Reiser til Burgas

Sjarmerende Burgas er et ferieparadis ved Svartehavet i Bulgaria. Kombiner sol og bad i avslappende omgivelser med historiske landemerker, varm gjestfrihet og smakfulle matopplevelser. Bestill en billig reise til Burgas med Solfaktor!

Burgas som reisemål

Burgas er en by i Bulgaria og ligger ca. 85 kilometer sørøst for Varna, innerst i bukta mot byen ved Svartehavet. Sammen med byene Nessebar og Sozopol danner byen Burgas en egen riviera langs Svartehavet. Flotte strender, fascinerende kultur og imponerende historie gjør Burgas til et perfekt reisemål for både oppdagelse og avslapping. 

Valutaen i Bulgaria er lev og norske borgere trenger ikke visum for å reise til Burgas og Bulgaria. Sammenliknet med andre europeiske reisemål er Bulgaria et relativt billig land å besøke.

>> Les mer om din ferie til Sunny Beach her

>> Les mer om din ferie til Golden Sands her

>> Les mer om din reise til Sveti Vlas her

Strandliv i Burgas

Burgas Beach er hovedstranden som ligger nær sentrum av byen. Det er en myk sandstrand med et bredt utvalg av fasiliteter. Inkludert solsenger, parasoller, kafeer og restauranter. En liten kjøretur unna Burgas finner du andre strender langs rivieraen ved Svartehavet. Den historiske byen Sozopol inviterer til sol og bad i en avslappet atmosfære med en flott strand, omgitt av gamle bygninger og sjarmerende byliv. 

Søker du mer livlig strandliv kan du ta turen til Sunny Beach som ligger ca 35 minutter nord for Burgas. Her finner du en over 8 kilometer lang sandstrand med pulserende feststemning fra morgen til kveld. På sørsiden av Sunny Beach treffer du Nessebar, en annen destinasjon med flotte strender, men mer familiepreget.

Matopplevelser og uteliv i Burgas

Burgas inviterer til spennende matopplevelser. Her finner du restauranter som tilbyr tradisjonelle retter fra Bulgaria, samt mange smaker fra det internasjonale kjøkkenet. Takket være sin beliggenhet ved Svartehavet kan du nyte fersk sjømat på mange restauranter i Burgas. Du finner flere ulike delikatesser fra havet og sjømaten tilberedes ofte på en enkel måte for å bevare den naturlige havsmaken. Lokal mat fra Bulgaria er også verdt å prøve på ferie i Burgas. Det bulgarske kjøkken er kjent for småretter, velsmakende lokale oster, kjøttretter og tradisjonelle søtsaker.

Utelivet i Burgas er livlig og variert og byen tilbyr et bredt utvalg av barer, puber og nattklubber. Enten du ønsker høy partyfaktor med DJ og dansing, eller å nyte en drink på en hyggelig bar, vil du finne noe som passer deg i Burgas.

Når er det best å reise til Burgas?

Burgas har et behagelig klima året rundt med varme somre og milde vintre. Sommermånedene fra juni til august er den mest populære tiden å besøke byen. I denne perioden ligger temperaturen på rundt 25-35 grader og det er flest turister som besøker byen. Våren og høsten er temperaturen litt lavere, men det er fortsatt behagelig og mindre turister. Det er et ideelt tidspunkt å besøke Burgas på om du ønsker å utforske den flotte naturen i området. I vintermånedene er det relativt mildt, men det blir kjøligere på kveldene.

Attraksjoner og aktiviteter i Burgas

Burgas inviterer til en rekke attraksjoner og aktiviteter for besøkende. En populær attraksjon er Burgas sjøhage, som er en offentlig park med vakre hager, fontener og innsjøer. Sjøhagen strekker seg langs kysten og inviterer til fredelige spaserturer. Når algene blomstrer, det er kraftig sollys og økning av saltinnholdet i jorden, vil enkelte deler av den nærliggende innsjøen Lake Atanasovsko bli farget rosa. Det er et spektakulært syn.

Besøk Burgas arkeologiske museum som huser en imponerende samling av arkeologiske funn fra regionen. Her kan du oppdage greske, romerske og thrakiske gjenstander som gir innblikk i områdets historie og kultur. Burgas operahus er et kulturelt knutepunkt i byen og inviterer til musikk-, opera- og teaterforestillinger. Ta turen til Burgas sentrale torg som er omgitt av historiske bygninger, butikker, restauranter og kafeer. Her kan du utforske lokal kultur og prøve bulgarske spesialiteter.

Bli med på båttur fra Burgas havn til St. Anastasia Island. Øya har en restaurert middelalderfestning og en fascinerende historie. Søker du aktiv ferie kan du leie sykkel og utforske Burgas på to hjul, eller ta del i de mange vannsportsaktiviteter. For eksempel jetski, paddleboarding, vindsurfing og kajakkpadling. Det er også fint å gå fotturer i naturreservatet Poda.

2 timer nord for Burgas ligger Varna og her kan du besøke The Dormition of the Mother of God Cathedral, den tredje største katedralen i Bulgaria. I Varna kan du også beskue en rekke arkeologiske funn som dateres helt tilbake til romertiden.
I nærheten av Golden Sands, ca. 17 km nord for Varna sentrum, ligger det unike Aladjaklosteret. Det er et velbevart kloster fra tidlig middelalder, som er utskåret i en klippevegg, med freskomalerier fra 1200- og 1300-tallet.

>> Les mer om din ferie til Obzor her

>> Les mer om din ferie til Golden Sands her

>> Les mer om din reise til Nessebar her

Fly og hotell i Burgas

Burgas har egen flyplass så det er enkelt å reise dit fra Norge. Det går direkteflyvninger fra Oslo Gardermoen og flyturen til Burgas flyplass (BOJ) tar ca 3 timer og 30 minutter.
Når du ankommer Burgas flyplass er det flere transportalternativer tilgjengelig. Det rimeligste alternativet er buss og det går busser til både sentrum av Burgas og nærliggende destinasjoner. En raskere måte er å ta taxi og du finner taxiholdeplass utenfor ankomsthallen. Mange hoteller tilbyr også transporttjenester for sine gjester og du kan arrangere dette på forhånd med hotellet ditt hvis de tilbyr dette. Vil du ha mer fleksibilitet til å utforske steder i ditt eget tempo kan du vurdere å leie bil på ferie i Burgas. Du velger om du vil bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. 

Det er et godt utvalg av overnattingsmuligheter i Burgas. Her finner du noe som passer for både familier, par og venner, samt overnatting til ethvert budsjett. Velg mellom større all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, mindre hoteller og sjarmerende ferieleiligheter. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Burgas og Bulgaria!

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Burgas

Populære hoteller i Burgas

Bulgaria, Burgas
8,1
Meget bra
750 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Burgas
8,2
Meget bra
1246 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Burgas
9,5
Fantastisk
1121 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)