Reiser til Bulgaria

Bulgaria kan friste med deilig sol- og badeferie ved Svartehavet. Her kan du nyte behagelige badetemperaturer, lange sandstrender med god plass og relativt billig mat og drikke på din ferie. Bulgaria er ikke en ny feriedestinasjon. Hit har det kommet turister i over 100 år, men det var ikke før Berlinmurens fall at vi skandinaver begynte å reise til Bulgaria i den grad vi gjør i dag. Bestill en billig reise til Bulgaria med Solfaktor!

De mest populære destinasjonene langs kysten av Bulgaria er Sunny Beach, Burgas, Varna og Sozopol. Uanset om du er ute etter fest og moro, familieferie med alt inkludert, rolig partur eller en aktiv ferie – Bulgaria har noe for alle. Husk å smake på den gode yoghurten, honningen og bulgarsk vin når du reiser til Bulgaria.

Man kan praktisk talt dele kysten av Bulgaria i to deler – Burgaskysten og Varnakysten.

Reise til Burgaskysten

Burgas by danner sammen med byene Nessebar, Pomorie og Sozopol en Svartehavsriviera som er en populær strekning for sommerferie i Bulgaria. Burgas internasjonale lufthavn ligger kun 12 kilometer nordøst for byen. Byene på kysten av Burgas byr på mye av det samme. Fine bademuligheter og relativt billig mat og drikke. Og billig mat og drikke finner du i hele Bulgaria. Særpreg finner du i Nessebar – en by med sine koselige brosteinsgater og på UNESCO’s verdensarvliste, med mye gamle kultur og historiske hus.

Andre badebyer i Bulgaria og langs Burgaskysten er Sunny Beach, Sveti Vlas og Obzor.  Førstnevnte, Sunny Beach, er byen som er mest kjent og det er her det skjer mest. Her finner du en 8 kilometer lang sandstrand med mye liv og masse aktiviteter. Stranden i Sunny Beach er bred, langgrunn og finkornet og den ryddes hver kveld. I høysesongen er det hektisk med mye turister og høy partyfaktor hele døgnet. Sveti Vlas ligger kun fem kilometer fra Sunny Beach og er et roligere alternativ med færre turister. Du kan velge Obzor hvis du vil ha litt mer autentisk bulgarsk atmosfære på ferie og byen er heller ikke så stor.

>> Les mer om din ferie til Sunny Beach her

>> Les mer om din ferie til Golden Sands her

>> Les mer om din reise til Obzor  her

Reise til Varnakysten

Varna er Bulgaria sin tredje største by og ligger ved Varnabukta i Svartehavet. Den internasjonale flyplassen i Varna ligger ti kilometer fra byens sentrum og det er også jernbaneforbindelse fra Varna til Sofia, Bucuresti i Romania og Istanbul i Tyrkia. På Varnakysten finner du feriesteder som Albena og Golden Sands. Badebyen Golden Sands er Bulgaria sin nest største turiststed etter Sunny Beach og regnes som en av de vakreste og frodigste stedene langs kysten. Golden Sands kan skilte med en 3,5 kilometer lang og 100 meter bred sandstrand og byen vil være et perfekt reisemål for deg som elsker sol og strandliv. I Golden Sands vil du finne et større utvalg av aktiviteter og fasiliteter som strandvolleyball, solsenger og barer. Albena ble bygget som en ren ferieby og åpnet i 1969. Stranden er langgrunn, seks kilometer lang og vannet er krystallklart. Her hersker en rolig atmosfære og i tillegg er strandpromenaden bilfri. Hvilket betyr at man kan nyte kveldene i fred og ro.

Hvem passer Bulgaria for?

Uansett om du leter etter fest og moro, en rolig voksenferie eller en familieferie med alt inkludert så finner du det på din reise til Bulgaria. Tenk på hva du leter etter så velger du et passende feriested. Det er generelt sett god plass på strendene i Bulgaria.

Når er det best å reise til Bulgaria?

Bulgaria har et middelhavsklima med mild vinter og vår i sør og ved Svartehavet. Kaldere vintrer i de indre og nordlige delene av landet. Høysesongen i Bulgaria starter fra slutten av mai og fra juni til august er dagtemperaturene på rundt 25 grader. Det kan være noe regn på sommeren i Bulgaria.

Fly og hotell i Bulgaria

I Bulgaria er det et bredt utvalg av overnattingsmuligheter å velge mellom. Du finner alternativer som passer for både familier, venner og par. Velg mellom store all-inclusive hoteller, små boutique-hoteller og ferieleiligheter. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Bulgaria. Bestill en billig reise til Bulgaria med Solfaktor i dag!

Reisemål i Bulgaria

 • Gjesteanmeldelser 7,7
  Sunny Beach
  116 hoteller
  I Sunny Beach er det masser av liv nede på stranden og oppe på de fargerike barene hele sommeren. Med sin flotte, barnevennlige sandstrand og et livlig natteliv tiltrekker Sunny Beach til seg både familier og festglade unge. Bulgaria er også ... fremdeles en rimelig destinasjon sammenliknet med andre liknende feriedestinasjoner. Les mer
 • Golden Sands
  48 hoteller
  Golden Sands er en av Bulgaria sine største feriebyer ved Svartehavet. I Golden Sands finnes ikke bare en kilometerlang sandstrand og et solrikt klima, men også alt hva du kan ønske deg på en badeferie av aktiviteter og underholdning. Det lave ... prisnivået kommer som en ekstra bonus. Les mer
 • Sofia
  34 hoteller
  I Sofia kan du også i våre dager se sovjetiske monumenter som vitner om tiden bak Jernteppet, men Bulgarias hovedstad er samtidig en by som har blomstret opp i etterkant av Sovjettiden og kombinerer historiske severdigheter med et dynamisk kulturliv ... på sjarmerende vis. Les mer
 • Nessebar
  22 hoteller
  Svrtehavets perle, Nessebar, ligger omgitt av lange sandstrender og byr på optimale betingelser for en ferie med masser av soling i vannkanten. Likevel er Nessebar særlig kjent for sin stemningsfulle gamle bydel, som ligger på en liten halvøy.
 • Sveti Vlas
  17 hoteller
  I den lille kystbyen Sveti Vlas kan du nyte vakre, gylne strender i små badebukter og en roligere og mer familievennlig atmosfære enn hva du får i Sunny Beach, som ligger noen få kilometer lenger nedover kysten. Du kan enkelt reise på spennende ... utflukter, med mindre du bare vil slappe av ved vannkanten. Les mer
 • Varna
  17 hoteller
  Varna er Bulgaria sin sommerhovedstad ved Svartehavet. Her kan du slappe av på lange sandstrender som ligger nedenfor en stor og vakker bypark. Lenger oppe i byen finner du et stort utvalg av historiske severdigheter, shoppingmuligheter og masser ... av restauranter og barer. Les mer

Populære hoteller i Bulgaria

Bulgaria, Sunny Beach
8,3
Meget bra
920 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 28 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Obzor
8,8
Meget bra
556 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 64 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Bulgaria, Golden Sands
8,1
Meget bra
534 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Bulgaria?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 32 anmeldelser