Reiser til Golden Sands

Golden Sands ligger på Bulgarias Svartehavskyst, like nord for Varna. Som navnet antyder, er den lange, gylne sandstranden det største trekkplasteret i dette populære ferieområdet. Oppe i det grønne området som ligger langsmed den tillokkende badestranden ligger mange hoteller og et stort utvalg av restauranter, butikker, barer og diskoteker.

I Golden Sands, som på bulgarsk heter Zlatni pyasatsi, er det aldri vanskelig å finne en ledig plass på den finkornet sandstranden. Her kan du enten leie komfortable liggestoler eller hvile kroppen på et badehåndkle i den fine sanden. Dersom du trenger en forfriskning i løpet av dagen, er det sjelden langt til nærmeste iskiosk eller kafé, som det er mange av på strandpromenaden.

Det finnes også mange underholdningstilbud for hele familien i Golden Sands, for eksempel det populære badelandet Aquapolis, go-karts, minigolf og morsomme tivolifornøyelser. Prøv også vannaktiviteter av forskjellig slag, som bananbåt, vannski, parasailing og dykking.

Resturant- og natteliv

Når du booker din reise til Golden Sands kan du velge å bo på et hotell med all Inclusive, dersom du foretrekker en enkel løsning. Det bør også legges til at det finnes mange gode spisesteder i resten av området, med noe for alle smaker. Dersom du reiser med barn som ikke er klare for tradisjonelle bulgarske matretter, kan man velge mellom masser av steder med internasjonale favoritter på menyen. Bulgarske klassikere som Kuyfte og Shish Kebab frister vel og merke som regel både barn og voksne.

Med sine barnevennlige hoteller, en flott sandstrand og tallrike fornøyelser har Golden Sands blitt et populært reisemål blant familier, men det finnes også underholdning, som henvender seg til et voksent publikum. Opplev det pulserende nattelivet med kasino, diskoteker, nattklubber og barer med musikk, der unge (og unge sjeler) fester til langt på natt. Dersom du heller ønsker nattero, bør du ikke bestille rom på et hotell i eller tett på bargaten. 

Den beste årstiden for å reise til Golden Sands

I sommersesongen, særlig i juli og august, summer det av liv i Golden Sands, mens det er noe roligere resten av året. Dersom du ikke er bundet av skoleferien, kan for eksempel tidlig juni eller sent i august være gode tider å reise hit. Da er fortsatt de fleste stedene åpne, men du deler dem med færre besøkende.

Om sommeren ligger lufttemperaturen typisk på mellom 27 og 29 grader i solrike Golden Sands, men i de varmeste månedene ligger ofte temperaturene over 30 grader. Badevannet holder normalt behagelige 22-24 grader og er slik ideelt for en avslappende badeferie. Dersom du ikke kun vil tilbringe ferien nede på stranden i Golden Sands - på tross av at det gjerne er meget fristende - finnes det adskillige spennende utfluktsmål i området.

Utflukter

Varna, som er Bulgarias tredje største by, ligger kun 19 kilometer sør for Golden Sands. Ettersom at dette er en "ekte" by, som også om vinteren har et betydelig (om noe mindre) innbyggertall, byr Varna på mer varierede shoppingmuligheter og et rikholdig kaféliv. I Varna ligger også adskillige interessante severdigheter, blant annet den vakre katedralen og det arkeologiske museum, som blant annet stiller ut verdens eldste gullskatt, som er 6.000 år gammel. Dette er en god anledning til å få litt avveksling fra strandlivet i Golden Sands.

Lokale selskaper arrangerer jeepsafarier og båtturer som du kan delta på for å utforske fjellene, de varme kildene og skogene i innlandet eller se landskapet fra sjøsiden med badestopp underveis og ferskfanget fisk på lunsjbordet. 

Transport

Det er gode forbindelser med minibuss eller privat taxi mellom Golden Sands og Varna. Én av fordelene ved å reise til Golden Sands er at stedet ligger nær Varnas internasjonale flyplass, som du kan fly til hele året. Dersom du ønsker å leie en bil, bør du booke den hjemmefra, ettersom at det i høysesongen ofte er rift om de billige leiebilene.

Sjekk ut det aktuelle utvalget av reiser til Golden Sands i søkemaskinen på denne siden. Slik får du et overblikk over de beste tilbudene og mulighet til å velge akkurat det hotellet som passer best til dine ønsker for reisen.

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Golden Sands

Populære hoteller i Golden Sands

Bulgaria, Golden Sands
8,2
Meget bra
1322 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Golden Sands
5,4
Dårlig
127 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Golden Sands
7,8
Bra
569 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi