Reiser til Los Realejos

Los Realejos er en sjarmerende by på nordkysten av Tenerife. Byen ligger litt høyere med fin utsikt over Atlanterhavet. Bak byen stiger høye fjell. Det er en fantastisk beliggenhet. Samtidig er Los Realejos et ideelt reisemål for de som ønsker å oppleve en mer autentisk side av Tenerife.

Generelt er Tenerifes nordkyst mindre turistifisert enn sørkysten, hvor spesielt områdene rundt Los Cristianos, Playa de las Americas og Costa Adeje i tillegg til vakre strender er kjent for å ha en stor konsentrasjon av hoteller, restauranter, barer og butikker, samt et livlig natteliv.

Til sammenligning, på en billig reise til Los Realejos vil du oppleve en mer tradisjonell kanarisk landsbyatmosfære og en atmosfære som inviterer deg til en avslappende ferie. Faktisk er byen delt inn i to: Realejo Bajo og Realejo Alto. Nedre og øvre by. Spesielt i den øvre delen aner man fortsatt at folk her tradisjonelt har levd av jordbruk og vindyrking.

I Los Realejos kan du tydelig føle at dette ikke bare er et nyutviklet feriested, men en by med en rik historie. En av de mest interessante severdighetene i Los Realejos er for eksempel Iglesia de Nuestra Señora de la Concepción. Denne kirken ble bygget i det 16. århundre og er kjent for sin imponerende tårn- og barokkfasade. Inne er det en rekke religiøse kunstverk og malerier verdt å se.

Los Realejos er stor nok til at du finner alt du trenger på reisen. Her er nok supermarkeder til å dekke alle daglige behov og et godt utvalg av spisesteder.

Svarte lavastrender og grønne fjell

Hvis strandlivet frister deg, er det noen få minutters kjøring ned til Playa del Socorro eller Playa de Castro, noen av de nærmeste strendene. De er kjent for sin svarte vulkanske sand og gode bølger som gjør dem til populære utfluktsmål for surfere. Som det vanligvis er tilfelle på nordkysten, avhenger bredden på stranden av hvor mye vind og bølger det er. Men på ganske rolige dager er dette flotte steder å ta en dukkert og slikke sol.

Selv om du ikke vil slå deg til ro, anbefales det å ta en tur langs sjøen eller opp bak byen. Det er flere turstier som tar turen for å oppleve spektakulære utsiktspunkter. Hvis du reiser til Los Realejos hvor du skal ha en aktiv ferie, er det også mange andre utfluktsmuligheter. En av de mest populære aktivitetene er fotturer i Teide nasjonalpark, som ligger en kort kjøretur unna. Nasjonalparken har noe av det mest spektakulære landskapet på øya, inkludert Spanias høyeste fjell, Teide.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Los Realejos