Reiser til Sunny Beach

En reise til Sunny Beach tar deg til en populær destinasjon ved Svartehavet i Bulgaria. Sunny Beach byr på sol og bad med en livlig atmosfære. Her finner du kilometerlange sandstrender, spennende aktiviteter og et velkjent, pulserende natteliv. Bestill en billig reise til Sunny Beach med Solfaktor!

Sunny Beach som reisemål

Sunny Beach er en turistby i Bulgaria som ligger ved Svartehavet, ca. 4 km fra Nessebar og omtrent 35 km nord for Burgas. Det er Bulgaria sitt største reisemål, med over 200 hoteller og 130 restauranter. Det er en liten andel fastboende på Sunny Beach, men i sommermånedene blir stedet fylt med titusenvis av turister på sommerferie. Lenge var Sunny Beach mest kjent som et reisemål med høy partyfaktor for unge på ferie, men de siste årene har stedet utviklet seg til å bli et egnet feriested også for familieferie.

Valutaen i Bulgaria er lev og norske borgere trenger ikke visum for å reise til Sunny Beach og Bulgaria. Sammenliknet med andre europeiske reisemål er Bulgaria et relativt billig land å reise på ferie til.

>> Les mer om din ferie til Burgas her

>> Les mer om din ferie til Golden Sands her

>> Les mer om din reise til Varna her

Strandliv på Sunny Beach

Strandlivet på Sunny Beach er livlig med et stort utvalg av fasiliteter og vannsportaktiviteter som vannski og paragliding, samt mange strandbarer og restauranter. Hovedstranden, Sunny Beach, er hjertet av feriestedet og strekker seg over 8 kilometer. Med myk gylden sand, solsenger, parasoller og strandbarer er det et ideelt sted for sol, bad og ferie. Cacao Beach er et annet populært alternativ, kjent for sin trendy atmosfære og kjente DJ-er. Denne stranden er et ypperlig sted for de som ønsker å kombinere strandliv med festing.

Den historiske byen Nessebar som ligger rett ved Sunny Beach har også sin kjente strand. Med sin naturskjønne beliggenhet og fantastiske utsikt er stranden ideell for sol og bad, samt vannsportaktiviteter. Stranden ved Sveti Vlas er omgitt av frodig vegetasjon og fjellandskap, med et utvalg strandbarer og kafeer som tiltrekker seg turister som søker sol og bad i rolige omgivelser.

Uteliv på Sunny Beach

Sunny Beach er kjent for sitt hektiske uteliv og er et yndet reisemål for turister som ønsker høy partyfaktor og feststemning. I sommermånedene er Sunny Beach et festparadis og de mest populære områdene for uteliv er i sentrum av byen og strandpromenaden. Her finner du en rekke barer og nattklubber som tilbyr noe for enhver smak. Noen av de største nattklubbene tilbyr temafester, DJ- og konserter og har åpne utendørsområder hvor du kan feste og danse under stjernehimmelen. Skulle du ønske de samme strendene, men en roligere atmosfære, vil du kunne finne dette rett nord for Sunny Beach. I byen Obzor finner du optimale forhold for å nyte en avslappende badeferie med sol, strand og familien.

Når det gjelder restaurantlivet tilbyr Sunny Beach et bredt utvalg av spisesteder som byr på både internasjonalt kjøkken og bulgarske spesialiteter. Med beliggenheten ved Svartehavet er det naturligvis mye fersk fisk og skalldyr på menyen og du finner flere restauranter som spesialiserer seg på grilling.

Når er det best å reise til Sunny Beach?

