Reiser til Rapallo

Rapallo i Liguria er en eldre by med et flott historisk sentrum. Byen ligger ikke langt fra eksklusive Portofino og ganske tett på Genova.

Når du reiser til Rapallo finner du hyggelige kaféer, restauranter og butikker. Fra den flotte strandpromenaden med sine mange palmer kan du nyte en vakker utsikt over havet, og ved enden av stranden ligger en liten borg fra 1500-tallet der det blant annet arrangeres kunstutstillinger.

Et ikon med positive krefter

En gondolbane går fra sentrum og opp til kirkegården Santuario di Montellegro, som stammer fra 1500-tallet og er tilknyttet en kirke som blant annet rommer et bysantinsk ikon som påstås å ha positive krefter. 

Prisnivå

Bak havnepromenaden ligger en gågate med mange forskjellige butikker som tilbyr kjente merkevarer, og langs vannet finner du et bredt utvalg av barer og restauranter. Prisene er litt stive, og byen ligger ved siden av eksklusive Portofino og Santa Margherita. Litt lengre bort langs kysten ligger Ligurias hovedby Genova.

Bør man velge hotell eller feriehus i Rapallo?

Beliggenheten ved Den Italienske Riviera, Riviera di Levante og Monte Portofino Naturpark, gjør Rapallo til et attraktivt reisemål. Her finnes derfor et bredt utvalg av feriehus, som du kan lese om ved å benytte hotell-søkemotoren lengre oppe på siden. Bare angi dine ønskede reisedatoer og les deretter om hoteller, ferieleiligheter, villaer mm.

Boligbeskrivelsene har vi skrevet slik at du får svar på de vanligste spørsmålene om fasiliteter, beliggenhet og liknende., og du kan naturligvis se bilder og lese andre gjesters hotellanmeldelser. Hvis du har spesielle ønsker knyttet til et feriehus i Rapallo eller ønsker hjelp til å sette sammen den perfekte ferien i Italia, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss. 

Flyplass og transport

Nærmeste flyplass ligger ved Genova. Denne betjenes blant annet av lavprisflyselskapet Ryanair og Alitalia, som er Italias største flyselskap. I skrivende stund er det ikke direkte forbindelse til Genova flyplass fra Norge, men til gjengjeld er det vanligvis direkteruter til Pisa flyplass i sommersesongen, og flyplassen ligger innenfor rekkevidde fra Rapallo. 

Pakkereiser til Rapallo på Den Italienske Riviera

Når du skal reise til Liguria kan du enkelt bestille opphold og fly som en samlet pakke hos Solfaktor. Hvis du ønsker en leiebil, kan du også finne og bestille billig billeie i våre søkemaskiner. Ikke bare er det enklere og like billig som å sette sammen en reise til Rapallo selv; du får ekstra trygghet ved å samle dine bestillinger i én samlet pakkereise, ettersom at du blir dekket av både Reisegarantifondet og pakkereiseloven. 

Finn billige reiser til Den Italienske Riviera med opphold og fly

Utflukter

Rapallo ligger spesielt godt til hvis du vil oppleve byene og naturen langs Ligurias kyst. Hopp på toget eller båten (om sommeren) og besøk sjarmerende byer som Camogli, Santa Margherita Ligure og Portofino. Å besøke San Fruttuoso-klosteret er også litt av en opplevelse om du kommer sjøveien. I tillegg er det gode muligheter for å snøre turskoene og utforske Monte Portofino Naturparks utallige turstier.

Når det kommer til dagsturer kan vi anbefale Genova, som også enkelt kan nås med tog. Her er spesielt den gamle bydelen verdt å avlegge en visitt med dets mange spennende butikker og sjarmerende restauranter. I motsatt retning ligger berømte Cinque Terre, som er en av områdets mest berømte severdigheter.

For å få mest mulig ut av din ferie i Liguria, er en guidet utflukt en god idé. Her følges du av en sertifisert, lokalkjent guide som kan vise deg de små perlene som man ellers ofte overser på egenhånd. Våre samarbeidspartnere tilbyr et bredt utvalg av guidede turer og omvisninger i Liguria, som du kan bestille hjemmefra.

Lokale linker

Du kan finne mer informasjon om severdigheter i Rapallo på byens offisielle turisthjemmeside (italiensk).

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Rapallo