hovedstranden Golden Sands Beach er den mest populære og den er 3,5 kilometer lang og opp til 100 meter bred. Stranden har myk, gylden sand og tilbyr et bredt spekter av fasiliteter som solsenger, parasoller og strandbarer. Her kan du sole deg, ta en forfriskende dukkert i havet og prøve strandaktiviteter som strandvolleyball.

I nærheten av hovedstranden ligger Nirvana Beach og Riviera Beach. Begge strendene inviterer til sol og bad i rolige omgivelser, og tiltrekker seg turister som ønsker seg litt bort fra folkemengdene for en mer avslappet atmosfære. 

Litt utenfor Golden Sands finner du Kabakum Beach som er kjent for sitt naturskjønne landskap, myke sand og deilige badevann. Vil du ta en utflukt til nærliggende strender, anbefales Albena Beach som ligger ca. 20 minutters kjøretur fra Golden Sands. Det er en flott strand med alle fasiliteter du kan ønske deg.

En annen populær destinasjon for livlig strandliv er Sunny Beach. Byen ligger ca. 2 timer sør for Golden Sands. Her finner du blant annet Cacao Beach, som kan skilte med sin trendy atmosfære og kjente DJ-er. Et ypperlig sted for de som ønsker å kombinere strandliv med festing. På sørsiden av Sunny Beach treffer du Nessebar, en annen destinasjon med flotte strender, men mer familiepreget. Ønsker du å finne en strandferie med en roligere atmosfære vil du finne Obzor, kun 75 km sør for Golden Sands. En reise til Obzor gir deg optimale forhold for å nyte en avslappende badeferie med sol, strand og barna.

Attraksjoner og aktiviteter på Golden Sands

Selv om de fleste trekker til Golden Sands for strandlivet, er det flere attraksjoner som er verdt å besøke. Ta turen til det majestetiske Aladjaklosteret, et imponerende middelaldersk kloster som er utskåret i en klippevegg med freskomalerier fra 1200- og 1300-tallet. Det historiske stedet byr på en fascinerende arkitektur og vakker beliggenhet.

Reiser du med barn, vil Aquapolis Water Park antageligvis falle i smak. Det er et stort badeland med vannsklier, bassenger og morsomme vannaktiviteter for hele familien. Badelandet ligger i byen Albena, ca 20 minutter fra Golden Sands. Du finner også flere golfbaner i Golden Sands for de som er interessert i å gå noen hull, samt flere kasinoer om du vil prøve lykken. Etter en lang dag i solen, kan det være deilig å unne seg litt spa og velvære. Mange hoteller i byen har luksuriøse spa-anleggene som tilbyr både massasje, ansiktsbehandlinger og badstuer.

Søker du aktiv ferie i Golden Sands kan du prøve vannsportaktiviteter på flere strender, blant annet jetski, paraseiling, vindsurfing eller dykking. Det er velegnet for fotturer og vandring i de omkringliggende skogene og nasjonalparkene i Golden Sands. Du kan også leie sykkel eller bli med på guidet sykkeltur og utforske området på to hjul.

En annen destinasjon verdt å nevne er Burgas. En by ca. 130 kilometer sør for Golden Sands. Sammen med byene Nessebar og Sozopol danner byen Burgas en Svartehavsriviera. Flotte strender, fascinerende kultur og imponerende historie.

Når er det best å reise til Golden Sands?

Golden Sands har et behagelig klima langs Svartehavet, med varme somrer og milde vintre. Høysesongen er fra juni til august da det er flest solrike dager og varme temperaturer, vanligvis mellom 25-30 grader. I denne perioden er det mange turister som besøker byen og prisene er noe høyere. På våren og høsten kan du også besøke Golden Sands, da er det mindre turister og litt lavere temperaturer, og det er spesielt fint å utforske naturen og landskapet omkring byen. Vintermånedene i Golden Sands er milde, men det er kjøligere på kvelden.

Matopplevelser og uteliv i Golden Sands

Golden Sands inviterer til smakfulle matopplevelser. Her finner du et godt utvalg av restauranter og spisesteder som byr på både lokale og internasjonale retter. Prøv bulgarske spesialiteter som ofte inneholder grillet kjøtt, ferske grønnsaker og tradisjonelle bakverk. Byen har også mange kafeer og bakerier hvor du kan nyte en kopp kaffe eller te, akkompagnert med bulgarske kaker og søtsaker.

Utelivet i Golden Sands er kjent for å være livlig og festlig. Byen har et bredt utvalg av barer og nattklubber som holder åpent hele natten og tiltrekker seg festglade turister fra hele verden. Det er spesielt strandbarene i byen som er populære blant besøkende, hvor du kan nyte drinker og danse til musikk på stranden.

>> Les mer om din ferie til Sozopol  her

>> Les mer om din ferie til Nessebar her

>> Les mer om din reise til Burgas her

Fly og hotell på Golden Sands

Det er enkelt å komme seg til Golden Sands fra Norge. Den nærmeste flyplassen er Varna flyplass (VAR), og det går direkteflyvninger fra Oslo Gardermoen. Flyturen til Varna Flyplass (VAR) tar ca 3 timer og 25 minutter. 

Det er flere måter å komme seg til Golden Sands, som ligger i underkant av 25 kilometer unna flyplassen. Taxi er den enkleste måten og du finner taxier rett utenfor terminalbygningen. Turen tar vanligvis rundt 30 minutter, avhengig av trafikk. Et rimeligere alternativ er å ta buss fra Varna flyplass til Golden Sands, som tar noe lengre tid. Det er også flere hoteller som tilbyr privat transport fra flyplassen, noe som kan ordnes på forhånd med hotellet. For deg som vil ha mer fleksibilitet til å utforske områdene rundt Golden Sands i eget tempo, kan du vurdere å leie bil. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. 

I Golden Sands er det et bredt utvalg av overnattingsmuligheter å velge mellom. Du finner alternativer som passer for både familier, venner og par. Velg mellom store all-inclusive hoteller, små, hyggelige hoteller og ferieleiligheter. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Golden Sands og Bulgaria!

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Golden Sands

Populære hoteller i Golden Sands

Bulgaria, Golden Sands
6,9
Ganske bra
273 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Golden Sands
7,6
Bra
470 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Golden Sands
8,4
Meget bra
1628 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)