Reiser til Varna

Varna er den tredje største byen i Bulgaria og er et populært reisemål ved Svartehavskysten. Utforsk byens rike kulturarv og historiske severdigheter kombinert med livlig og avslappende strandliv. Bestill en billig reise til Varna med Solfaktor!

Varna som reisemål

Varna er en by i Bulgaria, ved Varna-bukta i Svartehavet. Med over 300 000 innbyggere er Varna landets tredje største by, etter Sofia og Plovdiv. Det er et populært reisemål i Bulgaria med sine gylne sandstrender, historiske severdigheter og livlige atmosfære. Hvert år tiltrekker Varna seg tusenvis av besøkende fra hele verden. Valutaen i Bulgaria er lev, og norske borgere trenger ikke visum for å reise til Bulgaria.

>> Les mer om din ferie til Sunny Beach her

>> Les mer om din ferie til Golden Sands her

>> Les mer om din reise til Burgas her

Strandliv i Varna

Varna byr på en rekke flotte strender som inviterer til sol og bad. I hjertet av byen ligger Varna Beach med sin myke sand, mange fasiliteter, vannsportaktiviteter, restauranter og strandbarer. I nærheten av Varna sentrum ligger Rappongi Beach. Stranden er kjent for sin flotte beliggenhet og rolige atmosfære med solsenger, parasoller og flere serveringssteder. 

Asparuhovo Beach er en populær strand blant lokalbefolkningen, som ligger ca 10 km sør for Varna sentrum. Denne stranden er kjent for sin vakre beliggenhet ved Asparuhovo-parken og tilbyr sol og bad i en avslappet atmosfære. Her kan du også ta spaserturer langs promenaden og nyte den flotte utsikten over Varna-bukten.

Attraksjoner og aktiviteter i Varna

Det er mange attraksjoner som er verdt å besøke på ferie i Varna. Den majestetiske ortodokse katedralen er en av byens fremste landemerker og byr på imponerende arkitektur og vakkert interiør. Besøk Varna arkeologiske museum som huser en rik samling av arkeologiske funn som dateres helt tilbake til romertiden. Her finner du utstillinger av gamle skatter, keramikk, smykker og andre gjenstander som forteller historien om regionen.

I nærheten av Golden Sands, ca. 17 km nord for Varna sentrum, ligger det unike Aladjaklosteret. Det er et velbevart kloster fra tidlig middelalder, som er utskåret i en klippevegg, med freskomalerier fra 1200- og 1300-tallet. Her kan du se det imponerende steinarbeidet og utforske de ulike rommene som en gang var bebodd av munker. Besøk de romerske badene, Roman Thermae, som er en imponerende arkeologisk attraksjon i byen. Du kan utforske de vel bevarte ruiner og lære om den romerske kulturen som har preget området.

Reiser du med barn, er det populært å besøke Varna Dolphinarium som tilbyr spektakulære delfin- og sjøløveshows. Det er også verdt å besøke Varna sjøhage, en park beliggende ved Svartehavet, med frodige hager, fontener og lekeplasser. 

Ta en utflukt til Golden Sands, som ligger ca 25 minutter med bil unna Varna. Golden Sands er kjent for sine gylne sandstrender og et bredt utvalg av restauranter og underholdningsmuligheter.

Når er det best å reise til Varna?

Klimaet i Varna består av varme somre og milde vintre. Det er høysesong i sommermånedene fra juni til august, med solrike dager, temperaturer rundt 25 grader og flest turister. Det er det beste tidspunktet for sol og bad og strandaktiviteter. På våren og høsten er det også behagelige temperaturer i Varna, og det er et fint tidspunkt å besøke byen, spesielt for å oppleve den blomstrende naturen. Vinteren er mild, men det kan være kjølig på kveldstid, og det er ikke ideelt for sol og bad.

Matopplevelser og uteliv i Varna

I Varna er det et mangfoldig utvalg av restauranter, kafeer og gateboder som serverer både lokale og internasjonale retter. Med sin beliggenhet ved Svartehavet er det flere restauranter som serverer fersk sjømat. Utforsk lokale markeder for å oppdage bulgarske spesialiteter som banitsa, populært bakverk fylt med ost, egg og urter, og kavarma, smakfull gryterett med kjøtt og grønnsaker. 

Varna har et variert og livlig uteliv, og byr på et bredt spekter av barer og nattklubber. Her finner du både trendy cocktail-barer, pulserende nattklubber og hyggelige puber. Flere nattklubber holder det gående hele natten og inviterer til feststemning og dans. Du finner også roligere uteserveringer hvor du kan nyte et glass og se på livet.

>> Les mer om din ferie til Bulgaria her

>> Les mer om din ferie til Nessebar her

>> Les mer om din reise til Sozopol her

Fly og hotell i Varna

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Varna. Det går direkteflyvning fra Oslo Gardermoen, og flyturen til Varna flyplass (VAR) tar ca 3 timer og 25 minutter. Når du ankommer Varna flyplass, kan du enkelt komme deg til sentrum av Varna med enten buss eller taxi. Flyplassen ligger i underkant av 10 km fra sentrum av byen, og du finner taxiholdeplass rett utenfor ankomsthallen. Byen har også et godt utviklet bussnettverk som forbinder flyplassen med ulike deler av Varna. Ønsker du å utforske nærliggende områder på egen hånd, er det fint å ha leiebil på ferie i Varna. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert.  

Det finnes et stort utvalg overnattingsmuligheter i Varna. Velg mellom små hoteller med sjarm og større all-inclusive resorts med mange fasiliteter. Ønsker du mer plass og privatliv, finner du også flere ferieleiligheter eller feriehus til leie i Varna. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Varna og Bulgaria!

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Varna

Populære hoteller i Varna

Bulgaria, Varna
7,8
Bra
511 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Varna
9,1
Fantastisk
1447 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Varna
8,5
Meget bra
889 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi