Reiser til Sofia

Bulgarias hovedstad har som reisemål lenge stått litt i skyggen av de klassiske charterdestinasjonene langs Svartehavskysten, for eksempel Sunny Beach. Likevel har Sofia, som også er landets største by med sine omkring 1,4 millioner innbyggere, mye spennende å by sine gjester på. 

Sofias historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Allerede på 700-tallet k.Kr fantes en trakisk bosetning i Sofia, før romerne erobret byen i år 29 f.Kr. og døpte den for Ulpia Serdica. Sofia ble i Middelalderen en del av det bulgarske rike, men i 1382 erobret osmannerne byen. Først i 1879, etter den russisk-tyrkiske krigen, ble Sofia hovedstad i Bulgaria. Etter andre verdenskrig ble landet og hovedstaden innlemmet i Sovjetunionen og var en del av unionen frem til Jernteppets fall i 1989.

En sjarmerende blanding av nytt og gammelt

Den lange og til tider dramatiske historien betyr at det er massevis av spennende severdigheter å oppleve i Sofia. Én av disse er Bojana-kirken, som stammer fra det 10. århundrede og er oppført på UNESCOs verdensarvsliste, men du bør også få med deg Alexander Nevsky-katedralen, som er én av verdens største ortodokse kirker, og den tidlige byzantiske kirken Sankt Sofiakirken, som stammer fra det. 6. århundre.

Samtidig henger ikke Sofia fast i fortiden. Byen er i konstant utvikling og består av en fascinerende blanding av nytt og gammelt. På oppdagelsesferd i byen kan du aldri være sikker på hva som venter rundt neste gatehjørne; dette er nemlig et uforutsigbart, men særdeles sjarmerende sted.

Utover de store boulevardene og den interessante arkitektoniske blandingen er Sofia hjemsted for mange av Bulgarias fineste museer og gallerier, herunder nasjonalmuseet, som huser et enormt utvalg av spennende arkeologiske funn. Velg og vrak i fristende resturanter, som serverer mat til lave priser. I byen finnes alt fra anerkjente gourmetrestauranter til hyggelige fortauskaféer og mer tradisjonelle folkekjøkkener som serverer grillet kjøtt, lokale grønnsaker og rødvin.

Det lave prisnivået i Sofia (og Bulgaria forøvrig) er naturligvis også en mulighet til shopping. Her finnes mange store kjøpesentre og outlets som selger internasjonale merkevarer, men også mange  småbutikker og fargerike markeder som har klart å bevare deres autentiske atmosfære. På Zhenski Pazar Women’s Market er det gode muligheter til å finne unike souvenirer.

Utflukter

Du kan fint bruke en hel langhelg på å utforske Sofia, men hvis du har god tid, er den bulgarske hovedstaden også et ideelt utgangspunkt for utflukter eller reiser til andre deler av landet.

Det er for eksempel kun en kort busstur å kjøre til det 2.290 meter høye Vitoshafjellet, som ruver rett utenfor byen. Om vinteren kan du stå på ski her, mens du om sommeren kan følge vandreruter som byr på vakre panoramautsikter. Vi kan også varmt anbefale en tur til Rilaklosteret, som er det største ortodokse klosteret i Bulgaria, hvis du er innstilt på en litt lenger dagsutflukt. Klosteret ligger i de nordvestlige Rilafjellene, et par timer med bil sør for Sofia.

Transport

Den internasjonale flyplassen ligger kun 12 kilometer fra Sofia og er slik enkelt tilgjengelig. Den billigste måten å reise t/r flyplassen er med metro eller buss, som begge har regelmessige avganger mesteparten av dagen. Du kan også benytte taxi, men vær oppmerksom på om den har en synlig prisliste og taksameter som fungerer. Inne i byen er det velfungerende trikker og metro.

Book en billig reise til Sofia

På Solfaktor kan du selv velge ferielengde og reisedatoer og enkelt finne nettets beste priser på fly og hotell. Hvis du booker begge deler som en samlet pakkereise, er du naturligvis sikret av Reisegarantifondet.

Book en billig reise til Sofia med Solfaktor i dag!

Reiser til Bulgaria

Les mer om Bulgaria og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Bulgaria her

Hoteller i Sofia

Populære hoteller i Sofia

Bulgaria, Sofia
7,8
Bra
1704 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Sofia
8,1
Meget bra
3096 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Sofia
8,7
Meget bra
2289 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi