Reiser til Varna

Varna er med sine knapt 350.000 innbyggere Bulgarias tredje største by og ett av landets mest populære reisemål. Særlig om sommeren har byens lange sandstrand ved Svartehavet en naturlig tiltrekningskraft på feriereisende som besøker Varna. Byen kalles av samme årsak ofte for Bulgarias "sommerhovedstad". Samtidig byr området på mer enn bare avslappende strandliv. 

Ettersom at Varna og byens flyplass ligger midt på den bulgarske Svartehavskysten, er det enkelt å reise videre til populære badebyer som Golden Sands (cirka 17 kilometer) og Sunny Beach (cirka 90 kilometer). Mange velger å gjøre nettopp dette, men hvis du ønsker å kombinere storbylivets kulturelle opplevelser med avslappende tider på stranden, er det opplagt i tilbringe dagene i Varna.

Én av verdens eldste byer 

Varna ble grunnlagt allerede i det sjette århundre f.Kr. av grekerne, som døpte byen Odessos. Først da Varna ble en del av det første bulgarske rike fikk byen i år 681 sitt nåværende navn. I middelalderen var Varna en viktig handelsby med forbindelser til Genova, Venezia og Dubrovnik, noe den fortsatt er i dag. Fra havnen i Varna går det mange skip til havner i Europa, Midtøsten og det fjerne Østen. 

Varnas lange historie kan du tydelig fornemme når du reiser omkring i byen. På tross av at Varna er en moderne by, kan du i sentrum blant annet se Bulgarias største romerske badekompleks, som stammer fra det 2. århundre, og landets flotteste arkeologiske museum. På museet kan du se en samling av over 100.000 gjenstander, blant annet det som sies å være verdens eldste gullskatt, som er hele 6.000 år gammel. Hvis du interesserer deg for historie, kan vi også anbefale at du legger turen innom sjøfartsmuseet og den vakre, ortodoske katedralen.

Et rikt kulturliv

På tross av at Varna er en by med en lang historie, henger ikke byen igjen i fortiden. Varna er også kjent for sitt kulturliv. I Primorskiparken ligger en friluftsscene, som om sommeren blir benyttet til balletforestillinger og konserter med byens opera- og filharmoniske orkester. Det anerkjente orkesteret kan du oppleve i byens vakre operahus utenom sommersesongen. 

Hvis du reiser med små barn til Varna, er den lille dyrehagen og fornøyelsesparken i byens største park et godt sted å fordrive en ettermiddag. I parken finner dere også et akvarium, der man kan bli klokere på fiskelivet i Svartehavet.

Strendene ved Varna

Utover både gammel og moderne kultur byr en reise til Varna på deilige sandstrender, der hele familien kan slappe av i vannkanten. Langs Primorski-parken, som ligger nede ved vannet, finnes flotte sandstrender med lavt og barnevennlig vann. Det er gode fasiliteter tilgjengelig og mulighet til å leie solsenger og parasoller. 

Fra byens lange strand er det få meter å gå opp til den skyggefulle parken og kaféer der du kan nyte en kald forfriskning i løpet av dagen. Stranden ved Varna innbyr særlig til avslapping i solen og bading. På vindfulle dager er det ofte vindsurfere på vannet, men man på stranden kan benytte volleyballbaner og en vannsklie for barn. 

En billig ferie i Varna

På en reise til Varna kan du nyte godt av Bulgarias lave prisnivå. Som reisende fra Skandinavia vil du raskt bemerke deg de lave prisene på resturanter og i butikkene. Som du kan se i søkemaskinen her hos Solfaktor, er hotellene i Varna dessuten markant billigere å bo på enn hoteller på sammenlignbare steder i Europa.

Hvis du har et stramt feriebudsjett eller uansett er mest opptatt av å få mest mulig for pengene, er en reise til Varna et opplagt valg. Ta med familien på ferie på et lekkert hotell med All Inclusive, gå på handletur i de mange butikkene i handlegatene Praslav og Knayaz og nyt en ferie med litt ekstra velvære uten å måtte bekymre deg for regningen. 

Book en reise til Varna med Solfaktor her!

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Varna

Populære hoteller i Varna

Bulgaria, Varna
8,7
Meget bra
733 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
Bulgaria, Varna
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Varna
8,8
Meget bra
3222 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Internettilgang / WiFi