Reiser til Bulgaria

Bulgaria er ikke en ny ferie-destinasjon. Hit har det kommet turister i over 100 år, men det var ikke før Berlinmurens fall at vi skandinaver begynte å reise hit i den grad vi gjør i dag. Bulgaria kan friste med deilig sol- og badeferie til Svartehavet. Her kan du nyte behagelig badetemperaturer, lange sandstrender med god plass og relativt billig mat og drikke.

De mest populære destinasjonene langs kysten av Bulgaria er Sunny Beach, Burgas, Varna og Sozopol. Uanset om du er ute etter fest og moro, familieferie med alt inkludert, rolig partur eller aktiv ferie – Bulgaria har noe for alle. Husk å smake på den gode yoghurten, honningen og bulgarsk vin når du besøker landet.

Man kan praktisk talt dele kysten i to deler – Varnakysten og Burgaskysten.

Reise til Burgaskysten

Burgas by danner sammen med byene Nessebar, Pomorie og Sozopol en Svartehavs-riviera som er en populær sommerdestinasjon i Bulgaria. Burgas internasjonale lufthavn ligger kun 12 kilometer nordøst for byen. Byene på Burgaskysten byr på mye av det samme; fine bademuligheter og relativt billig mat og drikke. Og billig mat og drikke finner du i hele Bulgaria. Særpreg finner du i både Pomorie som har koselige brosteinsgater, og Nessebar – en by på UNESCO’s verdensarvliste med mye gamle kultur og historiske hus.

Andre badebyer langs Burgaskysten er Sunny Beach, Sveti Vlas, Obzor og Elenite. Førstnevnte, Sunny Beach, er byen som er mest kjent – og det er her det skjer mest. Her finner du en 8 kilometer lang sandstrand med mye liv og masse aktiviteter. Stranden er bred, langgrunn og finkornet, og den ryddes hver kveld. I høysesongen er det hektisk på her med mye turister og høy partyfaktor hele døgnet. Sveti Vlas ligger kun fem kilometer fra Sunny Beach og er et roligere alternativ med færre turister. Du kan velge Obzor hvis du vil ha litt mer autentisk bulgarsk atmosfære, og byen er heller ikke så stor. St. Constantine er et av de eldste feriestedene og her finnes også mineralkilder og kurbad. 

Reise til Varnakysten

Varna er Bulgaria sin tredje største by og ligger ved Varnabukta i Svartehavet. Den internasjonale flyplassen i Varna ligger ti kilometer fra byens sentrum, og det er også jernbaneforbindelse fra Varna til Sofia, Bucuresti i Romania og  Istanbul i Tyrkia. På Varnakysten finner du feriesteder som Albena, Balchik, Golden Sands og St. Constantine. Badebyen Golden Sands er Bulgaria sin nest største turiststed etter Sunny Beach, og regnes som en av de vakreste og frodigste stedene langs kysten. Albena ble bygget som en ren ferieby og åpnet i 1969. Stranden er langgrunn, seks kilometer lang og vannet er krystallklart. Her hersker en rolig atmosfære og i tillegg er strandpromenaden bilfri, hvilket betyr at man kan nyte kveldene i fred og ro.

Hvem passer Bulgaria for?

Uansett om du leter etter fest og moro, en rolig voksenferie eller en familieferie med alt inkludert, så finner du det i Bulgaria. Tenk på hva du leter etter, så velger du et passende feriested. Det er generelt sett god plass på strendene.

Når skal man reise hit?

Våren er mild i Bulgaria, og det er først fra slutten av mai du kan snakke om gode ferie-temperaturer. Fra juni til august er dagtemperaturene på rundt 25 varmegrader, men det regner faktisk litt om sommeren. Det er litt våtere her enn i Hellas eller på den tyrkiske Middelhavskysten. 

Reisemål i Bulgaria

 • Sunny Beach
  137 hoteller
  I Sunny Beach er det masser av liv nede på stranden og oppe på de fargerike barene hele sommeren. Med sin flotte, barnevennlige sandstrand og et livlig natteliv tiltrekker Sunny Beach seg både familier og festglade unge.
 • Sofia
  35 hoteller
  I Sofia kan du også i våre dager se sovjetiske monumenter som vitner om tiden bak Jernteppet, men Bulgarias hovedstad er samtidig en by som har blomstret opp i etterkant av Sovjettiden og kombinerer historiske severdigheter med et dynamisk kulturliv ... på sjarmerende vis. Les mer
 • Nessebar
  25 hoteller
  Svrtehavets perle, Nessebar, ligger omgitt av lange sandstrender og byr på optimale betingelser for en ferie med masser av soling i vannkanten. Likevel er Nessebar særlig kjent for sin stemningsfulle gamle bydel, som ligger på en liten halvøy.
 • Sveti Vlas
  21 hoteller
  I den lille kystbyen Sveti Vlas kan du nyte vakre, gylne strender i små badebukter og en roligere og mer familievennlig atmosfære enn hva du får i Sunny Beach, som ligger noen få kilometer lenger nedover kysten. Du kan enkelt reise på spennende ... utflukter, med mindre du bare vil slappe av ved vannkanten. Les mer
 • Varna
  18 hoteller
  Varna er Bulgarias sommerhovedstad ved Svartehavet. Her kan du slappe av på lange sandstrender, som ligger nedenfor en stor og vakker bypark. Lenger oppe i byen finner du et stort utvalg av historiske severdigheter, shoppingmuligheter og masser ... av restauranter og barer. Les mer
 • Obzor
  10 hoteller
  Reis til Obzor hvis du vil nyte de berømte, kilometerlange sandstrendene i Svartehavet. I tillegg til god plass på den gylne sanden, har denne kystlandsbyen alt du trenger i ferien av gode spisesteder og butikker. De naturskjønne omgivelsene ... inviterer til fotturer. Les mer

Populære hoteller i Bulgaria

Bulgaria, Sozopol
9,1
Fantastisk
60 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 44 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Internettilgang / WiFi
Bulgaria, Golden Sands
8,2
Meget bra
746 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Varna
9,4
Fantastisk
114 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 13 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Bulgaria?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 9 anmeldelser