Reiser til Moneglia

Sommerlig badeby rett ved Cinque Terre

Sett kursen mot den sjarmerende byen Moneglia på Liguriakysten for strandferie, og for et utmerket utgangspunkt for å utforske Cinque Terre og urørt natur i dette fantastiske området. Byen midt på den italienske riviera er såpass stor at den kan tilby handelsliv og mange spisesteder, og såpass liten at dere lett får oversikt og kan føle byens intimitet.

Moneglia har en veldig koselig strand og en familievennlig atmosfære med mange sjarmerende gater fylt med lokale butikker, kafeer og restauranter. Moneglias histore går helt tilbake til 1100 - ruinene av det gamle tårnet vitner om en storhetstid uten like. Flere historiske bygninger er interessante å utforske, som Santa Croce-kirken og fransiskaner-klosteret San Giorgio som nå huser et luksushotell med samme navn.

Nyt flott natur og gode bademuligheter

Men de fleste kommer ikke til Moneglia på grunn av de historiske byggverkene. Hit flokker folk for å oppleve naturen og de mange turmulighetene i området, eller for å bade. Moneglia har en flott strand, som er beskyttet av bølgebrytere (steinbarriere) som er bygget for å skape best mulige badeforhold.
 

Rusle i de sjarmerende gatene

Byen har noen små hyggelige gater vakkert dekorert med palmer, hvor dere finner lokale butikker, kafeer og restauranter. I Moneglia sentrum er det også en togstasjon som knytter byen til omverden. Det er forbindelse både til Sestri Levante og de fem byene i Cinque Terre flere ganger i timen. Derfor er også Moneglia et godt utgangspunkt for dere som ønsker å besøke Cinque Terre, men som samtidig ikke har lyst til å bo i de små fiskerlandsbyene.

Besøk nabobyene

En annen fordel med Moneglia, er at byen har forbindelse med Sestri Levante/Riva Trigoso via en tunnel på ca. 5 km (en gammel jernbanetunnel). På den måten kan du være i sentrum av Sestri Levante på mindre enn 15 minutter, og dermed ha lett adgang til motorveien som forbinder hele Liguria. Det er kun en fil i tunnelen, og pga dette er den "åpen" kun tre ganger i timen. Fra Sestri Levante/Riva Trigoso er det grønt lys på følgende tider i timen:15, 35 og 55 og i motsatt retning, altså fra Moneglia, er tunnelen åpen: 5, 25 og 45. Det er alltid hyggelig å vente på grønt lys sammen med andre bilister og motorsykler. Mange benytter ventetiden til å ta en tur til supermarkedet i Sestri Levante (dersom man kommer fra Sestri Levante), eller til en tur langs stranden.

Dere kan også komme til Moneglia langs den gamle veien som går over fjellet. Den er lengre, smal og svingete, men gir utrolig flotte utsikter og her er det ikke mye trafikk.

Finn deres ferieovernatting i Moneglia

Solfaktor tilbyr ferieovernatting i og rundt Moneglia og i hele Liguria. Dere kan søke gjennom vårt håndplukkede utvalg av leiligheter og hoteller ved å bruke søkemotoren på toppen av siden. Dere kan også kontakte oss for å få tips og råd ved å sende oss en epost, ringe oss på nummeret til høyre på siden eller bruke chat-muligheten til venstre på siden. Vi hjelper dere gjerne, og med over 15 års erfaring med reiser i Italia har vi det som skal til for å hjelpe dere med å få en vellykket ferie.

Reiser til Italia

Les mer om Italia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Italia her

Hoteller i Moneglia

Hva sier gjestene i Moneglia?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 55 anmeldelser