Reiser til Pomorie

Pomorie ligger på en smal klippehalvøy på den sørlige delen av den bulgarske Svartehavskysten, tyve kilometer fra Burgas og 18 kilometer fra badebyen Sunny Beach. Byen er det ideelle stedet å tilbringe en avslappende badeferie med familien, og nærheten til den internasjonale flyplassen og Burgas, som er den tredje største byen i Bulgaria, gjør Pomorie til et praktisk utgangspunkt for å dra på utflukter. 

Pomorie er ikke bare en ung ferieby; byen ble grunnlagt allerede i det 4. århundre f.Kr. som en gresk koloni. Dette betyr at du ikke bare kan tilbringe dagene på de fine sandstrendene; du kan også utforske flere spennende, historiske severdigheter. Store deler av byen ble ødelagt av en voldsom brann i 1906, men man klarte å bevare deler av byen som byr på vakre kirker, hyggelige restauranter, kaféer og et lite torg.

Strender

Du kan besøke flere strender i Pomorie, hvorav de fleste av dem har strandkafé, utleie av liggestoler, strandkafé, utleie av liggestoler og ikke minst finkornet sand. Flere av strendene ligger litt mer avsondret i fredelige omgivelser.

Strendene er langgrunne og tiltrekker seg mange barnefamilier. Mange reisende benytter seg også av muligheten til å ta et mudderbad. 

Mudderterapi og utflukter

Like nord for halvøya ligger lagunen med samme navn som byen. Pomorie-lagunen har helt siden byen ble grunnlagt vært brukt til saltutvinning og er kun adskilt fra havet av en smal sandtange og et dike. Lagunen har lenge vært et ettertraktet utfluktsmål på grunn av den mineralrike mudderbunden. Mudderet brukes i hudbehandlinger og kosmetikkprodukter. I flere årtusener har Pomorie vært kjent for sine kurbad, og i dag finnes mange spa- og velværehoteller i området. 

Hvis du vil lære mer om historien bak saltutvinningen, kan du besøke et interessant, lite museum. Til tross for utnyttelsen av lagunens høye saltkonsentrasjon og mudder finnes et rikt dyreliv her. Lagunen og mye av det tilstøtende arealet er i dag underlagt forskjellige internasjonale og nasjonale naturreservater.

For mange reisende vil det nok være fristende å bruke mesteparten av ferien på å besøke de nærmeste strendene og severdighetene. Samtidig er det verdt å sette av tid til noen utflukter. Det tar for eksempel kun omkring 20 minutter å kjøre nordover langs kysten til Nessebar, som er oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Inne i baklandet i Pomerie ligger dessuten flere vingårder som ønsker besøkende hjertelig velkommen. 

Book en billig reise til Pomorie her!

På Solfaktor kan du selv velge reiselengde og reisedatoer, og i tillegg finner du enkelt de beste prisene på fly og hotell. Hvis du bestiller begge deler som en samlet pakkereise, er du naturligvis sikret av Reisegarantifondet. Book en billig reise til Pomorie med Solfaktor i dag!

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Pomorie

Populære hoteller i Pomorie

Bulgaria, Pomorie
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Pomorie
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Pomorie
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi