Reiser til Sunny Beach

På Sunny Beach er det mye liv og røre i høysesongen, men stedet har også én av de flotteste strendene i Bulgaria. Sammenliknet med andre europeiske reisemål er Bulgaria et relativt billig land å besøke. 

Badebyen Sunny Beach ligger ved Svartehavskysten og har en åtte kilometer lang sandstrand. Langs stranden ligger en fin strandpromenade med butikker, restauranter og mange hoteller som egner seg perfekt for barnefamilier. Stranden i Sunny Beach er langgrunn, bred, har finkornet, lys sand og er meget velholdt. Her kan du velge mellom flere vannsportsaktiviteter, og man kan leie solsenger og parasoller. Det finnes også et lite badeland som man kan reise til hvis man får lyst på en avveksling.

I sentrum av Sunny Beach er det både liv og røre, og særlig juli og august er hektisk. Det finnes mengder av aktiviteter, fornøyelser, shopping, barer og restauranter som man kan besøke, og i sentrum og langs stranden ligger butikker der du kan kjøpe sko, vesker, klær og solbriller til mye lavere priser enn hjemme. Kun fire kilometer sør for Sunny Beach ligger den koselige middelalderbyen Nessebar som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Det tar litt over tre timer med direktefly fra Gardermoen til flyplassen i Burgas, og fra flyplassen og til Sunny Beach er det omtrent 30 kilometer å reise med taxi eller buss.

Hvem bør oppleve Sunny Beach?

Sunny Beach er kjent for sin flotte badestrand og sitt livlige natteliv med et stort utvalg av diskoteker, barer og nattklubber. Mange unge reiser til Sunny Beach for å slappe av på stranden på dagen og slå seg løs i byen på kvelden.

Samtidig er det også mye å oppleve for både barnefamilier og par. Velg hotell og beliggenhet etter hva du vil se og gjøre. Den største konsentrasjonen av barer og hoteller som er tilpasset unge, festglade gjester, ligger i Flower Street. 

Når på året bør man reise til Sunny Beach?

Sesongen varer fra juni til slutten av august. Om vinteren skjer det ikke mye i Sunny Beach, og det meste er stengt eller går på lavbluss. Dersom du ønsker å unngå de mest travle periodene, kan du med fordel legge reisen til starten eller slutten på sesongen. 

I juli og august er det ikke uvanlig at dagstemperaturene i Sunny Beach ligger omkring 30 grader, men det er ofte en svalende havbris langs kysten. Vel og merke kan den høye luftfuktigheten medføre en litt trykkende varme.

Stranden

Sunny Beach ligger ved en åtte kilometer lang, finkornet strand i en østvendt bukt. Stranden er meget barnevennlig, ettersom at den er langgrunn. Det er mulig å leie liggestoler og parasoller, men du kan også legge deg på et håndkle i den myke sanden. Det som er sikkert, er at det er mye plass å boltre seg på!

Nede ved stranden er det gode muligheter til å prøve ut forskjellige og morsomme vannsportsaktiviteter, for eksempel parasailing, paddleboard, bananbåt og jetski. På stranden kan du og dine venner spille beachvolley eller konkurrere dere imellom på den nærliggende gokartbanen eller paintballbanen.

Det finnes også mange tilbud for barn som reiser på familieferie til Sunny Beach, blant annet lekeplasser og hoppeslott. Badelandet Action Aquapark er absolutt verdt et besøk for badeglade feriegjester. 

Restauranter og butikker

Mange hoteller i Sunny Beach tilbyr All inclusive, men det er også mange valgalternativer for deg som vil spise ute i byen. Det finnes et vell av kaféer, fastfood-steder og restauranter som serverer mat fra alle verdenshjørner, men vi kan særlig anbefale klassiske, bulgarske matretter.

Hvis du ønsker å prøve noe nytt en kveld, kan du velge mellom mange gode restauranter i den stemningsfulle middelalderbyen Nessebar, som ligger ute på en liten halvøy, kun noen få kilometer sør for Sunny Beach. Nessebars hyggelige, små gater er blant annet kjent for sine gode fiskerestauranter, men bare selve stemningen i den over 3.000 år gamle byen gjør den verdt et besøk. 

Transport

Det er gode muligheter til å reise omkring hvis du vil utforske Svartehavskysten. Det kjører jevnlig billige busser opp og ned på kystveien, som du benytte deg av hvis du vil besøke Nessebar eller Burgas. Det kjører også et turisttog, og du kan ta taxi eller leie sykkel. 

Samtidig er ikke en leiebil noen fordel hvis du skal rundt i selve Sunny Beach. Avstandene for små og mange områder er forbeholdt gående. Når det er sagt, kan en leiebil være en god mulighet til å utforske andre deler av den vakre kysten i eget tempo.

Finn en billig reise til Sunny Beach i søkemaskinen på denne siden. I maskinen kan du fritt velge reiselengde og tidspunkt for reisen. På få øyeblikk vil du få en oversikt over de laveste prisene på både fly og hotell. Enklere blir det ikke!

 

 

 

 

 

 

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Sunny Beach

Populære hoteller i Sunny Beach

Bulgaria, Sunny Beach
8,7
Meget bra
1222 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Sunny Beach
9,4
Fantastisk
250 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Sunny Beach
9,1
Fantastisk
387 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi