Reiser til Obzor

Hvis det er én ting Bulgarias Svartehavskyst er spesielt kjent for, så er det de milelange sandstrendene langs det asurblå havet. Bestiller du en rimelig reise til Obzor får du også helt optimale forhold for å nyte en avslappende badeferie med sol og strand. Selv i høysesongen er det god plass på den fine stranden ved denne lille kystlandsbyen.

Obzor, som ligger rundt 60 kilometer sør for havnebyen Varna, har eksistert lenge før folk begynte å reise til Svartehavet for å slappe av på stranden. Selv om den først formelt fikk status som by i 1984, har det altså vært bosetninger her helt tilbake til oldtiden. Både grekerne, romerne og ottomanerne har over tid styrt byen og satt spor som fortsatt kan sees.

I dag har Obzor i tillegg til den vakre stranden alt du kan ønske deg når en avslappende strandferie står øverst på ønskelisten. Det inkluderer et bredt utvalg av hoteller, spisesteder og shoppingmuligheter. Spesielt det sentrale torget i gamlebyen ved det lille klokketårnet er veldig stemningsfullt. Det er mange fortaurestauranter her. Nede langs stranden strekker en promenade seg, som  er populær blant morgenfugler på en løpetur. Senere på dagen kan du imidlertid også bare ta en spasertur hit for å finne det perfekte stedet å slå deg ned, enten på stranden eller på en av kafeene med havutsikt.

Utflukter

På Obzor kan du nyte strandlivet med gode fasiliteter innen kort avstand. Imidlertid er det også fortsatt mange steder på denne delen av den bulgarske Svartehavskysten som er helt uberørt. Ønsker du å oppleve det på billigreisen til Obzor, anbefales det å leie terrengsykkel eller bil.

Da kan du for eksempel kjøre sørover for å nyte utsikten fra Cape Emine. (Merk at veien enkelte steder består av dårlig vedlikeholdt grusvei). Underveis er det mulig å ta avstikkere ned gjennom skogen til den herlig urørte stranden. Ønsker du å gå en tur i naturskjønne omgivelser, kan du også bare følge stien 'Ecopath kaleto' fra nordvestenden av Obzor. Den passerer en liten foss opp til noen få rester av et middelalderslott.

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Obzor

Populære hoteller i Obzor

Bulgaria, Obzor
9,4
Fantastisk
1210 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Obzor
9,5
Fantastisk
42 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Obzor
9,2
Fantastisk
582 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Internettilgang / WiFi