Reiser til Burgas

Havnebyen Burgas er den nest største byen på Bulgarias svartehavskyst (etter Varna) og har litt over 200 000 innbyggere. Det er en by, mange reisende kun ser i forbifarten underveis til de mer berømte badebyene nordpå som Nessebar og Sunny Beach, da det er gode forbindelser videre fra Burgas både opp og ned langs kysten. 

Ønsker du en avslappende sol- og badeferie er Burgas et ypperlig valg. Det er kilometervis med fin sandstrand bare et steinkast fra bykjernen, som gjør at du har alt du trenger innenfor kort gangavstand. 

Byen har mange gode restauranter, der du kan nyte god tradisjonell bulgarsk mat. Regionen er kjent for god sjømat og mange restauranter tilbyr fersk fisk og skalldyr rett fra Svartehavet. Det finnes også mange pizzeriaer, burgerbarer og andre steder med mer internasjonale menyer. Det aller beste er prisnivået, som er vesentlig lavere enn andre kjente kystdestinasjoner sør i Europa.

Opplevelsesrik badeferie ved Svartehavet

Sammenlignet med de andre mer kjente turistdestinasjonen langs sørkysten av Bulgaria, som eksisterer i stor grad på grunn av og for turismen, er Burgas en vanlig bulgarsk by (Bulgarias fjerde største) og har derfor et mer variert tilbud, samtidig som byen har de samme lekre sandstrendene regionen er så kjent for.  

Trenger du en pause fra sol og bad, har byen flere vakre gamle kirker, interessante museer og kunstgallerier. På vei fra stranda til byen, vil du passere den store parken Morska Gradina (Sjøhagen) som ligger mellom stranda og selve byen.  Denne nydelige parken er full av velstelte blomsterbed, fontener, skulpturer og kafeer.  Flere steder kan du slå deg ned på en benk med fantastisk utsikt over havet og trapper ned til stranda. 

Etter en deilig dag på stranda eller på sightseeing, trenger ikke dagen slutte etter et godt måltid. Burgas har et livlig uteliv med tallrike barer, nattklubber og musikksteder. I sommermånedene arrangeres det ofte musikkfestivaler og andre kulturelle arrangementer i byen. 

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Burgas

Populære hoteller i Burgas

Bulgaria, Burgas
8,1
Meget bra
518 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Burgas
9,4
Fantastisk
1166 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Burgas
9,5
Fantastisk
4053 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 850 m
  • Internettilgang / WiFi