Med en reise til Sunny Beach vil du ankomme en destinasjon kjent for sitt milde og behagelige klima. Sommeren er lang og solrik, mens vinteren er mild og noe utsatt for nedbør. Den beste tiden å reise til Sunny Beach på er mellom mai og september, hvorav høysesongen gjerne er i juli og august med temperaturer rundt 30 grader. I høysesongen og på sommerferie er det flest turister som reiser til Sunny Beach og det er et pulserende natteliv og en livlig atmosfære. Reiser du utenom høysesong, i april/mai eller september/oktober, vil du fortsatt oppleve behagelige sommertemperaturer, mindre turister og en mer avslappet atmosfære på ferie. Sunny Beach er et godt alternativ for en høstferie. Vinteren på Sunny Beach er mild med temperaturer på rundt 10-15 grader. Selv om det ikke er tiden for strandliv kan vintermånedene være en flott tid for å utforske området og oppleve en annen side av Sunny Beach.

Attraksjoner og aktiviteter på Sunny Beach

Hovedaktiviteten på Sunny Beach er strandlivet, men reisemålet har også andre severdigheter å by på. Den historiske byen Nessebar ligger bare noen kilometer unna Sunny Beach og står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du oppleve imponerende middelalderarkitektur og en labyrint av sjarmerende brosteinsgater. Skulle du ha bestilt leiebil på din reise til Sunny Beach kan det være en god ide å besøke Varna. Byen ligger 90 kilometer nord for Sunny Beach og i tillegg til en rekke flotte strender har Varna en lang rekke historiske severdigheter å by på. Rett nord for Varna finner du Golden Sands. På tross av at Golden Sands tiltrekker seg flest besøkende for strandlivet så kan du finne flere historiske skatter her verdt å besøke. Det majestetiske Aladjaklosteret i Golden Sands er verdt turen alene.

Reiser du med barn er Action Aquapark en favoritt. Det er en av de største vannparkene i Bulgaria hvor du finner en rekke vannsklier, bassenger og vannaktiviteter som passer for barn i alle aldre. Liker du fart og spenning på ferie er det populært å bli med på offroad-tur i områdene rundt Sunny Beach. Du kan velge mellom guidede turer med ATV, Jeep eller terrengsykkel. Disse tar deg gjennom fjellandskap og bortgjemte landsbyer. Med sin beliggenhet ved Svartehavet kan du bli med på spennende båtturer når du reiser til Sunny Beach. For eksempel turer langs kysten, øyhopping eller en båttur i solnedgang.

Ønsker du en aktiv ferie tilbys mange vannsportsaktiviteter på de største strendene. Blant annet vindsurfing, jetski, bananbåt og paraseiling. Du kan også leie sykkel og utforske området rundt Sunny Beach eller ta en ridetur på stranden.

>> Les mer om din ferie til Obzor her

>> Les mer om din ferie til Sveti Vlas her

>> Les mer om din reise til Sozopol her

Fly og hotell på Sunny Beach

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Sunny Beach. Det går direkteflyvninger fra Oslo Gardermoen til Burgas, som er den nærmeste flyplass, ca 35-40 minutter fra Sunny Beach. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Burgas flyplass (BOJ) tar ca 3 timer og 30 minutter. 

Når du ankommer Burgas flyplass har du flere transportalternativer å velge mellom. Taxi er den enkleste måten og du finner taxiholdeplass utenfor ankomsthallen. Ønsker du et rimeligere alternativ finnes det bussforbindelse mellom Burgas og Sunny Beach, og bussturen tar ca 45 minutter. Det er også flere hoteller som tilbyr transporttjenester mellom flyplassen og Sunny Beach, hvor det er shuttlebusser som venter ved ankomst. Flere velger også å ha leiebil på ferie til Sunny Beach for å utforske omkringliggende steder på egen hånd. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert.

Det er et bredt utvalg av overnattingsmuligheter på Sunny Beach. Her finner du alt fra større all-inclusive hotell med mange fasiliteter til mindre hoteller med lokal sjarm. Du finner også flotte ferieleiligheter og feriehus om du ønsker mer plass og privatliv. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din reise til Sunny Beach og Bulgaria!

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Sunny Beach

Populære hoteller i Sunny Beach

Bulgaria, Sunny Beach
9,5
Fantastisk
78 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Sunny Beach
9,1
Fantastisk
438 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Sunny Beach
9,1
Fantastisk
1201 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Sunny Beach?

7,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 22 anmeldelser