Reiser til Albena

Badebyen Albena ligger på Bulgarias Svartehavskyst, omkring femten kilometer nord for Golden Sands. Sammenliknet med den mer kjente badebyen lenger nedover kysten har Albena en fredelig atmosfære, noe som har gjort Albena til en favoritt ikke bare hos barnefamilier, men også reisende som drømmer om en ferie med sol og strand i en tilbakelent atmosfære.

Nesten alt liv i Albena er konsentrert nede på stranden. Her finner du enkelt en liggestol med parasoll eller en ledig flekk i sanden, mens promenaden som løper langs stranden består av ikke bare butikker og minimarkeder, men også et rikt utvalg av restauranter, tavernaer og kafeer som serverer både autentiske bulgarske matretter og velkjente internasjonale favoritter. Med andre ord vil du enkelt kunne finne et godt sted å spise. 

Det ligger noen få barer og diskoteker i Albena, men nattelivet er relativt beskjedent. De fleste som reiser til badebyen ønsker ikke å feste til langt på natt, men avslutter heller dagen med et hyggelig måltid og en slentretur langs stranden.

Aktiviteter og utflukter

Både barn og voksne som reiser til Albena vil elske det avslappende strandlivet. Sanden på den kilometerlange stranden er finkornet og velegnet til å bygge slott i vannkanten. Strendene er langgrunne. Forøvrig tilbys morsomme aktiviter som paragliding, vannsykling og vannski.

Hvis du har barn med på reisen vil nok et besøk i byens badeland, Aquapark Aquamania, være en suksess. Her finnes nok vannsklier og bassenger til å fylle en hel dag med underholdning, men det er også mulig å trekke inn i skyggen hvis du ikke er en like aktiv badeløve som barna. Hvis du derimot reiser uten barn er det mer naturlig å besøke spa- og velværesenteret i Albena. 

Like sør for Albena og før man når til landsbyen Kranevo ligger Baltata naturreservat, som er et åpenbart utfluktsmål til fots eller på sykkelsetet. Baltata er ett av de vakreste naturreservatene i hele Bulgaria og med sine 203 hektar består Baltata av massevis av plante, dyre- og fuglearter. Her kan du oppholde deg på avstand fra de største turistmengdene og nyte uberørt natur.

Hvis du ønsker å reise på lengre utflukter, ligger for eksempel Bulgarias største havneby, Varna, innenfor rekkevidde. I motsatt retning har nabobyen Balchik også flere interessante severdigheter som absolutt bør oppleves. 

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Albena

Populære hoteller i Albena

Bulgaria, Albena
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Albena
  • Nærmeste flyplass: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Albena
  • Nærmeste flyplass: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)