Reiser til Bulgaria

Bulgaria er ikke en ny ferie-destinasjon. Hit har det kommet turister i over 100 år, men det var ikke før Berlinmurens fall at vi skandinaver begynte å reise hit i den grad vi gjør i dag. De fleste som reiser på en solferie til Svartehavet besøker destinasjoner som Sunny Beach, Burgas, Varna og Sozopol, som alle tiltrekker seg turister med sitt deilige badevann, fine strender, god og relativt billig mat og drikke og gode muligheter for en aktiv ferie. Men, det er også en annen side av Bulgaria, for eksempel byen Nessebar, som har en spennende historie og står på UNECSOS verdensarvliste.

Man kan praktisk talt dele kysten i to deler – Varnakysten og Burgaskysten. Ved Burgaskysten, som er den sørligste delen av kysten, ligger blant annet badebyene Sunny Beach, Sveti Vlas, Obzor, Elenite, Sozopol, Pomorie og Nessebar. Litt lenger nord finner du Varna-området med feriesteder som Albena, Balchik, Golden Sands og St. Constantine. Det er ikke stor forskjell mellom byene - du får generelt gode fasiliteter og fine bademuligheter, men noen av byene kan nevnes spesielt. Sunny Beach er byen der det skjer mest- Her finnes en åtte kilometer lang strand, høy puls og mange unge ferierende i perioden juni-august.

Sunny Beach er bred med finkornet sand, langgrunn og blir ryddet hver kveld. I høysesongen kan Sunny Beach være hektisk med mye turister, liv og røre. Sveti Vlas, som ligger kun fem kilometer unna Sunny Beach, er et fint alternativ for de som ønsker færre mennesker enn hva som er tilfelle på Sunny Beach.

Albena ble bygget som en ren ferieby, og åpnet i 1969. Stranden er langgrunn, seks kilometer lang og vannet er krystallklart. Her hersker en rolig atmosfære, og i tillegg er strandpromenaden bilfri, hvilket betyr at man kan nyte kveldene i fred og ro. 

Både Burgaskysten og Varnakysten ligger ut mot Svartehavet. Høysesongen strekker seg fra juni tom. august de fleste stedene.

Golden Sands regnes for å være én av de vakreste og grønneste destinasjonene langs kysten. Du kan velge Obzor hvis du vil ha litt mer autentisk bulgarsk atmosfære, og byen er heller ikke så stor. St. Constantine er et av de eldste feriestedene, og her finnes også mineralkilder og kurbad.  Nessebar er en av byene som har de fleste gamle husene, og det samme gjelder for Pomorie med gamle fine brosteinsgater.

Det er relativt billig å spise og drikke i Bulgaria, og du kan handle alt fra billige t-skjorter og solkrem til lokalt håndverk og kunst til rimelige priser. En bra souvenir å ta med hjem kan være en flaske vin; kvaliteten på vinene fra Bulgaria blir stadig bedre. Ikke glem å smake på den gode yoghurten og den gode honningen.

Varna er Bulgarias tredje største by, og er én levende by på samme måte som Burgas. Badebyen Golden Sands ligger rett nord for Varna og er Bulgarias nest største turiststed, etter Sunny Beach.

Hvem passer Bulgaria for?

Uansett om du leter etter fest og moro, en rolig voksenferie eller en familieferie med alt inkludert, så finner du det her. Tenk på hva du leter etter, så velger du et passende feriested. Det er generelt sett god plass på strendene.

Når skal man reise hit?

Våren er mild, og det er først fra slutten av mai du kan snakke om gode ferie-temperaturer. Fra juni til august er dagtemperaturene på rundt 25 varmegrader, men det regner faktisk litt om sommeren. Det er litt våtere her enn i Hellas eller på den tyrkiske Middelhavskysten. 

Reisemål i Bulgaria

 • Sunny Beach
  110 hoteller
  I Sunny Beach er det masser av liv nede på stranden og oppe på de fargerike barene hele sommeren. Med sin flotte, barnevennlige sandstrand og et livlig natteliv tiltrekker Sunny Beach seg både familier og festglade unge.
 • Nessebar
  21 hoteller
  Svrtehavets perle, Nessebar, ligger omgitt av lange sandstrender og byr på optimale betingelser for en ferie med masser av soling i vannkanten. Likevel er Nessebar særlig kjent for sin stemningsfulle gamle bydel, som ligger på en liten halvøy.
 • Sofia
  13 hoteller
  I Sofia kan du også i våre dager se sovjetiske monumenter som vitner om tiden bak Jernteppet, men Bulgarias hovedstad er samtidig en by som har blomstret opp i etterkant av Sovjettiden og kombinerer historiske severdigheter med et dynamisk kulturliv ... på sjarmerende vis. Les mer
 • Sveti Vlas
  10 hoteller
  I den lille kystbyen Sveti Vlas kan du nyte vakre, gylne strender i små badebukter og en roligere og mer familievennlig atmosfære enn hva du får i Sunny Beach, som ligger noen få kilometer lenger nedover kysten. Du kan enkelt reise på spennende ... utflukter, med mindre du bare vil slappe av ved vannkanten. Les mer
 • Pomorie
  9 hoteller
  Byen Pomorie ligger sør på Bulgarias solrike Svartehavskyst, på en liten halvøy med barnevennlige strender som egner seg perfekt til en avslappende badeferie med familien. Lagunen som ligger nord for byen er derimot kjent for sin helbredende mudder.
 • Varna
  8 hoteller
  Varna er Bulgarias sommerhovedstad ved Svartehavet. Her kan du slappe av på lange sandstrender, som ligger nedenfor en stor og vakker bypark. Lenger oppe i byen finner du et stort utvalg av historiske severdigheter, shoppingmuligheter og masser ... av restauranter og barer. Les mer

Populære hoteller i Bulgaria

Bulgaria, Sunny Beach
 • Nærmeste flyplass: 28 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Sunny Beach
 • Nærmeste flyplass: 28 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Sofia
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Avstand til sentrum: ca. 100 m
 • Internettilgang / WiFi