Reiser til La Spezia

Det er ikke bare beliggenheten noen få kilometer fra den berømte nasjonalparken Cinque Terre som gjør La Spezia til et attraktivt feriemål. Havnebyen er i seg selv et sjarmerende bekjentskap med sitt gamle bysentrum, centro storico, hvor du finner trange, brosteinsbelagte gater, pastellfargede bygninger og en lang promenade langs marinaen. La Spezia, med sine nesten 94 000 innbyggere, er samtidig av passende størrelse for at du her skal finne alle fasiliteter du måtte trenge i ferien. De mange butikkene i gågaten Via Prione lokker med gode tilbud, og på byens mange koselige trattoriaer finner du de beste, tradisjonelle rettene fra regionen på menyen. 

Velkommen til den vakre regionen Liguria med Solfaktor! Vi spesialiserer oss på reiser til La Spezia og andre byer i dette området av Italia hvor du bor på nøye utvalgte hoteller og feriehus i din ferie. Bestill turen til La Spezia som en komplett pakkereise inkl. fly, hotellopphold og transport fra flyplassen eller leiebil. Hvis du heller vil arrangere reisen til Liguria selv, kan du selvfølgelig også enkelt bestille ditt hotell i La Spezia gjennom Solfaktor.

Hyggelig havneby

Selv om de nærliggende, fem små landsbyene, ikke uten grunn får mye av oppmerksomheten, bør du også sette av en dag til å utforske severdighetene i La Spezia. Vil du lære mer om Italias stolte tradisjoner som sjøfartsnasjon, anbefales for eksempel et besøk på Museo Tecnico Navale della Spezia. Dette er Italias eldste maritime museum med en samling du kan bruke lang tid på å utforske, og bare ett av mange, interessante museer i La Spezia.

Havnepromenaden, Passeggiata Costantino Morin, og det tilhørende parkområdet, Parco Giardini Pubblici, inviterer til rolige spaserturer – eventuelt med en deilig iskrem fra en av byens mange gelateriaer. Det er også mange steder hvor du kan sette deg ned på en benk i skyggen av de høye palmetrærne og nyte utsikten over vannet. Du vil imidlertid finne den beste utsikten over La Spezia og bukten fra Castello di San Giorgio. Slottet, som er fra 1200-tallet, rommer også en interessant arkeologisk utstilling med funn fra området.

Selv om La Spezia i seg selv har mange kvaliteter, er det ikke til å se bort fra at det er beliggenheten nær grensen mellom Liguria og Toscana, som gjør La Spezia til et strategisk sted å ha sin base på en ferie i denne vakre delen av Italia. I tillegg til de idylliske landsbyene og landskapene i nasjonalparken Cinque Terre, som ligger kun en kort togtur unna, har du også flere flotte strender samt kjente kulturbyer som Pisa, Lucca og Genova innen kort kjøreavstand.

Gode forbindelser til La Spezia

Skal du på ferie i La Spezia, kan du kjøre hit med bil på noen få dager fra Norge. Foretrekker du derimot å hoppe over den rundt 2000 kilometer lange kjøreturen, er det også gode muligheter for å ta flyet. Den nærmeste flyplassen til La Spezia er Pisa lufthavn – offisielt Galileo Galilei internasjonale lufthavn (flyplasskode PSA) – men du kan også søke etter forbindelser til Genova og Parma.

Det er direkte togforbindelser til La Spezia fra blant annet Roma, Genova og Pisa. For utflukter inn i nasjonalparken Cinque Terre er det nærliggende å ta lokaltoget, som vanligvis går minst et par ganger i timen. Det er imidlertid også mulig å ta båt fra havnen i La Spezia ned langs kysten til de pittoreske kystbyene. Ønsker du å utforske andre deler av Liguria og Toscana i ditt eget tempo, er det ofte en fordel å ha en bil tilgjengelig. Kommer du med fly er det mest praktisk å bestille leiebil hjemmefra med henting på flyplassen.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i La Spezia