Reiser til Den Italienske Riviera

Den Italienske Riviera anses vanligvis for å dekke kystlinjen i området i Liguria som ligger nær grensen til Frankrike. Denne kyststrekningen er utrolig flott på grunn av sitt klare vann, den myke sanden, det perfekte været og et stort utvalg av underholdning i området. Book en reise til Den Italienske Riviera med Solfaktor i dag!

Det er mange måter å komme seg til Den Italienske Riviera på, og nærmeste flyplass med gode forbindelser til Norge, er franske Nice. En av de enkleste måtene å komme deg videre til hotellet ditt på Den Italienske Riviera er deretter med tog, ettersom at de går langs hele kystlinjen. Denne reiseformen gir deg samtidig muligheten til å nyte synet av det italienske landskapet som suser forbi utenfor vinduet. Det er i tillegg mulig å ta tog fra Den Italienske Riviera til franske byer som Monaco og Cannes

På tross av togmulighetene velger de fleste å leie en bil på flyplassen og kjøre til feriehuset i eget tempo. 

Hvor bør man bo på Den Italienske Riviera?

Den Italienske Riviera er innbydende med sine fantastiske strender, der besøkende kan slappe av med soling og en svømmetur i det krystallklare vannet. Områdets strender tiltrekker seg solelskere nesten hele året, ettersom klimaet er stabilt mesteparten av tiden. Et av Den Italienske Rivieras viktigste områder er Riviera Dei Fiori, som strekker seg fra Cervo til Ventimiglio og er den delen av Den Italienske Riviera som ligger tettest på Frankrike. Her finner du mange hoteller, feriesteder, opplevelser og - ikke minst - lekre strender.

Et annet populært område ved Den Italienske Riviera er Riviera Delle Palme, som ligger midt på kyststrekningen. Her finner du et historisk feriested ved stranden, nemlig Alassio, men alternativene er mange, herunder Finale Ligure. Turister som reiser til Riviere Delle Palme kan velge mellom mange former for underholdning; kasinoer, diskoteker, barer, spektakulære sentre og mye mer. 

Genova ligger ved Middelhavet, er den sentrale storbyen på rivieraen og kan skryte av å ha den største havnen i regionen. Byen er kjent for sin skjønnhet, deilige strender og et fantastisk miljø som gir turister mulighet til å slappe av samtidig som at man får oppleve uforglemmelige ferieminner. Besøkende får enkelt tilgang til Genova med tog eller fly, og det går mange daglige flyavganger fra Roma direkte til Genova. Dette gjelder også andre metropoler som Zürich, München og London.

Det ligger én flyplass på Den Italienske Riviera, svært tett på Genova, noe som gjør flytransport attraktivt. Transporten fra selve flyplassen til Genova by kan gjøres med taxi eller flybuss, hvorav sistnevnte har avganger hver halvtime og klarer turen til Genova på under 30 minutter. 

Været i området er deilig hele året, noe som gjør byen til en opplagt destinasjon for turister som liker å slappe av på stranda. Temperaturen er stabil, og man behøver ikke å bekymre seg for vinteren

Hoteller på Den Italienske Riviera

Ferieleiligheter og feriehus på Den Italienske Riviera

Som Norges største formidler av reiser til Italia tilbyr Solfaktor et stort utvalg av ferieleiligheter og feriehus på Den Italienske Riviera. De fleste av dem finner du i det vestlige området i nærheten av grensen til Frankrike, ved byer som Ventimiglia, San Remo og San Bartolomeu al Mare. I øst står blant annet Levante og Santa Margherita på menyen. 

Nyt muligheten til å styre din egen tid, tilberede dine egne måltider med lokale råvarer, og litt større alburom når du bestiller en feriebolig på Den Italienske Riviera. 

>> Les også om reiser til Liguria
>> Les også om reiser til Cinque Terre her

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her