Reiser til Cala Ratjada

Den sjarmerende byen Cala Ratjada er ideell for alle som ønsker å nyte sol og bad i livlige omgivelser! Feriestedet på Mallorca inviterer til barnevennlig strandliv, flotte naturopplevelser og hyggelige restauranter. Bestill en billig reise til Cala Ratjada med Solfaktor!

Cala Ratjada som reisemål

Cala Ratjada er et feriested på den spanske øya Mallorca i Middelhavet. Byen ligger på nordøstkysten av øya med langstrakte strender og naturskjønne omgivelser. Du finner et mangfold av restauranter, barer og butikker i byen og feriestedet passer for både familier, par og venner. De vakre, gyldne sandstrendene og de idylliske badevikene i nærområdet gjør Cala Ratjada til et særdeles attraktiv reisemål for deg som drømmer om en ferie med genuin middelhavsstemning. På tross av veksten i turisme de siste årene har man omkring havnen i sentrum av byen klart å bevare fiskerbyens opprinnelige atmosfære. Fra havnen kan du i sommersesongen reise med turbåt til Cala Millor, som er østkystens største ferieby, og Porto Cristo, som er velkjent for sine vakre drypsteinsgrotter- Cuevas del Drach.

>> Les mer om din reise til Calas de Mallorca her

>> Les mer om din ferie til Puerto de Pollenca her

>> Les mer om din reise til Sa Coma her

Attraksjoner og aktiviteter på Cala Ratjada

Det er hovedsakelig strandliv som trekker turister til Cala Ratjada. Stranden Cala Agulla har myk sand, klart vann og inviterer til avslappende strandliv og snorkling. Cala Gat er en mindre strand med vakre klippeformasjoner og er ideell for dem som søker sol og bad i fredelige omgivelser. Reiser du med små barn bør du besøke den familievennlige stranden Cala Son Moll. Det er en langgrunn, bred sandstrand med mange fasiliteter samt restauranter og kafeer.

Skulle du bevege deg vestover, i retning Alcudiabukten, vil du først treffe på Can Picafort. Her heter hovedstranden Playa de Can Picafort og er en bred og lang sandstrand med barnevennlig atmosfære. Fra Can Picafort kan du mer eller mindre vasse i vannkanten på den lyse sandstranden hele ti kilometer nordover langs Alcudiabukten og til Port d'Alcudia. Først må du passere Playa de Muro, som er kjent for sitt fantastiske strandliv. Hovedstranden med samme navn strekker seg over flere kilometer med myk sand og klart vann. Det betyr at du alltid kan finne en fredelig plett på stranden langs din vandring der du kan slå deg ned omgitt av sanddyner og på avstand fra livet i feriebyene. Litt videre nordover ligger Alcudia og den populære stranden Playa de Alcudia. En barnevennlig strand med finkornet sand. Den har også blitt tildelt “blått flagg” for sin renhet og kvalitet. Og med det siste lille stykket, nord for Alcudia, ankommer du Port d'Alcudia. Hele denne strekningen, fra Cala Ratjada, er full av flotte sandstrender og et område perfekt for en familieferie på Mallorca.

Når du ønsker en pause fra sol og bad kan du ta turen til det historiske fyrtårnet Far de Capdepera og oppleve spektakulær utsikt over kysten og det omkringliggende landskapet. Det anbefales også å besøke det gamle slottet Castillo de Capdepera og oppleve historien og arkitekturen fra fortiden. Ta en tur til de imponerende kalksteinsgrottene Artà-hulene i nærheten av Cala Ratjada og utforsk de naturlige formasjonene og den mystiske atmosfæren. Du kan også besøke det ukentlige markedet i Capdepera om du vil oppleve en autentisk atmosfære med salg av håndverk, klær, ferske råvarer og mye mer.

Søker du aktiv ferie tilbyr Cala Ratjada og områdene rundt flotte muligheter for fotturer, sykling og terrengsykling. Skulle man ønske seg enkelte dager med en mer utfordrende og aktiv ferie på Mallorca ligger fjellkjeden Tramuntana på vestkysten av øya. Den starter helt nord og strekker seg helt ned til sørspissen av Mallorca. Her kan du finne mange utfordrende løyper for sykkelturer. Ønsker du steder hvor du samtidig ivaretar en barnevennlig atmosfære så ligger det flere destinasjoner på østkysten. Hele veien sørover fra Cala Ratjada. Mallorca som har godt utviklet veinett for sykkel og fotturer, og koselige byer som Cala Millor, Sa Coma og Calas de Mallorca ligger på rekke og rad. Et stykke lenger sør finner du Cala d´Or med et godt utviklet sykkelveinett i nærheten av Serra de Levante-fjellene.

Det er også muligheter for en rekke vannsportsaktiviteter som kajakkpadling, seiling, vindsurfing eller paddleboarding i Cala Ratjada. Det er flere vannsportsenter som tilbyr utleie av utstyr og opplæring.

Når er det best å reise til Cala Ratjada?

Mallorca inviterer til et behagelig middelhavsklima mesteparten av året. Fra juni til september er det høysesong i Cala Ratjada med temperaturer rundt 25 til 30 grader. I denne perioden er det minimalt med nedbør og flest turister som besøker feriestedet. Hvis du ønsker å styre unna høysesongen er våren og høsten flotte alternativer å besøke Cala Ratjada. I denne perioden er det fortsatt mildt vær med temperaturer rundt 20 grader og det er en flott tid å utforske den flotte naturen på Mallorca.

Matopplevelser og uteliv på Cala Ratjada

Du kan nyte gode matopplevelser på din ferie i Cala Ratjada. Byen har et bredt utvalg av restauranter, kafeer og spisesteder som serverer både tradisjonelle spanske retter og internasjonale smaker. Smak på delikatesser som grillede scampi, paella med ferske sjømat og stekt blekksprut. Mange av restaurantene lar deg nyte måltidet med fantastisk utsikt over havet.

Cala Ratjada har et livlig og variert uteliv med godt utvalg av barer, puber og nattklubber som tilbyr underholdning og en festlig atmosfære. Her finner du både trendy, avslappende cocktail barer og nattklubber som inviterer til fest og moro hele natten. Vil formålet med en tur til Mallorca være å dyrke utelivet er området i Palmabukta mer å konsentrere seg om. Der vil du kunne finne din partyferie på Mallorca.

>> Les mer om din reise til Cala d'Or her

>> Les mer om din ferie til Playa de Muro her

>> Les mer om din reise til Spania her

Fly og hotell på Cala Ratjada

Å komme seg til Cala Ratjada fra Norge er enkelt. Det går direktefly til Palma flyplass og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 3 timer og 30 minutter. Fra flyplassen er det ca 80 km til Cala Ratjada og det enkleste alternativet er å ta taxi. Det er tilgjengelig utenfor ankomsthallen og turen tar ca 1 time og 15 minutter. Den rimeligste måten å komme seg til Cala Ratjada er å ta buss til Palma sentrum og deretter bytte buss videre til Cala Ratjada. Totalt tar det ca 2 timer. Ønsker du å ha mer fleksibilitet på ferie på Mallorca er det flere som velger å ha leiebil.

Cala Ratjada tilbyr et godt utvalg hoteller og overnattingsmuligheter. Her finner du leilighetshoteller, all-inclusive resorts og feriehus med mer plass og privatliv. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie på Cala Ratjada og Mallorca!Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Cala Ratjada

Populære hoteller i Cala Ratjada

Spania, Mallorca, Cala Ratjada
9,8
Fantastisk
547 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 78 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala Ratjada
9,1
Fantastisk
517 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 81 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Cala Ratjada
9,0
Fantastisk
1064 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 78 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Cala Ratjada?

7,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 17 anmeldelser